Staryfajter1954 Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Dość dawno nie dodawałem na forum żadnej galerii a więc pora to naprawić. Tym razem Lockheed TF-104 Starfighter w malowaniu NASA. Model to stareńki Heller z roku 1978 (druga edycja) a więc vintage pełna gębą malowany akrylami Mr Hobby z serii C oraz metalizerami Ak Extreme Metal (luki podwozia) i Bilmodel (dysza wylotowa). Model ma zmodernizowany kokpit, fotele, luki podwozia oraqz samodzielnie tłoczoną owiewkę kabiny. Pomimo starego wieku wyprasek (kruchy plastik owiewki) i kilku niedoskonałości, których mi się nie udało usunąć uważam, że efekt jest a tyle udany i zachęcający, że powstaną kolejne dwa Starfightery w malownaiu NASA (jeden będzie z zestawu ESCI wcześniejszy A i prawdopodobnie Hasegawa N). To tyle słowem wstępu i zapraszam do galerii :). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) Ładnie zrobiony w ciekawym malowaniu. A tygrysiego Starfightera kolega też będzie robił, czy już zrobił? Edytowane 20 Sierpnia 2019 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Czuję się zainspirowany do zrobienia "kosmicznego" starfightera, wygląda kapitalnie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Fajny zestaw "kosmicznych śledzi" robi Platz w 144. Jak dobrze pójdzie to może Edek jeszcze w tym roku wypuści pod swoją marką tego Starfightera i kto wie może będzie malowanie NASA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2019 5 godzin temu, mig napisał: Ładnie zrobiony w ciekawym malowaniu. A tygrysiego Starfightera kolega też będzie robił, czy już zrobił? Jakoś tygrysie malowania nie intrygują mnie tak bardzo jak malowania NASA albo użytkowników cywilnych. Dlatego jeszcze nie podjąłem decyzji o wykonaniu modelu 104 w malowaniu tygrysim. Może dlatego, że stały się zbyt powszechne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2019 4 godziny temu, filipsg napisał: Czuję się zainspirowany do zrobienia "kosmicznego" starfightera, wygląda kapitalnie! Malowania NASA prezentują się ciekawie i fajnie. Planuję kolejne 104 w malowaniach NASA. Warto zrobić sobie odskocznię od typowych wojskowych malowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, zloty napisał: Fajny zestaw "kosmicznych śledzi" robi Platz w 144. Jak dobrze pójdzie to może Edek jeszcze w tym roku wypuści pod swoją marką tego Starfightera i kto wie może będzie malowanie NASA. Piękne kalkomanie niestety w Polsce oficjalnie niedostępne :(. Czekam na kalkomanie Xtradecals, które przygtowano do modelu Kinetica w 48 chociaż nowością są też te same kalkomanie dla 72. Póki co kalkomanie NASA zamawiam u Bogdana Żołnierowicza Mr. Decal. Natomiast co do modelu Platza w edycji Eduarda również o tym czytałem i mam nadzieję, że trafi on jednak do sprzedaży tak samo jak 48 (ciekawe co zapakują Hasegawę czy już Kinetica?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Pół biedy że w Polsce niedostępne , w sklepie w Japonii na razie też. Własnie zamówiłem kalki u Mr.Decala. Jaka jest twoja opinia o tych naklejkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 13 minut temu, zloty napisał: Pół biedy że w Polsce niedostępne , w sklepie w Japonii na razie też. Własnie zamówiłem kalki u Mr.Decala. Jaka jest twoja opinia o tych naklejkach? Właśnie już szukałem tych śledzików, na HLJ jest informacja że model jest "discontinued" i nie zapowiada się żeby wrócił do sprzedaży. Wszystkie modele Platza wychodzą w takich króciutkich seriach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Tu kupicie. https://www.ebay.pl/itm/Platz-Star-Fighter-NASA-USAF-plastic-model-F-104G-JAPAN-Import/303238464811?hash=item469a6bc52b:g:ec0AAOSwASBdP634 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Nie wiem , ale Japończycy wykupują je chyba dość szybko. Np ten https://www.1999.co.jp/eng/image/10632035/10/1 długo utrzymywał się w pierwszej trójce najlepiej sprzedających się ( a jest to na razie przedsprzedaż) w 1999 shop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 22 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2019 Zamówiłem u Bogdana Żołnierowicza dwa komplety kalkomanii do samolotów NASA i powoli będę realizował plany z nimi związanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi