kowal76 Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 A ja sobie zrobię MiG-a 15 Edka 1/72 prosto z pudła. No może lufy Mastera dokupię :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 Będę paczał z zainteresowaniem . Które malowanko wybrałeś? Mam nadzieję że coś bardziej egzotycznego niż "szachownica" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 1 minutę temu, abtb napisał: Mam nadzieję że coś bardziej egzotycznego niż "szachownica" Mam nadzieję, że będzie szachownica, a nie egzotyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2019 W sumie, to nie wiem jeszcze :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 Rób właśnie egzotykę. Jest ciekawsza. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 5 minut temu, Grzes napisał: Mam nadzieję, że będzie szachownica, a nie egzotyka Jak mawiał wieszcz: "Chcesz mieć ciekawe malowanie, to zrób se sam" W sumie mam trzy na składzie to se jakoś poradzę z tym zagadnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2019 Wszystkie malowania i tak są srebrne, czy tam aluminium. Jedyne wstawki ma koreaniec i chińczyk :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 Oo... I tutaj z miłą chęcią będę sobie zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 18 minut temu, kowal76 napisał: Wszystkie malowania i tak są srebrne, czy tam aluminium. Jedyne wstawki ma koreaniec i chińczyk :). To robisz inną maszynę niż to co w pudle, jaki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2019 No problem żaden, ale planowałem zrobić model w jednym z malowań zaproponowanych przez producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2019 Będzie koreaniec albo nasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Zrób koreańca z czerwonym noskiem. Jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2019 3 minuty temu, Solo napisał: Zrób koreańca z czerwonym noskiem. Jest super. Właśnie ten nosek mi się podoba. I taki jeszcze obity trochę :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Plasmo zrobił ten model w jednym z jego filmów, więc jakby co będziesz miał ściągawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2019 Zajrzałem do tego filmiku i chyba mu coś nie pykło przy malowaniu, bo zmywał farbę ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Poważne problemy z metalizerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2019 Rozumiem. Niestety nie znam angielskiego :(. Tak się zastanawiam, czy 15 faktycznie były tak malowane i odcień srebrnego nie był bardziej matowy ?. Patrząc na zdjęcia naszych maszyn, to pokrywa lakiernicza wygląda inaczej. No chyba, że w tamtym okresie w Korei malowano inaczej. Ja jeszcze metalizerów nigdy nie używałem i zawsze maluję C8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Nie były malowane. OIDP były w kolorze metalu i mat to oksydacja górnej warstwy i zabrudzenia. Obejrzyj dostępne zdjęcia MiG-15 i według tego maluj. C8 da się cieniować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 20 minut temu, mbrnnr napisał: OIDP A co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2019 Już kiedyś zrobiłem ten model w naszym malowaniu , więc teraz będzie koreaniec ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 15 minut temu, Grzes napisał: A co to? O ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2019 Na początek przygotowałem drobne części do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 1 godzinę temu, mbrnnr napisał: O ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzu Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 5 godzin temu, mbrnnr napisał: Nie były malowane. OIDP były w kolorze metalu i mat to oksydacja górnej warstwy i zabrudzenia. Obejrzyj dostępne zdjęcia MiG-15 i według tego maluj. C8 da się cieniować. Z tym że nie były malowane muszę się nie zgodzić. Kadłub mig'a chyba nie jest w 100% z aluminium/duraluminium, a patrząc po zdjęciach tak to wygląda bo jest jednolity. Gołe aluminium byłoby wystawione na szybką korozje, w MLP stoi IŁ 28 z którego właśnie schodzi farba z pod której widać anodowanie o zabarwieniu żółtawo-zielonym (zabezpieczenie antykorozyjne). To samo zabezpieczenie widać na zdjęciach z hal montażowych nowoczesnych konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi