kzugaj Napisano 3 Sierpnia 2019 Share Napisano 3 Sierpnia 2019 Dolne krawedzie wiezy do oszlifowania i jamy skurczowe na lewej przedniej plycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2019 Wieza nie ruszana ,tylko złożona ,nie klejona W pierwszej kolejności chce wkleić szkła do peryskopów . po sklejeniu wieży było by bardzo trudno Co do wysokości tak zostawiam . Dociągnę kadłub do wanny i będzie OK . na razie bardzo pręży . Przy leciutkim nacisku błotniki dochodzą do krawędzi kol Frajda lepsza niż przy latadlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 3 Sierpnia 2019 Share Napisano 3 Sierpnia 2019 Największą frajdę dają humvee 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2019 He ,HE tez mi sie marzy Peryskopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 4 Sierpnia 2019 Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Właściwie, to jaką wersję Abramsa budujesz? Z tego co widzę po wieży, to będzie to raczej M1A2. Jeśli tak, to kopuła dowódcy, którą pokazałeś na fotkach się nie nadaje, bo pochodzi z wersji M1A1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2019 UPS Kurdesz ta mi się bardziej podoba od tej jajowatej pokrywy Mogę powiedzieć 1/4 pracy za mna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 4 Sierpnia 2019 Share Napisano 4 Sierpnia 2019 (edytowane) Skoro ta kopuła bardziej się podoba, to przed przystąpieniem do budowy, trzeba było sobie zadać troszkę trudu i dowiedzieć się, co gdzie i jak, zamiast kleić "na pałę". Tłumaczenie się, że to mi się bardziej podoba, w pewnych przypadkach, jest po prostu słabe. A te prostokąty z przodu wieży, czyli panele CIP, też sugerowałbym zrobić, chociażby z bloku technicznego, bo w tej chwili są stanowczo za grube! Edytowane 4 Sierpnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Ok poprawie tylko nie krzycz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2019 Panie Grzegorzu teraz OK ? Poprawiłem ,muszę przeszlifować , wstawiona na sucho Mam nadzieje ze się Kolega nie obraźl za poprzedni post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Sierpnia 2019 Share Napisano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Dziwna ta kopuła, z tym wystającym z przodu peryskopem, ale to jest możliwe, więc niech będzie. Zaszpachluj tylko tą wielką dziurę na zawiasie od klapy. Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2019 Dobrze Dzieki za fajne foto mam sporo zdjęć ale tego ujęcia akurat mi brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Jeśli dobrze widzę na ostatnim, Twoim zdjęciu, to zamieniłeś miejscami wyrzutniki granatów dymnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 7 godzin temu, Grzegorz Grabowski napisał: Jeśli dobrze widzę na ostatnim, Twoim zdjęciu, to zamieniłeś miejscami wyrzutniki granatów dymnych. Dobrze widzisz, dodatkowo jeszcze za nisko "patrzą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Zasugerowałem sie kolkami ustalającymi Przeszlifowałem i ostawiłem w/g zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Dalej masz nie prawidłowo ustawione te wyrzutniki , powinny byś skierowane bardziej na boki o tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) To przyjrzyj się swojemu zdjęciu, potem modeliowi i zastanów się, czy dobrze wkleiłeś elementy, do których przytwierdzone są wyrzutniki. Bo ja od razu widzę, że źle . Za wyrzutniki em widać chyba nawet dziurę w którą powinieneś to wkleić. Element zaznaczyłem na ostatniej fotce. 0To po raz. Po drugie zobacz, jak te wyrzutniki powinny "patrzeć" Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2019 OK dziękuje poprawie Kurde nie dość , ze stary ,to jeszcze ślepy a bierze się za klejenie Jest trudno ale dzięki pomocy dam rade .Trochę to irytujące ,ze nie potorfie dostrzec takich szczegółów ,usprawiedliwiam się tym , ze zawsze bylem mało spostrzegawczy Bardzo proszę kontrolujcie moje poczynania i jak źle to OPR. Chce aby to co sklejam było Abramsem Z góry bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 11 Sierpnia 2019 Share Napisano 11 Sierpnia 2019 11 godzin temu, jureczek napisał: OK dziękuje poprawie Kurde nie dość , ze stary ,to jeszcze ślepy a bierze się za klejenie Jest trudno ale dzięki pomocy dam rade .Trochę to irytujące ,ze nie potorfie dostrzec takich szczegółów ,usprawiedliwiam się tym , ze zawsze bylem mało spostrzegawczy Bardzo proszę kontrolujcie moje poczynania i jak źle to OPR. Chce aby to co sklejam było Abramsem Z góry bardzo dziękuje Właśnie po to są warsztaty aby ktoś mógł podpowiedzieć i zauważyć błędy. Walcz dalej dobrze ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 2019 A czy te wyrzutniki, nie wyglądały by jeszcze lepiej, jak by je ponawiercać? Takie zalane kiepsko wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2019 W pierwszym zamysle tak mialem zrobic . Jednak po przejrzeniu zdjec - czolg bedzie w pracy z plugiem minowym , wyrzutniki jak i lufa sa osloniete Wykonam je z papiru do d... nawilzonym w rozcienczonym wikolu Obecnie wieza prysnieta czarnym surfacerem i pomalowana pedzelkiem Hewi cheping ( sory za bledy w nazewnictwie ) Marzy mi sie fajnie podrapac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 16 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2019 Malowałem , drapałem . Zle . Myłem ,malowałem , drapałem Bardzo trudno nie mając dużych zdolności plastycznych uchwycić realność malowania Wyszło tak i to chyba najlepiej jak potrafię Malowana tylko wieża . Kadłub będę malował po zamontowaniu minerskiego pluga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Troszkę zaśmiecę watek Jak bylem w Polsce i odwiedziłem mój łódzki sklep modelarski DATA na zakupach ,otrzymałem w prezencie rozcieńczalnik Wamonda Level Nigh Thinner . Kto maluje farbami Gunze i Mr.Hobby seri H i C ten wie ,ze najlepszy jest Leveling Thiner 400 , otóż rozcieńczalnik Wamonda (po moich małych testach ) spełnia oczekiwania Polecam i cena jest przystepniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 17 Sierpnia 2019 Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Leveling thinner fajny jest, ale ja Ciebie błagam i zaklinam. Zerwij te harmonijki, z boków i te prostokąty z przodu wieży. Ten model (nie Twoje wykonanie), jest już wystarczająco makabryczny, i nie trzeba go dodatkowo szpecić go tymi grubaśnymi elementami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 17 Sierpnia 2019 Share Napisano 17 Sierpnia 2019 11 minut temu, jureczek napisał: Troszkę zaśmiecę watek Jak bylem w Polsce i odwiedziłem mój łódzki sklep modelarski DATA na zakupach ,otrzymałem w prezencie rozcieńczalnik Wamonda Level Nigh Thinner . Kto maluje farbami Gunze i Mr.Hobby seri H i C ten wie ,ze najlepszy jest Leveling Thiner 400 , otóż rozcieńczalnik Wamonda (po moich małych testach ) spełnia oczekiwania Polecam i cena jest przystepniejsza Dobrze wreszcie wiedzieć zapytałem o ten nowy wynalazek Wamoda na forum ale bez odzewu.I teraz widzę,że już to ktoś przetestował i są pozytywne efekty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Sierpnia 2019 Share Napisano 17 Sierpnia 2019 7 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Leveling thinner fajny jest, ale ja Ciebie błagam i zaklinam. Zerwij te harmonijki, z boków i te prostokąty z przodu wieży. Ten model (nie Twoje wykonanie), jest już wystarczająco makabryczny, i nie trzeba go dodatkowo szpecić go tymi grubaśnymi elementami. Całkowicie się z Tobą zgadzam , te CIP-panele wołają o pomstę do nieba, dodatkowo jeszcze razi ten "pancerny" board z tyłu kosza wieży, w realu te elementy miały by grubość blachy pancernej min. 5 mm lub nawet grubszej, myślę że jak wykonasz te przednie CIP-panele i ten board z tyłu z puszki po piwie to będzie akurat , co do bocznych CIP-paneli proponuję zakupić :https://www.mojehobby.pl/products/Modern-US-Military-Equipment-Set.html Tam znajdziesz i skrzynki z amunicją, różne kanistry,plecaki i wiele takich ogólnowojskowych tobołów , którymi objuczony jest każdy szanujący się pojazd amerykański, a co najważniejsze są ta eleganckie cieniutkie i ostre jak żyleta boczne CIP-panele. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi