Solo Napisano 9 Grudnia 2019 Share Napisano 9 Grudnia 2019 Grube HUDy z plastiku nie wyglądają najlepiej, takie rzeczy najlepiej samemu wycinać z cienkiego, przezroczystego polistyrenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 A druga sprawa to sprawdź czy się te grubasy zamieszcza bo z doświadczenia wiem ze na 90% nie zmieszcza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 10 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2019 (edytowane) W dniu 10.12.2019 o 08:17, Bobek napisał: sprawdź czy się te grubasy Owiewka dochodzi do kadłuba ale sprawdzę jeszcze raz ( o to chodzi ? ) . Natomiast pojawiło się następne zło . Nie pomyślałem nawet ,że blaszki będą za szerokie . Zwłaszcza na pulpicie drugiego pilota lub instruktora - jak mi się wydaje . Blaszki zgiąłem na nacięciu więc błędu nie było . Gdybym się skapnął na początku to starczyłoby wyskrobać więcej miejsca jeszcze przed malowaniem . Bo idzie to zrobić na tych , powiedzmy "rączkach" . No i musiałem rozkleić i jeszcze raz ugiąć ale ciaśniej . Oczywiście farba zlazła i znowu kupę czasu poszło . Zrozumiałe , że muszę trochę czasu przeznaczyć na uspokojenie i ponowne doładowanie frajdy i przyjemności . Na plus - już nic nie muszę przy nim szlifować . Skończyło się naprzemiennne - jest dobrze , nie jest dobrze , teraz będzie już dobrze , k....a , , teraz już musi być dobrze , chyba już wreszcie , zaraz mi się szpachla skończy , ,mogłem nie robić warsztatu , kłuje w klatce piersiowej - zawał , nie , blaszka mi wystrzeliła za podkoszulek - a w końcu - nie widzę nic co mnie wcześniej denerwowało . Aby te blaszki wetknąć , ... , itd. Jak ktoś nie zaczął jeszcze Bielika to proponuję sprawdzić pasowność blaszek i wgłębienia do nich przeznaczonych jeszcze na samym początku . W dniu 9.12.2019 o 16:58, Solo napisał: Grube HUDy z plastiku nie wyglądają najlepiej Ma być prosto z pudła , a grube są tylko na zdjęciu . To są tylko w rzeczywistości małe drobinki , kolegom na półce nie będzie przeszkadzać . Zresztą , chyba nie umiem takiego drobiazgu samemu jeszcze zrobić . Nerwus jestem a lekarz powiedział , że już najwyższy czas zadbać o zdrowie . I ma rację . Pozdrawiam Hello PS Także szyba na środku owiewki jest u mnie za wysoka , trzeba zmniejszyć bo nie mieści się pomiedzy owiewką a panelem drugiego pilota . Co też wyszło już po przyklejeniu blaszki z lusterkami . Edytowane 11 Grudnia 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 11 Grudnia 2019 Share Napisano 11 Grudnia 2019 a nie mówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 11 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2019 Jak to się mówi - bingo ! Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi