sianko Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Witam! Modelik firmy Revell, w malowaniu Czerwonego Barona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Hej! Choć to nie mój "temat" to Twój Fokker bardzo mi sie podoba. Jest bardzo wyrazisty. Podoba mi się zużycie powierzchni, choć nie wiem czy tak było w rzeczywistości ale jak powiadam to nie moja branża! Na prawdę wyszedł Ci bardzo fajny i efektowny model I wojennego samolotu, które są w tej skali dość wymagające. Jedyny mankament jaki rzucił mi się w oczy to malutkie wystrzępienie napisu "406 kg"... Ale jeszcze raz gratsy Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Ten model podoba mi się z dwóch powodów: 1. Świetnie wykonany, pomalowany ( a ta wsytrzępiona kalka pewnie w celu podkreślenia wyeksploatowania samolotu) 2. Nie ma w nim linek co mi bardzo ułatwi składanie go w przyszłości (jeden z wielu w kolejce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Pierwsza fotka mnie powaliła! Świetny model! Aż chce się więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Całkiem przyjemny , choć na mój gust trochę za brudny . Zastanawiam się czy zielona barwa nie powinna przechodzić od bardzo wyrazistej do mocno przetartej . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Tak robi wrażenie. Wyrazisty(ktoś napisał) I bardzo dobrze !! No i bardzo fajne malowanie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 I tak trzymać ! Kolejny piękny model z Wielkiej Wojny. Bardzo efektownie pomalowany - brawo za "uchwycenie" fokkerowskiego deseniu płótna. Gratulacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Witam i dziękuję za pochlebne opinie, to mnie motywuje do spróbowania swych sił w 1/48. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Bardzo ładny, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Jakich kolorów farbek używałeś do fokkerowskiego deseniu płótna? Wyszło b.fajnie, a ja cały czas się zastanawiam, czy się brać za dr1 właśnie z powodów przewidywanych kłopotów ze smugowatym pokryciem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Ten model podoba mi się z dwóch powodów:1. Świetnie wykonany, pomalowany ( a ta wsytrzępiona kalka pewnie w celu podkreślenia wyeksploatowania samolotu) 2. Nie ma w nim linek co mi bardzo ułatwi składanie go w przyszłości (jeden z wielu w kolejce) Są w nim linki. Chyba 10 ale główy nie dam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Jakich kolorów farbek używałeś do fokkerowskiego deseniu płótna? Wyszło b.fajnie, a ja cały czas się zastanawiam, czy się brać za dr1 właśnie z powodów przewidywanych kłopotów ze smugowatym pokryciem... Witam Do malowania modelu użyłem Pactry A30, nastepnie smugi i cieniowania naniosłem cienkim pędzlem maczanym w farbach olejnych: biała, oliwkowa, brazowa i czarna. Następnie wiekszym ,suchym i czystym pędzlem zbierałem nadmiar farby olejnej, lekko ją rozmazując. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Fajnie, dziękuwa. Trzeba będzie spróbować. Rozcieńczasz te oleje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Fajnie, dziękuwa. Trzeba będzie spróbować. Rozcieńczasz te oleje? Rościeńczam terpentyną , można też olejem lnianym ale wtedy malowana powierzchnia jest bardziej lepka i dłużej schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Jeśli dobrze widzę, użyłeś "starego" Revella. Czemu tego wybrałeś? "Nowy" Revell i Eduard są o niebo lepsze... Możesz coś blizej na temat nowego Revella? Czym różni się od "starego" zestawu? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi