irizar Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Witam jestem nowym użytkownikiem i jak robie coś źle to piszcie.. Mam na imie Maciej, siedze na BTC niektorzi moga mnie tutaj znać z nicka Dziękuje Tornado że mi dał link do tak świetnego forum a tutaj pokaże jak mi idzie Scania: Zdjęcie ramy z silnikiem: Tutaj co robie przy wreckerze: Tak chce zrobic zeby wszystkie się otwierały ale umnie zabudowa będzie srebrna wycięte drzwi: Efekt przy zabudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Post pod postem ale widze coś pusto :P: Wyciąłem drugie drzwi, mi sie wydają ładniejsze od tamtych:D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Czesc, jeżeli tak piszesz, ze tak pusto to ja jestem pierwszy. Bo fakt, że nastepne Twoje cięcie lepiej wyszło i jeżeli mozna wiedziec to czym je ciołes? Fajny nawet pomysł z tymi drzwiczkami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Wycinam nożykiem takim zwykłym na gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 A odnośnie silnika to dlaczego on jest cały czerwony? Jest on juz tam na stałe czy tylko tak na próbe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Juz na stałe, taki miałem plan pomalować silnik w kolorze czerwonym powinnem niektore czesci chyba zrobic czarne ale mi sie nawet to widzi Niemacie moze zdjęć jak w takiej 3ojce są kable poprowadzone przez rame? albo w silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 Wyciełem trzecie drzwiczki taki efekt: A tu drzwiczki A tu Scania nakleilem kalki narazie tylko po stronie kierowcy I tu jeszcze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Boże jak ty niszczysz ten model. Może byś aby model robił wedle instrukcji nic nie mówię ale kalka jest na odwrót przyklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 Boże jak ty niszczysz ten model. Może byś aby model robił wedle instrukcji nic nie mówię ale kalka jest na odwrót przyklejona. Wiedzialem ze ktos to zauwazy ale tam planuje gryfa Scani naklejic takiego malego chyba mozna nie? I Janexie model jeszcze nie jest skonczony. Ja go wcale nie niszcze, jak tak uwazasz to cos jeszcze napisz co zle robie. Wiem ze kalka powinna być odwrotnie. Ale jak pisałem wyżej. Model nie jest skończony powtarzam. Moze popatrzyles na zabudowe ale jak pisałem będzie malowana, drzwiczki będą wszystkie otwierane. Model jest wtrakcie roboty już wiesz? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Chociażby zderzak jeszcze nie pomalowany a ty już przyklejasz te o rurowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 Chociażby zderzak jeszcze nie pomalowany a ty już przyklejasz te o rurowanie. Orurowanie nie jest przyklejone. A zderzaj pomaluje w kolorze zabudowy Musze pisać ze to przypasowane jest. Mi sie tak podoba z tą kalką bo gryf czarny bedzie do tego pasował :P Kabina juz jest zrobiona i niemalowana bo tak chcialem jakos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Kolego Irizar jeśli możesz to zmień styl swoich wypowiedzi... bo prezentujesz się na poziomie 2 klasy podstawówki... Pasowałoby nad składnią trochę popracować a i przecinek czasem nie zawadzi. Co do modelu, to oglądając Twoją relację nasuną mi się ten sam komentarz co JANEXowi - na oczach wszystkich niszczysz ten model. Powiedz, co w Twoim języku oznacza "wycinanie na gorąco"?? Bo wygląda mi to na dosłowne znaczenie - grzejesz nóż i wycinasz... Efekt jest opłakany - psujesz zabudowę. Kup sobie nóż do cięcia wykładzin i wycinaj "na sucho" bez podgrzewania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 scaniafan przeciwieństwem ciepła jest zimno a nie sucho, natomiast czegos mokrego jest suche. A teraz tak na marginesie... co was to obchodzi czy ktos psuje model czy cos z nim wyprawia? Nas interesuje technika i efekt koncowy, niech kolega sobie kupi model pozłacany i niech go tnie, maluje plakatówkami i kto jemu zabroni to robic???? Moim zdaniem ta wasza krytyka nic tu nie ma bo kazdy robi co mu sie podoba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 co was to obchodzi czy ktos psuje model czy cos z nim wyprawia? To jaki jest sens pokazywania przebiegu budowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Chodzi mi o to, żeby nie pisac takich komentarzy: "psujesz ten model" co autor robi to jego sprawa, nie nasza. Chłopak obmyslal taki plan i to jest jego problem co zrobi. Niektóre komentarze naprawde sa bardzo motywujace, oj bardzo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 (edytowane) Wydrukowałem sobie kalki: Edytowane 29 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Drzwiczki troche nierówno ale szlif i bedzie OK , kaleczki fajne widze , sam robiłes ? moze zdradzisz conieco o nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 Dowiedziałem się od Tornado, że można laserówką taką kalke zrobić za 18zł kupiłem czystą kalkomanie, ale niewiem czy przepłaciłem? W drukarce musiałem zmniejszyć rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 18 zł za jedną kartke rozumiem ... Fajnie nawet kalki wyszły ale zostało sporo miejsca i mogłes cos tam upchnac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Gdzie można kupić pappier do kalkomanii lub gdzie można dostać kalkomanie do naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Dostaniesz w każdym modelarskim. Mieliście racje, że psuje model rozebrałem kabine i wyciełem drzwi: Wiem, że to nie jest najlepiej ale się starałem Wczoraj o 0:00 kombinowałem z okablowaniem :P Przperaszam za tamto wszystkich użytkowników, ale ostatnio jestem zakręcony (zakochany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 30 Marca 2008 Irizar wydaje mi się, że troszkę te przewody są za grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Szkoda, że muszą być chudsze bo niemam takich. Dostałem TicTaci do drzwi, musze to zjeść są ostro miętowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Moge ći pomóc mnie one nie ruszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Mnie ruszają , Postanowiłem nie robić zawiasów z TicTaców, ponieważ to wogóle nie trzyma, tych drzwi, bo są za ciężkie. Zrobie zawiasy jak Truckman w swojej Scanii. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi