Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dość dawno nie dodawałem na forum żadnej galerii a więc pora to naprawić. Tym razem Lockheed TF-104 Starfighter w malowaniu NASA. Model to stareńki Heller z roku 1978 (druga edycja) a więc vintage pełna gębą malowany akrylami Mr Hobby z serii C oraz metalizerami Ak Extreme Metal (luki podwozia) i Bilmodel (dysza wylotowa). Model ma zmodernizowany kokpit, fotele, luki podwozia oraqz samodzielnie tłoczoną owiewkę kabiny.  Pomimo starego wieku wyprasek (kruchy plastik owiewki) i kilku niedoskonałości, których mi się nie udało usunąć uważam, że efekt jest a tyle udany i zachęcający, że powstaną kolejne dwa Starfightery w malownaiu NASA (jeden będzie z zestawu ESCI wcześniejszy A i prawdopodobnie Hasegawa N).

To tyle słowem wstępu i zapraszam do galerii :).IMG-0629.jpg
IMG-0628.jpg
IMG-0619.jpg
IMG-0617.jpg
IMG-0613.jpg
IMG-0612.jpg
IMG-0609.jpg
IMG-0607-1.jpg
IMG-0607-1.jpg
IMG-0606.jpg
IMG-0605.jpg
IMG-0604.jpg
IMG-0603.jpg

• Like 3
Napisano (edytowane)

Ładnie zrobiony w ciekawym malowaniu.

A tygrysiego Starfightera kolega też będzie robił, czy już zrobił?

Edytowane przez mig
  • Thanks 1
Napisano

Fajny zestaw "kosmicznych  śledzi" robi Platz w 144. 

Jak dobrze pójdzie to może Edek  jeszcze w tym roku wypuści pod swoją marką tego Starfightera i kto wie może będzie malowanie  NASA.10338813t4.thumb.jpg.725f9b50f7c3ee9ee64f4661cf8c3628.jpg

• Like 1
Napisano
5 godzin temu, mig napisał:

Ładnie zrobiony w ciekawym malowaniu.

A tygrysiego Starfightera kolega też będzie robił, czy już zrobił?

Jakoś tygrysie malowania nie intrygują mnie tak bardzo jak malowania NASA albo użytkowników cywilnych. Dlatego jeszcze nie podjąłem decyzji o wykonaniu modelu 104 w malowaniu tygrysim. Może dlatego, że stały się zbyt powszechne?

Napisano
4 godziny temu, filipsg napisał:

Czuję się zainspirowany do zrobienia "kosmicznego" starfightera, wygląda kapitalnie!

Malowania NASA prezentują się ciekawie i fajnie. Planuję kolejne 104 w malowaniach NASA. Warto zrobić sobie odskocznię od typowych wojskowych malowań.

Napisano
1 godzinę temu, zloty napisał:

Fajny zestaw "kosmicznych  śledzi" robi Platz w 144. 

Jak dobrze pójdzie to może Edek  jeszcze w tym roku wypuści pod swoją marką tego Starfightera i kto wie może będzie malowanie  NASA.10338813t4.thumb.jpg.725f9b50f7c3ee9ee64f4661cf8c3628.jpg

Piękne kalkomanie niestety w Polsce oficjalnie niedostępne :(. Czekam na kalkomanie Xtradecals, które przygtowano do modelu Kinetica w 48 chociaż nowością są też te same kalkomanie dla 72. Póki co kalkomanie NASA zamawiam u Bogdana Żołnierowicza Mr. Decal. Natomiast co do modelu Platza w edycji Eduarda również o tym czytałem i mam nadzieję, że trafi on jednak do sprzedaży tak samo jak 48 (ciekawe co zapakują Hasegawę czy już Kinetica?). 

Napisano

Pół biedy że  w Polsce niedostępne , w sklepie w Japonii na razie też.

Własnie  zamówiłem kalki u Mr.Decala.

Jaka jest twoja opinia o tych naklejkach? 

Napisano
13 minut temu, zloty napisał:

Pół biedy że  w Polsce niedostępne , w sklepie w Japonii na razie też.

Własnie  zamówiłem kalki u Mr.Decala.

Jaka jest twoja opinia o tych naklejkach? 

Właśnie już szukałem tych śledzików, na HLJ jest informacja że model jest "discontinued" i nie zapowiada się żeby wrócił do sprzedaży.

Wszystkie modele Platza wychodzą w takich króciutkich seriach?

• Like 1