kowal76 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2019 Skrzydła doklejone. Oczywiście są szparki, które trzeba będzie usunąć :). Zaczyna się robić nawet duży model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Sierpnia 2019 Share Napisano 3 Sierpnia 2019 Fajnie idziesz z tym tematem, dajesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Sierpnia 2019 Share Napisano 4 Sierpnia 2019 W dniu 30.07.2019 o 19:53, kowal76 napisał: Jak rozumiem, w przeźroczystym plastiku nawierciłeś otworek, w który wpuściłeś farbę clear? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2019 8 minut temu, Grzes napisał: Jak rozumiem, w przeźroczystym plastiku nawierciłeś otworek, w który wpuściłeś farbę clear? Tak, dokładnie Grzesiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Znowu szpachlowanie i szlifowanie. Pomiędzy kadłubem i skrzydłami trzeba będzie pewnie jeszcze raz szpachlować po wyszlifowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Jak tam postępy w sklejaniu jaczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Godzinę temu, AstarSeran napisał: Jak tam postępy w sklejaniu jaczka? Mała przerwa spowodowana pracą zawodową :). Pewnie w przyszłym tygodniu będą postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 11 Sierpnia 2019 Share Napisano 11 Sierpnia 2019 W dniu 8.08.2019 o 16:54, kowal76 napisał: Mała przerwa spowodowana pracą zawodową :). Pewnie w przyszłym tygodniu będą postępy. Czekam z niecierpliwością bo fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 11 Sierpnia 2019 Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Tak, bardzo fajny temat i super wykonanie. Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Wydaje mi się, że mówienie "super wykonanie", to llekka przesada :). Cieszę się jednak, że kolegom się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Dziś obrobiłem łączenia skrzydło-kadłub oraz dodałem silniki. Cieszę się, że już za sobą mam szpachlowanie i szlifowanie. No może jeszcze przy łączeniu silników z kadłubem trzeba będzie troszkę podziałać Bardzo nie lubię etapu szpachlowania i szlifowania, a ten model temu sprzyja :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 12 Sierpnia 2019 Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Kiedy zaczynasz malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Jeszcze trzeba dokleić elementy z blaszki. Co do malowania, to muszę kupić nowy aerograf, bo niestety ten co używam odmówił posłuszeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2019 Łączenia silników z kadłubem już poszpachlowane i teraz czas na doklejenie części z blaszki. Potem już tylko malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) Zapomniałem o światłach do lądowania z przodu kadłuba. Nawierciłem otworki i dałem po kropelce srebrnej farbki. Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2019 Jak ja nie lubię blaszek :(. Jakoś nie po drodze mi z wszelkiego rodzaju blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Jaczek teraz czeka na malowanie. Niestety nowy aerograf dopiero zakupię po wypłacie, więc będzie mała przerwa. Odkładam model na półkę, bo znowu urwę jakąś blaszkę. Ja mam coś takiego, że co chwila biorę model w łapska i oglądam z każdej strony, czy wszystko jest ok. Zazwyczaj kończy się to urwaniem jakiegoś elementu :(. To chyba jakieś zboczenie jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Sierpnia 2019 Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Godzinę temu, kowal76 napisał: Zazwyczaj kończy się to urwaniem jakiegoś elementu :(. To chyba jakieś zboczenie jest No, jeszcze kalkomanie przed Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2019 2 godziny temu, Grzes napisał: No, jeszcze kalkomanie przed Tobą O tak, to będzie wyzwanie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Początki malowania. Oczywiście antenki z blaszki już pourywałem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2019 Podkład Gunze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2019 30 minut temu, Spotter napisał: Nie wiem sam do końca, ale coś mi się nie podoba łączenie przedniego oszklenia z kadłubem na dole. Ta krawędź jakaś taka ostra i ta szpara. Może to tylko światło, ale to mi nie leży. Nie wiem, ale chyba szpary wielkiej tam nie ma. Jest tylko widoczne łączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2019 42 minuty temu, Spotter napisał: Mówię, możliwe że to światło zagrało i sprawiło, że wygląda jakby tam była szpara. Może i tak jest :). Szpachlowałem te miejsca, bo szpary były i nawet spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Września 2019 Autor Share Napisano 22 Września 2019 (edytowane) Kolor biały położony Gunze GX 1. Teraz muszę dobrać kolor niebieski pod kalki LOT. Statecznik i miejsce przed kabiną trzeba pomalować. Edytowane 22 Września 2019 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 Farba PLL LOT Dark Blue (Bilmodel 082) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi