mandrivecs Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 Phz 2000 można wozić na tym nisko podwoziu? Albo Leo 2A4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 1 godzinę temu, mandrivecs napisał: Phz 2000 można wozić na tym nisko podwoziu? Albo Leo 2A4? Można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 No to dalej drążę temat - czy zawartość pudełka, to to samo, co jeździ w naszej armii..? Czy mamy inną wersję..? Różni się ciągnik, naczepa, czy może obydwa..? I czy z tego zestawu można wykonać "Polaka"..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Maja 2019 Autor Share Napisano 24 Maja 2019 Polskie to chyba Elefant SLT-2 z naczepą 52 tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Maja 2019 Autor Share Napisano 24 Maja 2019 Racja, SLT-50-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 Czyli rozumiem, że ciągnik ten sam... Różnica jest w naczepie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Maja 2019 Autor Share Napisano 24 Maja 2019 To raczej nie jest to samo - pomijając nawet kwestę napędu. SLT-56 mimo, że ciąga naczepę o większej ładowności ma napęd 6x8, podczas gdy Elefan jest przeznaczony raczej do jazdy w terenie i jest 8x8. Nie wiem jak kabina ale zderzak jest inny, zabudowa za kabiną też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Maja 2019 Autor Share Napisano 24 Maja 2019 Zabrałem się za Pumę. Zaczyna się nietypowo bo od wieżyczki: . Składa się to całkiem fajnie. Mało szwów, spasowanie bardzo dobre, plastik przyjemny w obróbce i klejeniu. Same plusy. Detale też na wysokim poziomie: Chwila moment i wieżyczka gotowa: . Koła wklejane na stałe, nie ma polycapsów: Podobnie jak wahacze, wszystko wklejane w jednej pozycji. Samo zawieszenie składa się z kilku części i w całości przyklejane jest do wanny: . Najwięcej czasu zajmują gąski. Trzy elementy na ogniwko. Teoretyznie ruchome ale niektóre ogniwka się skleją i już sie nie ruszają. W składaniu podobne do gąsienic Bronco. No i nie mogłem się oprzeć by nie przymierzyć: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 Fajnie wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 (edytowane) 10 godzin temu, mandrivecs napisał: No to dalej drążę temat - czy zawartość pudełka, to to samo, co jeździ w naszej armii..? Czy mamy inną wersję..? Różni się ciągnik, naczepa, czy może obydwa..? I czy z tego zestawu można wykonać "Polaka"..? Pisałem niedawno w temacie z zapowiedziami Trumpetera: W dniu 12.04.2019 o 09:12, kubisz napisał: https://www.scalemates.com/kits/trumpeter-01070-faun-slt-50-3-elefant--1187244 Stąd już bardzo blisko do używanych przez Wojsko Polskie SLT 50-2: https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Faun_SLT_50-2.jpg Podsumowując - tego pojazdu, którego model robi Przemek, WP nie używa. Trzeba poczekać na powyższą nowość Trumpka. Przemek - jak zawsze bardzo dobra robota Edytowane 24 Maja 2019 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 Dzięki za przypomnienie Kuba... Nie sądziłem, że są to aż tak istotne różnice, ale jednak jest ich sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Maja 2019 Autor Share Napisano 25 Maja 2019 Naczepa prawie gotowa. Dokleiłem belki i zawieszenie i "gęsią szyję": . Całość długaśna, ponad 55cm bez rozłożonych najazdów: W międzyczaise doszły diody na koguty. Nie byłem pewien jakie, zakupiłem więc kilka rodzai ale te dwa najbardziej pasują: Wziąłem się też za resztę okablowania, nie jest to moja mocna strona ale najpierw wyciągarki. Instrukcja mówi 180mm sznurka, ja zużyłem po 50cm linki na jedną a i tak mam wrażenie że mało: No a tu już kompletne: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 25 Maja 2019 Share Napisano 25 Maja 2019 A czy przypadkiem ten element: nie powinien być zamocowany również do pojazdu przewożonego na lawecie? Teraz nie mogę znaleźć odpowiedniego zdjęcia, ale robiłem coś podobnego w swoim Faunie swego czasu. Coś jak tutaj: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Maja 2019 Autor Share Napisano 28 Maja 2019 NO tak by wynikało. Jak postawię Pumę to postaram się przełożyć. