Agnieszka Napisano 5 Lipca 2019 Share Napisano 5 Lipca 2019 (edytowane) Dziś mija dokładnie 41 rocznica lądowania kapsuły misji Sojuz 30 z Mirosławem Hermaszewskim na pokładzie. Uczestnicząc w programie Interkosmos, Polska jako 4 naród na świecie umieściła swojego obywatela na orbicie Ziemi. Pozwoliłam się odkurzyć mój stary projekt i zaprezentować model żywiczny czeskiej firmy NewWare. Miałam przyjemność osobiście spotkać i konsultować model z samym kosmonautą, który złożył mi autograf na instrukcji. Udałam się też do Muzeum Wojska Polskiego na Sadybie, gdzie wykonałam dokumentację fotograficzną oryginalnej kapsuły. https://turystyka.wp.pl/muzeum-polskiej-techniki-wojskowej-w-forcie-czerniakowskim-w-warszawie-6043969124033665g/21 Model wymagający głównie pod względem malowania i nanoszenia charakterystycznych śladów po przejściu przez atmosferę. Dodałam odpowiednie kable i liny mocujące spadochron. Przy okazji zapraszam na wystawę z okazji 50 rocznicy lądowania na Księżycu w Bibliotece Śląskiej w Katowicach gdzie mam przyjemność prezentować wykonane przeze mnie specjalnie z tej okazji modele. Szkoda, że modele tzw. Real Space są tak niszowe w Polsce. Tym bardziej, że na rynku jest bardzo dużo modeli i dodatków do nich. Nigdy nie wiem w jakiej kategorii prezentować je na konkursach. A teraz zapraszam go galerii: Agnieszka Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez Agnieszka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Lipca 2019 Share Napisano 5 Lipca 2019 Pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 5 Lipca 2019 Share Napisano 5 Lipca 2019 Extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Dopiero teraz trafiłem na tą galerie - bardzo fajna dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 28 Stycznia 2020 Share Napisano 28 Stycznia 2020 Hej. Gratuluję świetnej i ciekawej pracy. Gdzie nabyłaś produkt New Ware, w PL czy bezpośrednio od producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 9 Lutego 2020 Autor Share Napisano 9 Lutego 2020 Koszty wysyłki są z niewiadomych przyczyn bardzo wysokie. Ja byłam bezpośrednio u producenta. Mieszka w Ostrawie naprzeciw ZOO. Przesympatyczny człowiek. Totalny fanatyk astronautyki i modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 Właśnie dlatego zapytałem, przeglądałem stronę producenta. Podatek plus koszt wysyłki wydawały mi sie nieprawdopodobne wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 W dniu 5.07.2019 o 15:10, Agnieszka napisał: … Szkoda, że modele tzw. Real Space są tak niszowe w Polsce. … Na pocieszenie powiem, że dzisiaj w Martoli na wierzchu były Airfix Saturn V I Revell Astronaut on the Moon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 (edytowane) Aktualnie walczę z Saturnem ( V ) Airfixa, formy trochę zużyte i idzie dość ciężko. Edytowane 17 Lutego 2020 przez Campana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi