Jump to content

Fokker Dr.I 1/72

sianko
 Share

Recommended Posts

Hej!

Choć to nie mój "temat" to Twój Fokker bardzo mi sie podoba. Jest bardzo wyrazisty. Podoba mi się zużycie powierzchni, choć nie wiem czy tak było w rzeczywistości ale jak powiadam to nie moja branża!

Na prawdę wyszedł Ci bardzo fajny i efektowny model I wojennego samolotu, które są w tej skali dość wymagające.

Jedyny mankament jaki rzucił mi się w oczy to malutkie wystrzępienie napisu "406 kg"...

Ale jeszcze raz gratsy

Pozdrawiam Ipkinss

Ten model podoba mi się z dwóch powodów:

1. Świetnie wykonany, pomalowany ( a ta wsytrzępiona kalka pewnie w celu podkreślenia wyeksploatowania samolotu)

2. Nie ma w nim linek co mi bardzo ułatwi składanie go w przyszłości (jeden z wielu w kolejce)

• 3 weeks later...
Ten model podoba mi się z dwóch powodów:

1. Świetnie wykonany, pomalowany ( a ta wsytrzępiona kalka pewnie w celu podkreślenia wyeksploatowania samolotu)

2. Nie ma w nim linek co mi bardzo ułatwi składanie go w przyszłości (jeden z wielu w kolejce)

Są w nim linki. Chyba 10 ale główy nie dam...

Jakich kolorów farbek używałeś do fokkerowskiego deseniu płótna? Wyszło b.fajnie, a ja cały czas się zastanawiam, czy się brać za dr1 właśnie z powodów przewidywanych kłopotów ze smugowatym pokryciem...

Witam

Do malowania modelu użyłem Pactry A30, nastepnie smugi i cieniowania naniosłem cienkim pędzlem maczanym w farbach olejnych: biała, oliwkowa, brazowa i czarna. Następnie wiekszym ,suchym i czystym pędzlem zbierałem nadmiar farby olejnej, lekko ją rozmazując.

Pozdrawiam

Jeśli dobrze widzę, użyłeś "starego" Revella. Czemu tego wybrałeś? "Nowy" Revell i Eduard są o niebo lepsze...

Możesz coś blizej na temat nowego Revella? Czym różni się od "starego" zestawu?

Pozdrawiam!