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2020 Pora wrócić do zestawu. Zastanawiam się nad podstawką, sam zestaw musze dać jakby na zakręcie, bo na wsprost to prawie wystaje. Zrobiłem sobie rury, bo chciałem zrobić albo wykop/rów aby je ułożyć albo po prostu położyć z boku: I zacząłem malować koła - takich tragicznych to nigdy nie miałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 Udało się całość pomalować podkładem. Użyłem Surfacera 1000, ale coś z nim było nie tak bo raz mi się zwarzył w zbiorniczku w aero. Poza tym zrobił się strasznie lepki, mimo rozcieńczenia był gęsty ale słabo krył. Generalnie wypsikałem go do końca i miałem kupić następny ale sobie odpuszczę. Co ewentualnie polecacie jako podkład? . Zazwyczaj tak nie maskuję kół, ale czas spróbować: I pomalowane, pewnie trzeba będzie teraz poprawić gumowe elementy: I preshading: . I na ciągniku i na naczepie jest troche miejsca na jakieś graty, plecaki, tobołki czy inne takie. Znacie jakiś zestaw współczesnego germańskiego oporządzenia oprócz Black Dog 35055: Zdjęcie pobrane ze strony blackdog.cz w celach poglądowych do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Lutego 2020 Autor Share Napisano 5 Lutego 2020 Zaczęły się malunki: wszystko z ręki: Długo się schodzi z malowaniem ale z maskowaniem też by się zeszło: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Lutego 2020 Share Napisano 6 Lutego 2020 Jeśli wybierasz sobie największe zestawy na rynku, to musisz malować te metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Lutego 2020 Autor Share Napisano 6 Lutego 2020 5 minut temu, mandrivecs napisał: Jeśli wybierasz sobie największe zestawy na rynku, to musisz malować te metry. Oj żebyś wiedział że prawie metr tego jest. A jakby tak najazdy rozłożył i wieżę oddzielnie to ponad metr wyjdzie. Ale co zrobić jak takie mnie się podobają Tak czy siak pomalowane - zrobiłem kilka zdjęć na różnym tle a i tak brązowy wygląda na bardziej czerwony niż w realu: . . . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Lutego 2020 Share Napisano 6 Lutego 2020 Mi się podoba. Złożony zestaw będzie robił wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Lutego 2020 Share Napisano 6 Lutego 2020 Jestem na tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Lutego 2020 Autor Share Napisano 6 Lutego 2020 Godzinę temu, mandrivecs napisał: Mi się podoba. Złożony zestaw będzie robił wrażenie. Może na Bytom się wyrobię. 27 minut temu, piotrkur napisał: Jestem na tak! 18 minut temu, bulik58 napisał: wyglada super , bedzie na czym sie wzorowac Dzięki, ale znając życie coś jeszcze pójdzie nie tak. Na razie jestem na etapie rozjaśnień i filtrowania. Później detale no i pewnie kalki/wash. A co dalej to sie zobaczy. I doszły dzisiaj jeszcze graty od BlackDoga - plecaki, śpiwory i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Lutego 2020 Share Napisano 6 Lutego 2020 Pokaż te fanty od Blackdoga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Lutego 2020 Autor Share Napisano 6 Lutego 2020 2 minuty temu, mandrivecs napisał: Pokaż te fanty od Blackdoga! Mówisz masz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Lutego 2020 Share Napisano 6 Lutego 2020 Fajne są!jak by Ci coś z nich zostało,to z chęcią zabezpieczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi