Skocz do zawartości

Trade Federation Tank AMT/ERTL 1:32

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

Ej, no jak dla mnie, to rewelacja! Super z tym piaskiem wyszlo. A tak z serii pomyslow racjonalizatorskich, to moze zrob jakies slady walki. Okopcenia po ostrzale, gdzies kawalek jakiegos "odstrzelonego" i okopconego murku itede. Takie smaczki, wiesz?

• Odpowiedzi 100
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

ciezko w tym temacie zlapac zainteresowanie
Gwiezdne Wojny? Na mnie mozesz liczyc zawsze.

Bo się przyznać nie chcą... Pewnie komiksy przy latarkach czytają, żeby żony im nie wypomniały....

Tank mi się podoba. Otoczenie też jest fajne. Zwłaszcza te "skraplacze wilgoci" czy jak je tam zwał, dodające "smaczku", że w tej dioramie chodzi o "Gwiezdne Wojny", a nie jakieś tam przysypane piachem "średniowieczne" ruiny.

ciezko w tym temacie zlapac zainteresowanie
z tym to trochę chłopie przesadziłeś. Swoje lata już mam, ale Gwiezdne Wojny zawsze wzbudzają moje zainteresowanie . Czekam na dalsze zdjęcia, z niecierpliwością

Ale podstawkę spod czołgu wyjmiesz i dasz go na mniejszych podpórkach, prawda?

Piotrek

Bo się przyznać nie chcą... Mr. Green Pewnie komiksy przy latarkach czytają, żeby żony im nie wypomniały....

Ja mojej przyszlej malzonce kupilem scene spotkania Jody i Luke, tak sie zarzekala ze mi ja pomaluje i poki co nadal w szafie lezy.

Tank mi się podoba. Otoczenie też jest fajne. Zwłaszcza te "skraplacze wilgoci" czy jak je tam zwał, dodające "smaczku", że w tej dioramie chodzi o "Gwiezdne Wojny", a nie jakieś tam przysypane piachem "średniowieczne" ruiny.

Ale podstawkę spod czołgu wyjmiesz i dasz go na

mniejszych podpórkach, prawda?

Piotrek

Hej Piotrek przejrzalem troche scen z Moise eisley, i tam wlasnie dosc czesto porozmieszczane sa taki cuda (nie wiem do czego konkretnie je przypisac). Ich wyglad na mojej dioramce jest luzno nimi inspirowany (poprostu chwycilem co mialem i mniej wiecej spasowalem). Zeby jeszcze dodac troche "nowoczesnosci" przujda drzwi i rolety.

Czolg postaram sie zrobic na jednym kawalku drutu, max 3 bo nie wiem czy sie nie bedzie kiwal za mocno.

Dzieki za opnie i pozdrawiam kazdego sledzacego (nawet tych co po cichu).

WItam oto kolejny odcinek. Zgodnie z sugestiami dodalem slady ostrzalu.Calosc jeszcze rozjasniona. Nadal czekam na wene zeby zrobic te drzwi i rolety, pomysl jako taki mam, ale checi brak. Wstawie pare fotek zrobionych przy dosc slabym swietle dziennym (k...wa tutaj ciagle pada, po 3 latach nadal sie nie przyzwyczailem).

3f0b2671f76428e1.jpg

c9ae297828ccdd29.jpg

49c314cba94ecacf.jpg

ab8e7f037eccd69c.jpg

36786df9309f2944.jpg

7e32a3c0ebcd54f3.jpg

dcb637fb1071121d.jpg

df12ba12393a819c.jpg

cb49fbdd5e1c2e81.jpg

6d0cb97a59a70a3a.jpg

cdn...

Pozdrawiam.

Za plakat i "skraplacze" należy Ci się duże . Możesz zrobić zbliżenie plakatu? Sugerowałbym "postarzenie" go, dookoła ślady walki a on jak spod igły. I jeszcze jedno może wokół "nurkującego" droida nie rób śladów spalenizny tylko sam piasek przykrywający go, wg scenariusza: osada przechodzi z "rąk do rąk" w ciągu kilku dni a wcześniejsze ofiary przysypał piasek. Bardzo mi się podoba klimat gwiezdno-wojenny.

Pozdrawiam

Piotrek

Jak to sie stało,że jakoś mnie minął ten watek!!!!

Jestem w szoku. Zrobiłeś kolego niesamowity postęp!!!!!

"czołg" jest rewelacyjny, pięknie pomalowany, wycieniowany, no po prostu opad szczeny!!!! A dioramka kapitalna!!!!!Pamiętaj tylko o tym ,że takie elementy jak schody, powinny być od użytkowania gładziutkie.

GRATULACJE !!!!!!!!

Pozdrawiam

OK z tym plakatem to fakt, ale jest jeszcze mokry od lakieru wiec pozniej pomysle jak go zzolcic i postarzyc, mniejszego nie dalo rady wydrukowac i poniewaz to jest zwykly wydruk na atramentowce to jak bede za duzo grzebal to poprostu zejdzie, wiec moze jakis lekko zolty filtr da rade.. Droid tez troszeczke wiecej przysypany, ale tylko z jednej strony bo przeciez piasek nie deszcz nie przykryje go rownomiernie z kazdej strony. Jak na razie piasek sie utrwala po lakierze do wlosow, wiec pozniej go malne na bardziej pasujacy kolor.

e1ad580927234c48.jpg

9baa5c9f6fa9f31f.jpg

05315466c3c5de0e.jpg

Dzięki za zbliżenia plakatu. Z droidem masz rację, z jednej strony powinno być więcej piachu. A co do plakatu to może oderwij lub zagnij fragment, daj żółty filtr i trochę czarnego z lewej strony, tam w pobliżu jest przecież trafienie z blastera. Niezłe masz tempo sklejania . Też bym tak chciał

ak to sie stało,że jakoś mnie minął ten watek!!!!

Jestem w szoku. Zrobiłeś kolego niesamowity postęp!!!!!

"czołg" jest rewelacyjny, pięknie pomalowany, wycieniowany, no po prostu opad szczeny!!!! A dioramka kapitalna!!!!!Pamiętaj tylko o tym ,że takie elementy jak schody, powinny być od użytkowania gładziutkie.

GRATULACJE !!!!!!!!

Pozdrawiam

Jak to sie stalo ze umknela mi twoja wypowiedz, dzieki Spiton za opinie, super ze sie podoba. Ten czolg to moj najlepszy projekt do tej pory. Wiekszosc technik podpatrzonych na forum w koncu jakos zagraly.

Dla mnie bomba Będę się wzorował na tobie jak będę kleił Pod Racera! Dioramka jest świetna a czołg to wogóle odjazd!

No no byc moze tez sie nim zainteresuje, o i mnie pamiec nie myli to jest tam sporo miejsca do popisu z cieniowaniem, no i model nalezy do tych nowszych z AMT/ERTL wiec powinni byc ok.

Dzięki za zbliżenia plakatu. Z droidem masz rację, z jednej strony powinno być więcej piachu. A co do plakatu to może oderwij lub zagnij fragment, daj żółty filtr i trochę czarnego z lewej strony, tam w pobliżu jest przecież trafienie z blastera. Niezłe masz tempo sklejania Very Happy . Też bym tak chciał Mr. Green

Tak zrobie z tym plakatem, a co do tempa to do wymagajacych nie nalezy i pare razy mnie wena naszla i jakos tak wszystko zagralo.

Dzieki chlopaki za opinie i cdn choc juz szkoda nie daleko. Chociaz moze kupie drugiego i jakis inny projekcik bo wieza jest naprawde cudowna.

Czołg jest po prostu piękny. Mnogość odcieni, przebarwień, światłocieni, przekonywająca eksploatacja, ehhh - po prostu esencja technik malarskich w pancerce. No i powodzenia w pracy nad dioramką! Póki co, jest pysznie!

Czołg jest po prostu piękny. Mnogość odcieni, przebarwień, światłocieni, przekonywająca eksploatacja, ehhh - po prostu esencja technik malarskich w pancerce. No i powodzenia w pracy nad dioramką! Póki co, jest pysznie!

Taki komplement i to z twojej strony (twoj Tiger to juz klasyka), dzieki przynajmniej wiem ze to co robie jest prawidlowe. Tak swoja droga nie umiem jeszcze (byc moze w ogole) robic otarc i obic malym pedzelkiem, wiec kazdy z tych sladow jest w rzeczywistosci zrobiony delikatnie skalpelem, jako faktycznie naruszenie pancerza, Po podziobaniu kazda "dziurka" zostala zapuszczona odrobinka washa i nadmiar zostal wytarty.Mysle ze wyszlo przekonywujaca.

Taki komplement i to z twojej strony (twoj Tiger to juz klasyka)

Weź idź, aż buraka w samotności puściłem:P

dzieki przynajmniej wiem ze to co robie jest prawidlowe

Wszystko co wygląda świetnie i przekonywająco jest prawidłowe.

A z tymi rzeczywistymi uszkodzeniami pancerza i ich zapuszczaniem, to świetny pomysł i takaż realizacja!

Weź idź, aż buraka w samotności puściłem:P

Ja tez jak przeczytalem twojego posta.

A z tymi rzeczywistymi uszkodzeniami pancerza i ich zapuszczaniem, to świetny pomysł i takaż realizacja!

Potrzeba matka wynalazku, proba zrobienia tego pedzlem wyszla tragicznie, proba zmycia jeszcze gorzej wiec pozostalo tylko to i okazalo sie za dziala.

Pozdrawiam.

świetne drzwi, ale mam nadzieję, że ich tak nie zostawisz..

chyba przydało by się trochę przykurzenia w tonacji budynku, szczególnie dół i ta kratownica na nich

jak zamocujesz tanka na dioramie?

Przykurze, jasne tylko musialem zrobic pare poprawek z gipsu i jest jeszcze mokry.

Tank ma taka dziure do mocowania podstawki, i uzyje grubego gwozdzia + jakies wypelnienie zeby go usztywnic, a druga (ostra) koncowke wbije w podstawke (jest ze styropianu dosc grubego). Jezeli nadal bedzie sie za mocno kolysal to jakies cienkie 2 druciki.