Matheas Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Idzie nowe z plusem za polskie malowanie. https://www.facebook.com/1637153466502627/photos/2088659244685378/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Wygląda interesująco - ciekawe jak wyjdzie porównanie z poprzednimi modelami tego pojazdu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Patrząc na rendery z zawartością, to wszystkie poprzednie (Kinetic, panda hobby) bije na głowę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seven up Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 (edited) W dniu 23.08.2019 o 23:22, mandrivecs napisał: Patrząc na rendery z zawartością, to wszystkie poprzednie (Kinetic, panda hobby) bije na głowę... Ceną również. Fajnie ze podsufitka też jest zrobiona Edited September 1, 2019 by seven up Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 6 godzin temu, seven up napisał: Ceną również. Fajnie ze podsufitka też jest zrobiona Masz jakieś info odnośnie ceny, czy terminu dostępności? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seven up Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 (edited) 279zł z przesyłką na ebay. Ale czy to jest docelowy produkt to trudno powiedzieć. https://www.ebay.pl/itm/RYE-RM5032-1-35-Scale-model-M-ATV-CMRAP-ALL-Terrain-vehicle-M1240A-NEW/303266749760?hash=item469c1b5d40:g:DUgAAOSwQypdZceS tu masz stronę. Bodaj w 2018r. jak pamiętam w Powidzu to był wystawiony taki sam. Oczywiście pojazd nie model Edited September 2, 2019 by seven up Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seven up Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Zaczekam, aż pojawi się w PL... Ostatnio nowości coraz szybciej docierają nad Bałtyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Box Art już jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 (edited) I dodatki żywiczne: https://armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=33306 W HobbyEasy: - model: 54.79$, - radia: 10.96$, - koła: 17..58$. Edited September 17, 2019 by kubisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seven up Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 (edited) Hmm a zapasowego nie ma?!? Z radia to się cieszę bo miałem już kupić firmy Blast w sumie to jedne pieniądze. Z reguły sam model będzie tańszy zapewne. Edited September 17, 2019 by seven up Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 seven up Bodaj w 2018r. jak pamiętam w Powidzu to był wystawiony taki sam... pojazdy w polskim malowaniu posiadaja na kazdych z czworga drzwi nieznane mi z amerykanskiej wersji urzadzenie (nie wiem jak to nazwac) zamontowane w miejscu gdzie powinno byc otwieranie drzwi. Na ikonce nr.6 pokazano (tj.nastepna po ikonce z silnikiem) iz tylny most jest wyposazony w instalcje, szukalem w instrukcji sposobu jej montazu i ..... nic ,glucho podobnie jak Border Model ktory wyposcil model BT-002 Leopard 2 A5/6 w wersji wczesnej i poznej, opisal jedno z malowan Leoparda 2A6 jako polski pojazd, a zapomnial o greckim malowaniu choc kalkomanie sa, tyle tylko iz grecka wersja 2A6 HEL rozni sie od niemieckiej . Ale wracajac do M-ATV moze ktos rozjasni mi umysl i podpowie co to jest za ww urzadzenie zamontowane w polskiej wersji . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zderzak Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 W dniu 23.12.2019 o 22:00, bulik58 napisał: seven up Bodaj w 2018r. jak pamiętam w Powidzu to był wystawiony taki sam... pojazdy w polskim malowaniu posiadaja na kazdych z czworga drzwi nieznane mi z amerykanskiej wersji urzadzenie (nie wiem jak to nazwac) zamontowane w miejscu gdzie powinno byc otwieranie drzwi. Na ikonce nr.6 pokazano (tj.nastepna po ikonce z silnikiem) iz tylny most jest wyposazony w instalcje, szukalem w instrukcji sposobu jej montazu i ..... nic ,glucho podobnie jak Border Model ktory wyposcil model BT-002 Leopard 2 A5/6 w wersji wczesnej i poznej, opisal jedno z malowan Leoparda 2A6 jako polski pojazd, a zapomnial o greckim malowaniu choc kalkomanie sa, tyle tylko iz grecka wersja 2A6 HEL rozni sie od niemieckiej . Ale wracajac do M-ATV moze ktos rozjasni mi umysl i podpowie co to jest za ww urzadzenie zamontowane w polskiej wersji . Nie ma czegoś takiego jak polska wersja, pojazdy te nie wyróżniają się niczym szczególnym od konfiguracji amerykańskiej, bo też taki był ich pierwotny właściciel. Instalacja na tylnym "moście", (bo tak nie do końca jest to klasyczny most, Oshkosh chwali się wszędzie swoim niezależnym system zawieszenia TAK-4) to raczej na pewno przewody hamulcowe, sprężonego powietrza i pewnie sporo elektryki, czujników itd. W podobny, nie wiem czy dokładnie taki sam sposób, doprowadzone są przewody na przedniej osi pojazdu, jednak ciężko gdziekolwiek zobaczyć jak zostało to rozwiązane. Co do dziwnych stelaży na drzwiach, to jest to pozostałość po Afganistanie. Swego czasu długo przeszukiwałem internet, aż w końcu udało mi się połączyć pewne fakty i dojrzeć to, czego nie widać na pierwszy rzut oka. Owe stelaże służą do mocowania siatek przeciwko pociskom RPG. Z jednej strony przykręcone nieruchomo śrubami, z drugiej wsunięte są w specjalny element wystający z drzwi. Dzięki temu podczas otwierania drzwi stelaże przesuwają się wzdłuż nich, co umożliwia otwieranie ich razem z siatką. Zasada działania identyczna jak przy otwieraniu lodówki w zabudowie. Osobną kwestią pozostaje wizja osób przemalowujących te pojazdy, w której owe stelaże i inne wybiórcze elementy pomalowano na inny kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Ja kupiłem za 199 PLN i czekam na Pandę w wersji SOCOM, żeby pożenić dwa zestawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 18 minut temu, makinen napisał: Ja kupiłem za 199 PLN i czekam na Pandę w wersji SOCOM, żeby pożenić dwa zestawy. Będzie bajer... Nie chciałeś robić socom tylko na Pandzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 Zderzak dzieki za naswietlenie tematu stelażu na drzwiach, piszac polski M-ATV mialem na mysli pojazdy ktore sa obecnie uzwane przez naszych zolnierzy w kraju.Dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zderzak Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 W dniu 3.01.2020 o 17:43, bulik58 napisał: Zderzak dzieki za naswietlenie tematu stelażu na drzwiach, piszac polski M-ATV mialem na mysli pojazdy ktore sa obecnie uzwane przez naszych zolnierzy w kraju.Dzieki Spoko, jakbyś miał jakieś wątpliwości w sprawie uzbrojenia, malowania pytaj, może będę mógł pomóc. Co prawda to nie Humvee, ale coś tam na temat tego nowoczesnego uzbrojenia w naszym wojsku wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts