Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skrzydła doklejone. Oczywiście są szparki, które trzeba będzie usunąć  :). Zaczyna się robić nawet duży model :D.

PICT0006.JPG

PICT0009.JPG

PICT0012.JPG

PICT0013.JPG

Napisano
W dniu 30.07.2019 o 19:53, kowal76 napisał:

PICT0008.JPG

Jak rozumiem, w przeźroczystym plastiku nawierciłeś otworek, w który wpuściłeś farbę clear?

Napisano
8 minut temu, Grzes napisał:

Jak rozumiem, w przeźroczystym plastiku nawierciłeś otworek, w który wpuściłeś farbę clear?

Tak, dokładnie Grzesiu.

Napisano

Znowu  szpachlowanie i szlifowanie. Pomiędzy kadłubem i skrzydłami trzeba będzie pewnie jeszcze raz szpachlować po wyszlifowaniu.

PICT0002.JPG

PICT0009.JPG

PICT0011.JPG

PICT0019.JPG

Napisano

Jak tam postępy w sklejaniu jaczka?

Napisano
Godzinę temu, AstarSeran napisał:

Jak tam postępy w sklejaniu jaczka?

Mała przerwa spowodowana pracą zawodową  :). Pewnie w przyszłym tygodniu będą postępy.

Napisano
W dniu 8.08.2019 o 16:54, kowal76 napisał:

Mała przerwa spowodowana pracą zawodową  :). Pewnie w przyszłym tygodniu będą postępy.

Czekam z niecierpliwością bo fajnie to wygląda :)

Napisano

Dziś obrobiłem łączenia skrzydło-kadłub oraz dodałem silniki. Cieszę się, że już za sobą mam szpachlowanie i szlifowanie. No może jeszcze przy łączeniu silników z kadłubem trzeba będzie troszkę podziałać  Bardzo nie lubię etapu szpachlowania i szlifowania, a ten model temu sprzyja :).

PICT0001.JPG

PICT0009.JPG

PICT0014.JPG

PICT0020.JPG

• Like 1
Napisano

Jeszcze trzeba dokleić elementy z blaszki. Co do malowania, to muszę kupić nowy aerograf, bo niestety ten co używam odmówił posłuszeństwa.

Napisano

Łączenia silników z kadłubem już poszpachlowane i teraz czas na doklejenie części z blaszki. Potem  już tylko malowanie. 

PICT0007.JPG

PICT0011.JPG

Napisano (edytowane)

Zapomniałem o światłach do lądowania z przodu kadłuba. Nawierciłem otworki i dałem po kropelce srebrnej farbki. 

PICT0003.JPG

PICT0008.JPG

Edytowane przez kowal76
Napisano

Jak ja nie lubię blaszek :(. Jakoś nie po drodze mi z  wszelkiego rodzaju blaszkami.

PICT0001.JPG

PICT0011.JPG

PICT0015.JPG

PICT0019.JPG

PICT0025.JPG

Napisano

Jaczek teraz czeka na malowanie. Niestety nowy aerograf dopiero zakupię po wypłacie, więc będzie mała przerwa.

Odkładam model na półkę, bo znowu urwę jakąś blaszkę. Ja mam coś takiego, że co chwila biorę model w łapska i oglądam z każdej strony, czy wszystko jest ok. Zazwyczaj kończy się to urwaniem jakiegoś elementu :(. To chyba jakieś zboczenie jest :razz:.

PICT0009.JPG

• Like 1
Napisano
Godzinę temu, kowal76 napisał:

Zazwyczaj kończy się to urwaniem jakiegoś elementu :(. To chyba jakieś zboczenie jest

No, jeszcze kalkomanie przed Tobą :twisted:

Napisano
30 minut temu, Spotter napisał:

Nie wiem sam do końca, ale coś mi się nie podoba łączenie przedniego oszklenia z kadłubem na dole. Ta krawędź jakaś taka ostra i ta szpara. Może to tylko światło, ale to mi nie leży. 

Nie wiem, ale chyba szpary wielkiej tam nie ma. Jest tylko  widoczne łączenie.

PICT0004.JPG

yak40_16.jpg

Napisano
42 minuty temu, Spotter napisał:

Mówię, możliwe że to światło zagrało i sprawiło, że wygląda jakby tam była szpara. 

Może i tak jest :). Szpachlowałem te miejsca, bo szpary były i nawet spore.

• 4 weeks later...
Napisano (edytowane)

Kolor biały położony Gunze  GX 1.

Teraz muszę dobrać kolor niebieski pod kalki LOT. Statecznik i miejsce przed kabiną trzeba pomalować.

PICT0009.JPG

Edytowane przez kowal76