Agnieszka Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) Dziś mija dokładnie 41 rocznica lądowania kapsuły misji Sojuz 30 z Mirosławem Hermaszewskim na pokładzie. Uczestnicząc w programie Interkosmos, Polska jako 4 naród na świecie umieściła swojego obywatela na orbicie Ziemi. Pozwoliłam się odkurzyć mój stary projekt i zaprezentować model żywiczny czeskiej firmy NewWare. Miałam przyjemność osobiście spotkać i konsultować model z samym kosmonautą, który złożył mi autograf na instrukcji. Udałam się też do Muzeum Wojska Polskiego na Sadybie, gdzie wykonałam dokumentację fotograficzną oryginalnej kapsuły. https://turystyka.wp.pl/muzeum-polskiej-techniki-wojskowej-w-forcie-czerniakowskim-w-warszawie-6043969124033665g/21 Model wymagający głównie pod względem malowania i nanoszenia charakterystycznych śladów po przejściu przez atmosferę. Dodałam odpowiednie kable i liny mocujące spadochron. Przy okazji zapraszam na wystawę z okazji 50 rocznicy lądowania na Księżycu w Bibliotece Śląskiej w Katowicach gdzie mam przyjemność prezentować wykonane przeze mnie specjalnie z tej okazji modele. Szkoda, że modele tzw. Real Space są tak niszowe w Polsce. Tym bardziej, że na rynku jest bardzo dużo modeli i dodatków do nich. Nigdy nie wiem w jakiej kategorii prezentować je na konkursach. A teraz zapraszam go galerii: Agnieszka Edited August 16, 2020 by Agnieszka 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Pogratulować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Extra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Dopiero teraz trafiłem na tą galerie - bardzo fajna dioramka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campana Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Hej. Gratuluję świetnej i ciekawej pracy. Gdzie nabyłaś produkt New Ware, w PL czy bezpośrednio od producenta ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted February 9, 2020 Author Share Posted February 9, 2020 Koszty wysyłki są z niewiadomych przyczyn bardzo wysokie. Ja byłam bezpośrednio u producenta. Mieszka w Ostrawie naprzeciw ZOO. Przesympatyczny człowiek. Totalny fanatyk astronautyki i modelarstwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campana Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Właśnie dlatego zapytałem, przeglądałem stronę producenta. Podatek plus koszt wysyłki wydawały mi sie nieprawdopodobne wysokie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjp_a_man Posted February 17, 2020 Share Posted February 17, 2020 W dniu 5.07.2019 o 15:10, Agnieszka napisał: … Szkoda, że modele tzw. Real Space są tak niszowe w Polsce. … Na pocieszenie powiem, że dzisiaj w Martoli na wierzchu były Airfix Saturn V I Revell Astronaut on the Moon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campana Posted February 17, 2020 Share Posted February 17, 2020 (edited) Aktualnie walczę z Saturnem ( V ) Airfixa, formy trochę zużyte i idzie dość ciężko. Edited February 17, 2020 by Campana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts