Forest Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Oj, oberwie mi się. No trudno, ciuchy sztormowe ubrane, zydwestka zawiązana pod samym nosem, gogle ochronne są, jestem gotowy na wiadro pomyj... Odpowiadając od razu na główne pytanie, tak, Kirishima skończona, zakotwiczyła już u Rodzica. Podobnie jak i Fuso w tej samej skali, z Fujimi (teraz to dopiero mi się oberwie...). Do obu będą galerie, tylko muszę przygotować odpowiednie warunki. Wracając do tematu, przedstawiam wam mój kolejny ulep, chociaż niestety już zaczęty. Model prosto z pudła, dodaję tylko lufy z RB. Warsztat będzie krótki, bo termin mam na 14.04 tegoż roku. No więc przed wami moje wypociny, a teraz nie żałujcie sobie P.S. Kurde, każde zdjęcie inaczej, dramat... Jutro przy dziennym świetle postaram się wrzucić lepsze fotki. Widget span Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 Fajnie że się coś znowu w dziale ruszyło. Pomyje zostawię dla Gały, trzymaj tempo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2019 Gała chyba nie chce sobie języka strzępić W każdym razie, prace trwają, delikatne podmalówki mnie czekają, ale idzie w odpowiednim kierunku I chyba zdjęcia nieco lepsze, niż poprzednio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Powoli do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Wszelki duch Pana Boga chwali ! Forest ! Ty żyjesz ! chopie to żem się wzruszył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2019 No żyję, żyję, choć w pewnym momencie niewiele już brakowało do synobójstwa Ale coś tam działam, powoli, acz uparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 14.04 powoadasz, nono trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja też trzymam Pędzlujem dalej: EDIT (PIAF): Pokład gotów, jeszcze krawędzie, lakier, i można psikać burty EDIT PIAF 2: Kurde, wydawało by się, że mam dobry aparat w tel, teoretycznie lepszy, niż regularne pstrykadło... No cóż, chyba trzeba będzie wrócić do Camera Obscura Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2019 A, podbiję sobie temacie, a co Nie no, po prostu nie chcę robić trzeciego PIAFA Do meritum. A może by tak całego pędzlem pociągnąć?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Ostatnie pędzlowanie przed maskowaniem (jak widać, już zaczęte), i psikaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 To lecim Papą Smerfem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 a dla słabszych ... to czym ty to zakleiłeś - nie boisz sie uszkodzeń podczas zdejmowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Bluetack Uszkodzenia mniejsze, niż przy taśmie maskującej, do tego zero podciekania Tylko nie wszystko da się zasmakować, trzeba też popracować pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Ambitny plan. Obserwuję dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 13 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Łoj kurde, trzy dni bez zdjęcia, nieco się zapomniałem Ale bez nerw, budowa idzie na przód, widać już powoli koniec - chociaż termin trochę zawalę Fotki stanu mniej więcej obecnego EDIT: Mały końkursik, zgaduj zgadula, co było malowane pędzlem, co aerkiem? Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 E tam do jutra dasz rade idziesz jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Forest napisał: EDIT: Mały końkursik, zgaduj zgadula, co było malowane pędzlem, co aerkiem? LInoleum - pędzel. Grrr... Kumin i maszty (czarny) - aero Pokład drewniany - aero Kure gray - nadbudówki - pędzel. Forest... no po prostu to widać. Mamusie oszukasz, tatusia oszukasz, ale ZŁYCH OWIEC nie oszukasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 4 minuty temu, Super_Hans napisał: Forest... no po prostu to widać Widać było wcześniej co malował, a co maskował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Nawet w kolorze widać różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 13 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Na szczęście to tylko złudzenie, po pedzlu jest dużo większe odbicie światła z okna, stąd przekłamanie w kolorze A tymczasem, czas na malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Kwietnia 2019 Share Napisano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) 9 godzin temu, Forest napisał: Na szczęście to tylko złudzenie, po pedzlu jest dużo większe odbicie światła z okna, stąd przekłamanie w kolorze Niechcący prawie definicje koloru podałeś..... który jest "złudzeniem" w mózgu wynikającym z ilości i widma odbitego i odebranego oczkami swiatla.. Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2019 W sumie faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Dobra, noc była pracowita, ale lecimy dalej, poszedł Łoś, montaż, zostały łUdki i artyleria. I cztery żurawiki Aha, podpory masztu musiałem malować po montażu, gdyż za Chiny Ludowe nie chciały wejść do dziurki Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 14 Kwietnia 2019 Share Napisano 14 Kwietnia 2019 No i git, jakieś relingi i linki będą, czy nie Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2019 Niestety nie, z dodatków tylko i wyłącznie lufy artylerii głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi