Matheas Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Idzie nowe z plusem za polskie malowanie. https://www.facebook.com/1637153466502627/photos/2088659244685378/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Wygląda interesująco - ciekawe jak wyjdzie porównanie z poprzednimi modelami tego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Patrząc na rendery z zawartością, to wszystkie poprzednie (Kinetic, panda hobby) bije na głowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 1 Września 2019 Share Napisano 1 Września 2019 (edytowane) W dniu 23.08.2019 o 23:22, mandrivecs napisał: Patrząc na rendery z zawartością, to wszystkie poprzednie (Kinetic, panda hobby) bije na głowę... Ceną również. Fajnie ze podsufitka też jest zrobiona Edytowane 1 Września 2019 przez seven up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Września 2019 Share Napisano 1 Września 2019 6 godzin temu, seven up napisał: Ceną również. Fajnie ze podsufitka też jest zrobiona Masz jakieś info odnośnie ceny, czy terminu dostępności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 (edytowane) 279zł z przesyłką na ebay. Ale czy to jest docelowy produkt to trudno powiedzieć. https://www.ebay.pl/itm/RYE-RM5032-1-35-Scale-model-M-ATV-CMRAP-ALL-Terrain-vehicle-M1240A-NEW/303266749760?hash=item469c1b5d40:g:DUgAAOSwQypdZceS tu masz stronę. Bodaj w 2018r. jak pamiętam w Powidzu to był wystawiony taki sam. Oczywiście pojazd nie model Edytowane 2 Września 2019 przez seven up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 Zaczekam, aż pojawi się w PL... Ostatnio nowości coraz szybciej docierają nad Bałtyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 Box Art już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 (edytowane) I dodatki żywiczne: https://armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=33306 W HobbyEasy: - model: 54.79$, - radia: 10.96$, - koła: 17..58$. Edytowane 17 Września 2019 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 (edytowane) Hmm a zapasowego nie ma?!? Z radia to się cieszę bo miałem już kupić firmy Blast w sumie to jedne pieniądze. Z reguły sam model będzie tańszy zapewne. Edytowane 17 Września 2019 przez seven up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 27 Grudnia 2019 Share Napisano 27 Grudnia 2019 W dniu 23.12.2019 o 22:00, bulik58 napisał: seven up Bodaj w 2018r. jak pamiętam w Powidzu to był wystawiony taki sam... pojazdy w polskim malowaniu posiadaja na kazdych z czworga drzwi nieznane mi z amerykanskiej wersji urzadzenie (nie wiem jak to nazwac) zamontowane w miejscu gdzie powinno byc otwieranie drzwi. Na ikonce nr.6 pokazano (tj.nastepna po ikonce z silnikiem) iz tylny most jest wyposazony w instalcje, szukalem w instrukcji sposobu jej montazu i ..... nic ,glucho podobnie jak Border Model ktory wyposcil model BT-002 Leopard 2 A5/6 w wersji wczesnej i poznej, opisal jedno z malowan Leoparda 2A6 jako polski pojazd, a zapomnial o greckim malowaniu choc kalkomanie sa, tyle tylko iz grecka wersja 2A6 HEL rozni sie od niemieckiej . Ale wracajac do M-ATV moze ktos rozjasni mi umysl i podpowie co to jest za ww urzadzenie zamontowane w polskiej wersji . Nie ma czegoś takiego jak polska wersja, pojazdy te nie wyróżniają się niczym szczególnym od konfiguracji amerykańskiej, bo też taki był ich pierwotny właściciel. Instalacja na tylnym "moście", (bo tak nie do końca jest to klasyczny most, Oshkosh chwali się wszędzie swoim niezależnym system zawieszenia TAK-4) to raczej na pewno przewody hamulcowe, sprężonego powietrza i pewnie sporo elektryki, czujników itd. W podobny, nie wiem czy dokładnie taki sam sposób, doprowadzone są przewody na przedniej osi pojazdu, jednak ciężko gdziekolwiek zobaczyć jak zostało to rozwiązane. Co do dziwnych stelaży na drzwiach, to jest to pozostałość po Afganistanie. Swego czasu długo przeszukiwałem internet, aż w końcu udało mi się połączyć pewne fakty i dojrzeć to, czego nie widać na pierwszy rzut oka. Owe stelaże służą do mocowania siatek przeciwko pociskom RPG. Z jednej strony przykręcone nieruchomo śrubami, z drugiej wsunięte są w specjalny element wystający z drzwi. Dzięki temu podczas otwierania drzwi stelaże przesuwają się wzdłuż nich, co umożliwia otwieranie ich razem z siatką. Zasada działania identyczna jak przy otwieraniu lodówki w zabudowie. Osobną kwestią pozostaje wizja osób przemalowujących te pojazdy, w której owe stelaże i inne wybiórcze elementy pomalowano na inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Grudnia 2019 Share Napisano 27 Grudnia 2019 Ja kupiłem za 199 PLN i czekam na Pandę w wersji SOCOM, żeby pożenić dwa zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Grudnia 2019 Share Napisano 27 Grudnia 2019 18 minut temu, makinen napisał: Ja kupiłem za 199 PLN i czekam na Pandę w wersji SOCOM, żeby pożenić dwa zestawy. Będzie bajer... Nie chciałeś robić socom tylko na Pandzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 W dniu 3.01.2020 o 17:43, bulik58 napisał: Zderzak dzieki za naswietlenie tematu stelażu na drzwiach, piszac polski M-ATV mialem na mysli pojazdy ktore sa obecnie uzwane przez naszych zolnierzy w kraju.Dzieki Spoko, jakbyś miał jakieś wątpliwości w sprawie uzbrojenia, malowania pytaj, może będę mógł pomóc. Co prawda to nie Humvee, ale coś tam na temat tego nowoczesnego uzbrojenia w naszym wojsku wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi