sianko Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Witam! Modelik firmy Revell, w malowaniu Czerwonego Barona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ipkinss Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Hej! Choć to nie mój "temat" to Twój Fokker bardzo mi sie podoba. Jest bardzo wyrazisty. Podoba mi się zużycie powierzchni, choć nie wiem czy tak było w rzeczywistości ale jak powiadam to nie moja branża! Na prawdę wyszedł Ci bardzo fajny i efektowny model I wojennego samolotu, które są w tej skali dość wymagające. Jedyny mankament jaki rzucił mi się w oczy to malutkie wystrzępienie napisu "406 kg"... Ale jeszcze raz gratsy Pozdrawiam Ipkinss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elcin Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Ten model podoba mi się z dwóch powodów: 1. Świetnie wykonany, pomalowany ( a ta wsytrzępiona kalka pewnie w celu podkreślenia wyeksploatowania samolotu) 2. Nie ma w nim linek co mi bardzo ułatwi składanie go w przyszłości (jeden z wielu w kolejce) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Pierwsza fotka mnie powaliła! Świetny model! Aż chce się więcej zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Całkiem przyjemny , choć na mój gust trochę za brudny . Zastanawiam się czy zielona barwa nie powinna przechodzić od bardzo wyrazistej do mocno przetartej . PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Tak robi wrażenie. Wyrazisty(ktoś napisał) I bardzo dobrze !! No i bardzo fajne malowanie!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 I tak trzymać ! Kolejny piękny model z Wielkiej Wojny. Bardzo efektownie pomalowany - brawo za "uchwycenie" fokkerowskiego deseniu płótna. Gratulacje pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted March 17, 2008 Author Share Posted March 17, 2008 Witam i dziękuję za pochlebne opinie, to mnie motywuje do spróbowania swych sił w 1/48. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marwaw Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Bardzo ładny, gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted April 8, 2008 Share Posted April 8, 2008 Jakich kolorów farbek używałeś do fokkerowskiego deseniu płótna? Wyszło b.fajnie, a ja cały czas się zastanawiam, czy się brać za dr1 właśnie z powodów przewidywanych kłopotów ze smugowatym pokryciem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafica Posted April 8, 2008 Share Posted April 8, 2008 Ten model podoba mi się z dwóch powodów:1. Świetnie wykonany, pomalowany ( a ta wsytrzępiona kalka pewnie w celu podkreślenia wyeksploatowania samolotu) 2. Nie ma w nim linek co mi bardzo ułatwi składanie go w przyszłości (jeden z wielu w kolejce) Są w nim linki. Chyba 10 ale główy nie dam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted April 9, 2008 Author Share Posted April 9, 2008 Jakich kolorów farbek używałeś do fokkerowskiego deseniu płótna? Wyszło b.fajnie, a ja cały czas się zastanawiam, czy się brać za dr1 właśnie z powodów przewidywanych kłopotów ze smugowatym pokryciem... Witam Do malowania modelu użyłem Pactry A30, nastepnie smugi i cieniowania naniosłem cienkim pędzlem maczanym w farbach olejnych: biała, oliwkowa, brazowa i czarna. Następnie wiekszym ,suchym i czystym pędzlem zbierałem nadmiar farby olejnej, lekko ją rozmazując. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 Fajnie, dziękuwa. Trzeba będzie spróbować. Rozcieńczasz te oleje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted April 11, 2008 Author Share Posted April 11, 2008 Fajnie, dziękuwa. Trzeba będzie spróbować. Rozcieńczasz te oleje? Rościeńczam terpentyną , można też olejem lnianym ale wtedy malowana powierzchnia jest bardziej lepka i dłużej schnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paws Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 Jeśli dobrze widzę, użyłeś "starego" Revella. Czemu tego wybrałeś? "Nowy" Revell i Eduard są o niebo lepsze... Możesz coś blizej na temat nowego Revella? Czym różni się od "starego" zestawu? Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts