Majek Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Ej, no jak dla mnie, to rewelacja! Super z tym piaskiem wyszlo. A tak z serii pomyslow racjonalizatorskich, to moze zrob jakies slady walki. Okopcenia po ostrzale, gdzies kawalek jakiegos "odstrzelonego" i okopconego murku itede. Takie smaczki, wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 No to elegancko ze ci sie podoba, ciezko w tym temacie zlapac zainteresowanie , chlopaki tylko pancerka i ciezarowy. Slady po ostrzale beda, mam jeszcze pare nog od droida i reke, to sprobuje jakos to skombinowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2008 Podoba mi się to, że na niektórych fotografiach jest taki realizm, jak byś wstawił "screenshoty" z filmu. Wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 ciezko w tym temacie zlapac zainteresowanieGwiezdne Wojny? Na mnie mozesz liczyc zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 ciezko w tym temacie zlapac zainteresowanieGwiezdne Wojny? Na mnie mozesz liczyc zawsze. Bo się przyznać nie chcą... Pewnie komiksy przy latarkach czytają, żeby żony im nie wypomniały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Tank mi się podoba. Otoczenie też jest fajne. Zwłaszcza te "skraplacze wilgoci" czy jak je tam zwał, dodające "smaczku", że w tej dioramie chodzi o "Gwiezdne Wojny", a nie jakieś tam przysypane piachem "średniowieczne" ruiny. ciezko w tym temacie zlapac zainteresowanie z tym to trochę chłopie przesadziłeś. Swoje lata już mam, ale Gwiezdne Wojny zawsze wzbudzają moje zainteresowanie . Czekam na dalsze zdjęcia, z niecierpliwością Ale podstawkę spod czołgu wyjmiesz i dasz go na mniejszych podpórkach, prawda? Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 ciezko w tym temacie zlapac zainteresowanie E tam. Mimo, że na GW się nie znam, to relację śledzę z zainteresowaniem. Tyle, że po cichu A na razie wszystko super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Bo się przyznać nie chcą... Mr. Green Pewnie komiksy przy latarkach czytają, żeby żony im nie wypomniały.... Ja mojej przyszlej malzonce kupilem scene spotkania Jody i Luke, tak sie zarzekala ze mi ja pomaluje i poki co nadal w szafie lezy. Tank mi się podoba. Otoczenie też jest fajne. Zwłaszcza te "skraplacze wilgoci" czy jak je tam zwał, dodające "smaczku", że w tej dioramie chodzi o "Gwiezdne Wojny", a nie jakieś tam przysypane piachem "średniowieczne" ruiny. Ale podstawkę spod czołgu wyjmiesz i dasz go na mniejszych podpórkach, prawda? Piotrek Hej Piotrek przejrzalem troche scen z Moise eisley, i tam wlasnie dosc czesto porozmieszczane sa taki cuda (nie wiem do czego konkretnie je przypisac). Ich wyglad na mojej dioramce jest luzno nimi inspirowany (poprostu chwycilem co mialem i mniej wiecej spasowalem). Zeby jeszcze dodac troche "nowoczesnosci" przujda drzwi i rolety. Czolg postaram sie zrobic na jednym kawalku drutu, max 3 bo nie wiem czy sie nie bedzie kiwal za mocno. Dzieki za opnie i pozdrawiam kazdego sledzacego (nawet tych co po cichu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 WItam oto kolejny odcinek. Zgodnie z sugestiami dodalem slady ostrzalu.Calosc jeszcze rozjasniona. Nadal czekam na wene zeby zrobic te drzwi i rolety, pomysl jako taki mam, ale checi brak. Wstawie pare fotek zrobionych przy dosc slabym swietle dziennym (k...wa tutaj ciagle pada, po 3 latach nadal sie nie przyzwyczailem). cdn... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Za plakat i "skraplacze" należy Ci się duże . Możesz zrobić zbliżenie plakatu? Sugerowałbym "postarzenie" go, dookoła ślady walki a on jak spod igły. I jeszcze jedno może wokół "nurkującego" droida nie rób śladów spalenizny tylko sam piasek przykrywający go, wg scenariusza: osada przechodzi z "rąk do rąk" w ciągu kilku dni a wcześniejsze ofiary przysypał piasek. Bardzo mi się podoba klimat gwiezdno-wojenny. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Jak to sie stało,że jakoś mnie minął ten watek!!!! Jestem w szoku. Zrobiłeś kolego niesamowity postęp!!!!! "czołg" jest rewelacyjny, pięknie pomalowany, wycieniowany, no po prostu opad szczeny!!!! A dioramka kapitalna!!!!!Pamiętaj tylko o tym ,że takie elementy jak schody, powinny być od użytkowania gładziutkie. GRATULACJE !!!!!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 OK z tym plakatem to fakt, ale jest jeszcze mokry od lakieru wiec pozniej pomysle jak go zzolcic i postarzyc, mniejszego nie dalo rady wydrukowac i poniewaz to jest zwykly wydruk na atramentowce to jak bede za duzo grzebal to poprostu zejdzie, wiec moze jakis lekko zolty filtr da rade.. Droid tez troszeczke wiecej przysypany, ale tylko z jednej strony bo przeciez piasek nie deszcz nie przykryje go rownomiernie z kazdej strony. Jak na razie piasek sie utrwala po lakierze do wlosow, wiec pozniej go malne na bardziej pasujacy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Dla mnie bomba Będę się wzorował na tobie jak będę kleił Pod Racera! Dioramka jest świetna a czołg to wogóle odjazd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Dzięki za zbliżenia plakatu. Z droidem masz rację, z jednej strony powinno być więcej piachu. A co do plakatu to może oderwij lub zagnij fragment, daj żółty filtr i trochę czarnego z lewej strony, tam w pobliżu jest przecież trafienie z blastera. Niezłe masz tempo sklejania . Też bym tak chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 ak to sie stało,że jakoś mnie minął ten watek!!!!Jestem w szoku. Zrobiłeś kolego niesamowity postęp!!!!! "czołg" jest rewelacyjny, pięknie pomalowany, wycieniowany, no po prostu opad szczeny!!!! A dioramka kapitalna!!!!!Pamiętaj tylko o tym ,że takie elementy jak schody, powinny być od użytkowania gładziutkie. GRATULACJE !!!!!!!! Pozdrawiam Jak to sie stalo ze umknela mi twoja wypowiedz, dzieki Spiton za opinie, super ze sie podoba. Ten czolg to moj najlepszy projekt do tej pory. Wiekszosc technik podpatrzonych na forum w koncu jakos zagraly. Dla mnie bomba Będę się wzorował na tobie jak będę kleił Pod Racera! Dioramka jest świetna a czołg to wogóle odjazd! No no byc moze tez sie nim zainteresuje, o i mnie pamiec nie myli to jest tam sporo miejsca do popisu z cieniowaniem, no i model nalezy do tych nowszych z AMT/ERTL wiec powinni byc ok. Dzięki za zbliżenia plakatu. Z droidem masz rację, z jednej strony powinno być więcej piachu. A co do plakatu to może oderwij lub zagnij fragment, daj żółty filtr i trochę czarnego z lewej strony, tam w pobliżu jest przecież trafienie z blastera. Niezłe masz tempo sklejania Very Happy . Też bym tak chciał Mr. Green Tak zrobie z tym plakatem, a co do tempa to do wymagajacych nie nalezy i pare razy mnie wena naszla i jakos tak wszystko zagralo. Dzieki chlopaki za opinie i cdn choc juz szkoda nie daleko. Chociaz moze kupie drugiego i jakis inny projekcik bo wieza jest naprawde cudowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Czołg jest po prostu piękny. Mnogość odcieni, przebarwień, światłocieni, przekonywająca eksploatacja, ehhh - po prostu esencja technik malarskich w pancerce. No i powodzenia w pracy nad dioramką! Póki co, jest pysznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Czołg jest po prostu piękny. Mnogość odcieni, przebarwień, światłocieni, przekonywająca eksploatacja, ehhh - po prostu esencja technik malarskich w pancerce. No i powodzenia w pracy nad dioramką! Póki co, jest pysznie! Taki komplement i to z twojej strony (twoj Tiger to juz klasyka), dzieki przynajmniej wiem ze to co robie jest prawidlowe. Tak swoja droga nie umiem jeszcze (byc moze w ogole) robic otarc i obic malym pedzelkiem, wiec kazdy z tych sladow jest w rzeczywistosci zrobiony delikatnie skalpelem, jako faktycznie naruszenie pancerza, Po podziobaniu kazda "dziurka" zostala zapuszczona odrobinka washa i nadmiar zostal wytarty.Mysle ze wyszlo przekonywujaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Taki komplement i to z twojej strony (twoj Tiger to juz klasyka) Weź idź, aż buraka w samotności puściłem:P dzieki przynajmniej wiem ze to co robie jest prawidlowe Wszystko co wygląda świetnie i przekonywająco jest prawidłowe. A z tymi rzeczywistymi uszkodzeniami pancerza i ich zapuszczaniem, to świetny pomysł i takaż realizacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Weź idź, aż buraka w samotności puściłem:P Ja tez jak przeczytalem twojego posta. A z tymi rzeczywistymi uszkodzeniami pancerza i ich zapuszczaniem, to świetny pomysł i takaż realizacja! Potrzeba matka wynalazku, proba zrobienia tego pedzlem wyszla tragicznie, proba zmycia jeszcze gorzej wiec pozostalo tylko to i okazalo sie za dziala. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Dorobilem w koncu drzwi i rolety, a takze plakat zostal zerwany i namoczony w zoltej wodzie i przyklejony na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 świetne drzwi, ale mam nadzieję, że ich tak nie zostawisz.. chyba przydało by się trochę przykurzenia w tonacji budynku, szczególnie dół i ta kratownica na nich jak zamocujesz tanka na dioramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 świetne drzwi, ale mam nadzieję, że ich tak nie zostawisz..chyba przydało by się trochę przykurzenia w tonacji budynku, szczególnie dół i ta kratownica na nich jak zamocujesz tanka na dioramie? Przykurze, jasne tylko musialem zrobic pare poprawek z gipsu i jest jeszcze mokry. Tank ma taka dziure do mocowania podstawki, i uzyje grubego gwozdzia + jakies wypelnienie zeby go usztywnic, a druga (ostra) koncowke wbije w podstawke (jest ze styropianu dosc grubego). Jezeli nadal bedzie sie za mocno kolysal to jakies cienkie 2 druciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Zostaw siedzącego droida tak jak jest i możesz nazwać dioramę "Odpoczynek po bitwie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Zostaw siedzącego droida tak jak jest i możesz nazwać dioramę "Odpoczynek po bitwie" Myslalem zeby go posadzic na tanku, tak z przodu, jada sobie chlopaki i patrza co by tu odstrzelic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Myslalem zeby go posadzic na tanku, tak z przodu, jada sobie chlopaki i patrza co by tu odstrzelic. Tak też może być. Ale nie rób kolejnego zdobywania miasta, pliiiiiizzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi