Moses Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja To chyba nie KP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja 2 godziny temu, abtb napisał: Nareszcie, niemiecki samolot na niemieckim lotnisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Maja Autor Share Napisano 10 Maja (edytowane) 2 godziny temu, Moses napisał: To chyba nie KP Brawo Ty Ale informacyjnie informuję, że prace nad F-13 z Kp już ruszyły Godzinę temu, Soris napisał: Nareszcie, niemiecki samolot na niemieckim lotnisku Nie wywołuj wilka z lasu, bo będziesz musiał wystrugać pod każdego MiG-a i 104-kę Edytowane 10 Maja przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja 20 godzin temu, abtb napisał: Brawo Ty Ale informacyjnie informuję, że prace nad F-13 z Kp już ruszyły Poka poka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja (edytowane) 20 godzin temu, Moses napisał: Poka poka A zatem pokazuję Początki takie jak zwykle - motór, stożek i inne duperele: Uwagi do tego co widać: - zmianie uległo mocowanie silnika - są kostki na obwodzie silnika i dokładne miejsca mocowania w kadłubie, dodatkowo wypychacze w kadłubie centrują silnik, więc nie należy ich usuwać. - komory podwozia też mają konkretne ustalenie położenia - podobnie kabina, jednak tu jest psikus - wannę kabiny należy przykleić na styk do ustalacza położenie, gdyż jeżeli przykleimy ją tradycyjnie to po złożeniu kadłuba będziemy mieli szparę (jest za wąska o ok 1mm) - stożek wlotowy należy "zaostrzyć" i wkleić na przysłowiowego czuja - niestety brak konkretnych punktów mocowania Tablica: z kalkami dołączonymi do zestawu wygląda całkiem spoko Po sklejeniu , kadłub wygląda następująco: Jak widać - szpara jest konkretna i nie ma co w nią włożyć Choć trzeba przyznać, że w Modelsvicie wygląda to tak samo, tylko tam jest część która częściowo tą szparę zasłania. I tu trzeba będzie porzeźbić coś na wzór ukraińskiego wyrobu i dolepić. Z wieści pocieszających jest to, że charakterystyczna dla wersji F, F-13 i PF, płyta pancerna mieści się bez problemu pod wiatrochronem. Co prawda za cholerę nie ma pokazane jak i gdzie ją przykleić do kadłuba. Ale jest na to proste rozwiązanie - trzeba ją jakoś przykleić na gumę do żucia do owiewki (pasuje idealnie) i taki zestaw przykleić w całości. Usterzenie pionowe: i płetwa: jak widać szpachla wymagana I problem o którym wspominałem podczas poprzedniego postu - hamulec aerodynamiczny - za cholerę nie pasuje do kadłuba. Trzeba się ostro narzeźbić z nadzieją że coś z tego będzie. Ja chyba zrobię wersję otwartą Podsumowując - lekko nie ma, ale jest światło w tunelu A teraz UM W tym przypadku coś prostego i łatwego - fotele od Edka: O dziwo- ładnie wchodzą do wanny kabiny: i mieszczą się bez problemu pod owiewką: Edytowane 12 Maja przez abtb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Ja bym to widział dalej tak... ewentualnie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Heh, nawet przez chwilę myślałem ze a może i jednak, ale chyba zdecydowanie nie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja 22 minuty temu, Moses napisał: ale chyba zdecydowanie nie. No nie spodziewałem się że z ciebie taki miękiszon Lepisz modele z takich paździerzy , a tu pyk W związku z tym, że @Moses wymiękł, dalsza relacja z budowy Kp -eluszowego F-13 będzie wyrywkowa i sporadyczna 38 minut temu, Grzes napisał: Ja bym to widział dalej tak... Pora, żebyś wybrał się do okulisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja 3 minuty temu, abtb napisał: Pora, żebyś wybrał się do okulisty jejku, co to, pomarzyć sobie nie wolno w niedzielny wieczór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja 33 minuty temu, abtb napisał: W związku z tym, że @Moses wymiękł, dalsza relacja z budowy Kp -eluszowego F-13 będzie wyrywkowa i sporadyczna No chyba se jaja robisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Maja Autor Share Napisano 12 Maja 8 godzin temu, Grzes napisał: pomarzyć sobie nie wolno Pewnie że wolno. Ale niestety nawet gdybym chciał zrobić w jednym z tych malowań (kalki chyba mam do obu ) to nie mógłbym zrobić, gdyż oba rażą me oczy pewnym szczegółem , obok którego nie jestem w stanie przejść obojętnie 8 godzin temu, Moses napisał: No chyba se jaja robisz... Oczywiście, że nie i podtrzymuję moją decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Aż mi się zachciało kolejnego migacza zrobić, te fotele to wydruki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Maja Autor Share Napisano 12 Maja 3 minuty temu, Roland_Sebastian napisał: te fotele to wydruki? Raczej tradycyjne odlewy z żywicy (Brasiny, na szczęście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja UM to musi być bułgarski, rumuński . Albo wengierski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Maja Autor Share Napisano 12 Maja 6 minut temu, em napisał: UM to musi być.............. I będzie !: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Ok, zacny. I jeszcze taki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Sobota o 19:18 Autor Share Napisano Sobota o 19:18 Wieści z frontu: Niestety, z racji kontuzji palucha - zero malowania Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - jakoś tam dam radę majsterkować więc wyciągam różne dziwne tematy: Może jakoś się uda dopchać do końca i pomalować w jednym rzucie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi