pepociufakers Napisano 6 Lipca 2019 Share Napisano 6 Lipca 2019 Hej, Jakiś czas temu rozpocząłem cykl "Pierwsze rury US Navy", i do tej pory udało mi się zlepić dwie maszyny: Vought F-6U Pirate -> Tutaj Galeria i North American FJ-1 Fury Tutaj Galeria Cierpliwość się opłaciła i Special Hobby wydał ponownie, ale już z nowych form model konstrukcji, która powinna otworzyć ten cykl - a mianowicie FH-1 Phantom. Jak model się ukazał na rynku, tak trafił do mego magazynku, a jak trafił do magazynu to i obowiązek zakończenia cyklu wymagał aby trafił i na warsztat, a tym samym i do galerii: Tutaj z inną pierwszą rurą, która równocześnie powstawała i czeka na publikacje galerii: Dalsze część historii FH-1 Phantom znajduje się z kolei tutaj. ps. niestety niewiedzieć czemu - oszklenie trochę zaparowało. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Lipca 2019 Share Napisano 7 Lipca 2019 Fajny temat w masie Tomcatów, Hornetów i innych współczesnych maszych US NAVY. Coś innego i bardzo dobrze! Zrobiłeś model samolotu, którego nazwę odziedziczył potem inny samolot, który stał się światową legendą lotnictwa wojskowego czyli McDD F-4 Phantom II :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 7 Lipca 2019 Autor Share Napisano 7 Lipca 2019 (edytowane) Staryfajter1954 - dzięki za słowo komentarza. Uzupełniając informacje o samej konstrukcji. Nawiązuje ona do pierwszej konstrukcji wtedy młodej firmy czyli: XP-67 Bat (tutaj troche wiecej o nim) Sam Phantom I został wyprodukowany w niewielkiej ilości (60 egzemplarzy) i był używany przez krótki okres czasu przez lotnictwo US Navy i Marines. Pomimo tego może poszczyć się mianem pierwszej rury, która operacyjnie była używana na lotniskowcu. Edytowane 7 Lipca 2019 przez pepociufakers 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Lipca 2019 Share Napisano 7 Lipca 2019 Łe taki czysty.Nie poobijany, bez wycieków i okopceń.Nuda. Teraz poważnie.Bardzo duży plus za temat.Bardzo fajnie zrobiony.Jestem na tak.Podoba się.Owiewkę bym oderwał i wyczyścił bo model od razu by zyskał .Czekam na galerię tego modelu w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 7 Lipca 2019 Autor Share Napisano 7 Lipca 2019 1 godzinę temu, Xmen napisał: Łe taki czysty.Nie poobijany, bez wycieków i okopceń.Nuda. Dzięki za motywacje;) Dokładnie taki mam plan jak się zabieram do modelu - zrobię boobijanego, z wyciekami i okopceniami. Ale po 6 miesiącach pracy nad nim, już mam go na tyle dość, że celem jest tylko przykleić ostatnie elementy, psiuknąć lakierem bezbarwnym, postawić na półce obok innych i wziąć się za kolejnego z myślą, że następny już będzie poobijany:) 1 godzinę temu, Xmen napisał: Owiewkę bym oderwał i wyczyścił bo model od razu by zyskał . Tak jest plan, ale nie wiem jaki będzie efekt po, więc galerię wolałem już zrobić:) Pzdr. Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Lipca 2019 Share Napisano 7 Lipca 2019 To taki niewinny żarcik był.Jeżeli poczułeś się urażony to przepraszam nie chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 7 Lipca 2019 Autor Share Napisano 7 Lipca 2019 41 minut temu, Xmen napisał: To taki niewinny żarcik był.Jeżeli poczułeś się urażony to przepraszam nie chciałem. No co ty:) Pewnie, że kumam ten żarcik:) No stress:) Okopcenia to pierwsza uwaga do niejednego modelu W każdym razie zawsze to mnie motywuje do tego, aby kolejny model był bardziej okopcony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Lipca 2019 Share Napisano 7 Lipca 2019 Mnie się podoba, ładnie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 7 Lipca 2019 Share Napisano 7 Lipca 2019 (edytowane) 23 godziny temu, pepociufakers napisał: Cierpliwość się opłaciła i Special Hobby wydał ponownie, ale już z nowych form model konstrukcji, która powinna otworzyć ten cykl - a mianowicie FH-1 Phantom. Rozumiem, że Kolega budował ten zestaw https://www.specialhobby.eu/nase-produkce/fh-1-phantom-first-us-navy-jet-fighter-1-72.html?listtype=search&searchparam=phantom ? Ja posiadam ten https://www.specialhobby.eu/nase-produkce/fh-1-phantom-demonstration-teams-and-trainers-1-72.html?listtype=search&searchparam=phantom czy to są te nowe formy? Podoba mi się model ale mam wątpliwość czy aby nie wysoki połysk powinien być. Wiele zdjęć w necie ten wysoki połysk obrazuje. czy są jakieś ciekawe publikacje dot. tego samolotu czy są wreszcie plany gdzieś dostępne z nitowaniem. Ze zdjęć egzemplarzy muzealnych wynika,że takowe było widoczne. Może coś Koledzy wiedzą? Ja posiadam Naval Fighters Nr 3. Edytowane 7 Lipca 2019 przez golf czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi