helix Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Witam Panów! Dzisiaj udało się dodać nieco lepszą focię, bardziej kompletną i więcej detali. Mam prośbę do Mańka-czy mógłbyś zrobić zuma na kratki wentylacyjne "żułwia"(osłona tylna za przekładnią).inna informacja dla Ciebie - nigdy nie widziałem otwartego dodatkowego wlotu nad tunelem wentylatora,między silnikami! może źle zinterpretowałem Twoje zdjęcia? Sorki!!! a w ogóle ta super dobra robota!!!!! Pozdrawiam!!! a swoją drogą przyznacie"laseczka" ho;ho!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 21 Października 2019 Autor Share Napisano 21 Października 2019 4 minuty temu, helix napisał: Witam Panów! Dzisiaj udało się dodać nieco lepszą focię, bardziej kompletną i więcej detali. Mam prośbę do Mańka-czy mógłbyś zrobić zuma na kratki wentylacyjne "żułwia"(osłona tylna za przekładnią).inna informacja dla Ciebie - nigdy nie widziałem otwartego dodatkowego wlotu nad tunelem wentylatora,między silnikami! może źle zinterpretowałem Twoje zdjęcia? Sorki!!! a w ogóle ta super dobra robota!!!!! Pozdrawiam!!! a swoją drogą przyznacie"laseczka" ho;ho!!! Dzięki Czy o to chodzi? Tak było w modelu nic nie ruszałem. Co do kratek dołączone kratki z blaszki są za duże. W instrukcji pokazane żeby je przykleić od środka, a na zdjęciach są one na równo z obudową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 I tak jest piękny..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 (edytowane) Fajnie Ci to wychodzi. Sam niecierpliwie czekam na swojego Pozdrawiam Edytowane 21 Października 2019 przez leon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Ja nie wiem czy w tej skali, wymalowanie tych pasków nie byłoby lepszym rozwiązaniem... ale teraz już po ptokach Model bardzo fajny, tylko to "cyrkowe" malowani... kto wpadł na ten szatański pomysł żółtych rączek i uchwytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 6 godzin temu, ManiekB napisał: to powinieneś usunąć , nie ma czegoś takiego w Sokole, to wypełniacz w ramce, w instrukcji jest to usunięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 21 Października 2019 Autor Share Napisano 21 Października 2019 5 minut temu, Adamsky napisał: to powinieneś usunąć , nie ma czegoś takiego w Sokole, to wypełniacz w ramce, w instrukcji jest to usunięte Dzięki za spostrzeżenie. Teraz na usuwanie trochę za późno. A od wewnętrznej strony była zaznaczona kratka. W instrukcji nie ma o tym słowa (tylko w widoku ramek). Tak już zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helix Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Witam! Serdecznie dziękuję Maniek!!! Dokładnie o ten wlot nad wentylatorem mi chodziło, ale zkąd miałeś wiedzieć? Apel dp tzw.TRAWIEŃCÓW o porządne kratki do Żółwia, bo te z zestawu bardziej przypominają durszlak(bez aluzji do OPL). Są na równi z powierzchnią osłony ale znacznie delikatniejsze! Ponieważ mogę tylko jedno zdjęcie-jutro może uda się lepsze dołączyć.Maniek Super Robota!!! Czekam na Następnych z niecierpliwością! Następny temat TZW. zamki łopat? POZDRO!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 @helix Twoje "kiepskie" zdjęcia wymiatają. Nikt się chyba nie obrazi jak poproszę o więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Witaj, czy to jest maszyna TOPRu? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 (edytowane) 7 godzin temu, Mitrandir napisał: Witaj, czy to jest maszyna TOPRu? No taki fachowiec, z takim pytaniem? Młodzież się na to patrzy i czyta! Edytowane 22 Października 2019 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 8 godzin temu, Grzes napisał: @helix Twoje "kiepskie" zdjęcia wymiatają. Nikt się chyba nie obrazi jak poproszę o więcej! Ja też poproszę))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 8 godzin temu, Mitrandir napisał: Witaj, czy to jest maszyna TOPRu? To hiszpan HASA jak dla mnie EC-MJI , ale helix zweryfikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helix Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 Narazie druga strona żółwia. O zamkach Za chwilę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 A masz może zdjęcie z odkrytymi pokrywami z kratkami, tam chyba są czerwone butle (ppoż?) i to przy delikatnych kratkach widać więc można tam dac coś pod spód w modelu. Tylko czy po obu stronach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 1 minutę temu, stakor1 napisał: A masz może zdjęcie z odkrytymi pokrywami z kratkami, tam chyba są czerwone butle (ppoż?) i to przy delikatnych kratkach widać więc można tam dac coś pod spód w modelu. Tylko czy po obu stronach? 2 butle ppoż. sa tylko po prawej stronie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helix Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 14 godzin temu, Mitrandir napisał: Witaj, czy to jest maszyna TOPRu? :D Niestety to nie TOPR! Jest z republiki bananowej, zobacz wczśniejsze zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helix Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 w tle zdjęcia ze str.5-plantacje bananów na La Palmie. To akurat jest EC-MJJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helix Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 Witam Panów ponownie!!! tym razem udało sie załączyć prostopadłe do piasty wirnika, widać dobrze długości i proporcje elementów wirnika a także prawidłową strzałkę ugięcia łopat. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 Super - helix - mogę poprosić o zblizenie na znaczki HASA i logo Canarias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 ok loga juz mam machnięte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helix Napisano 23 Października 2019 Share Napisano 23 Października 2019 22 godziny temu, stakor1 napisał: A masz może zdjęcie z odkrytymi pokrywami z kratkami, tam chyba są czerwone butle (ppoż?) i to przy delikatnych kratkach widać więc można tam dac coś pod spód w modelu. Tylko czy po obu stronach? Jedyne które mam z widocznymi flakami (jakość niezła, więc na powiększeniu powinno też być widoczne)Są dwie butle w układzie tandem, tylko z prawej,umieszczone tak aby przez kratki można było skontrolować manometry, po lewej tylko generator i bok hydrauliczny i oczywiście bustery z całą siecią przewodów!Pozdro!!! Sorry !!!!! Wesele tyle kosztowało, a teraz sie nie zmieści!!!!! Spróbuję dodać później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 23 Października 2019 Share Napisano 23 Października 2019 Niestey nie pamiętam autora zdjęć. Chyba widać co potrzeba, to tak na szybko z tego co mam w telefonie. Dokładniejsze musiałbym odkopać w komputerze ale jeśli ktoś potrzebuje... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Października 2019 Share Napisano 23 Października 2019 (edytowane) 34 minuty temu, leon napisał: Niestey nie pamiętam autora zdjęć Górne - Mariusz Kalinowski Szczerze mówiąc, chyba lepszym miejscem na te wszystkie fotki szczegółów byłby przyklejony wątek o PZL W-3 Sokół Bo warsztat gdzieś ucieknie, a z nim fotki... Edytowane 23 Października 2019 przez Grzes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helix Napisano 23 Października 2019 Share Napisano 23 Października 2019 3 godziny temu, helix napisał: Jedyne które mam z widocznymi flakami (jakość niezła, więc na powiększeniu powinno też być widoczne)Są dwie butle w układzie tandem, tylko z prawej,umieszczone tak aby przez kratki można było skontrolować manometry, po lewej tylko generator i bok hydrauliczny i oczywiście bustery z całą siecią przewodów!Pozdro!!! Sorry !!!!! Wesele tyle kosztowało, a teraz sie nie zmieści!!!!! Spróbuję dodać później. 1 godzinę temu, Grzes napisał: Górne - Mariusz Kalinowski Szczerze mówiąc, chyba lepszym miejscem na te wszystkie fotki szczegółów byłby przyklejony wątek o PZL W-3 Sokół Bo warsztat gdzieś ucieknie, a z nim fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi