lejgo_inc Napisano 23 Kwietnia 2019 Share Napisano 23 Kwietnia 2019 Część z Was pewnie już widziała - albo na żywo we Wrocławiu, albo u mnie na fejsie, albo... eee... nie kojarzę już gdzie jeszcze wrzucałem. Udało się zrobić model prosto z pudła (prawie). Skleić, zamaskować, pomalować, nakleić kalkomanie, postawić na polu ziemniaków i już. Tylko nie mogłem się oprzeć żeby nie dorobić wypuszczonych hamulców aerodynamicznych, ale co to jest te 8 listków aluminium. Wiadro się nie liczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 23 Kwietnia 2019 Share Napisano 23 Kwietnia 2019 Miałem przyjemność podziwiać na żywo Cacuszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 23 Kwietnia 2019 Share Napisano 23 Kwietnia 2019 Oj Blaníkiem się trochę latało za dzieciaka. Dwie uwagi - 1. słabo wygląda na kawie, chyba, że to zamysł, 2. Heble nie mają kształt L, tylko są płaskie i otwierają się tworząc "Z". Pozatym piękny maluszek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Wiadro kartofli wymiata. Widziałem na żywo i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 22 godziny temu, mbrnnr napisał: Dwie uwagi - 1. słabo wygląda na kawie, chyba, że to zamysł, 2. Heble nie mają kształt L, tylko są płaskie i otwierają się tworząc "Z". Kawa miała w zamyśle symulować zaorane pole kartofli, ale jak to z symulatorami - różnie bywa z realizmem. Z praktycznych spostrzeżeń co do stosowania kawy - faktura grubych grud ziemii może być bardziej lub mniej przekonująca, ale trudno jest wykonać ziemię udeptaną, trzebaby lokalnie dosypać kawy greckiej czy coś w podobnej miałkości. O hamulcach nie robiłem szczegółowego wywiadu - podpatrzone na "domyślnym szybowcu" i wykonane dla efektu. Tym bardziej dziękuję za drobny, acz interesujący szczegół Blanika. Mam nadzieję zrekompensować to bardzo niesumienne podejście do materiałów źródłowych przy okazji następnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Mówiąc szczerze, moje pierwsze skojarzenie było takie, że szybowiec jest ustawiony na kawałku tortu z posypką kawową. Uznałem to za bardzo oryginalny pomysł i mi się to podobało 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 A moje pierwsze skojarzenie było jak na załączonym obrazku, aż zgłodniałem Modelik śliczny, a koncepcja podstawki z kartoników bardzo ciekawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi