Kon_Bar Napisano 15 Listopada 2019 Share Napisano 15 Listopada 2019 (edytowane) Jakieś 3 tygodnie przed Dęblinem zdałem sobie sprawę, że... nie mam z czym pojechać Kiedyś ustaliłem sobie proste zasady - model jeździ rok (tę kiedyś pewnie złamię) a na pewno nigdy 2 razy w to samo miejsce. Trzeba więc było pojechać jako widz lub... zakasać rękawy. Właściwy model "leżakował" na półce od miesięcy - Agusta A109 K2 (ratownicza!) - praktycznie do wykonania "prosto z pudła". Udało się ją skończyć... o 9:30 w dniu wystawy (na szczęście dom mam tylko 100 km od Dęblina więc zdążyłem przed zamknięciem rejestracji ). Pierwsze zdjęcia oryginału pokazały, że takie zupełne "prosto z pudła" mi nie wyjdzie Revell nie dał (z grubych rzeczy): wyciągarki, lusterka bocznego, wielu anten, lecz dał: śmigło ogonowe starego typu z kalkami do nowego (żaden problem - i tak wyrzucam) oraz... spód kadłuba S-F Po małych bojach wyszło to, co widać na poniższych zdjęciach. Czy mogło być lepiej - oczywiście! Teraz tylko napiszcie co i jak lepiej robić w przyszłości Edytowane 15 Listopada 2019 przez Kon_Bar literówki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 15 Listopada 2019 Share Napisano 15 Listopada 2019 Ale chyba z tym "kijem" z tyłu, pod śmigłem ogonowym to chyba przekombinowałeś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 15 Listopada 2019 Autor Share Napisano 15 Listopada 2019 12 minut temu, Tazman79 napisał: Ale chyba z tym "kijem" z tyłu, pod śmigłem ogonowym to chyba przekombinowałeś... Chyba trochę Przytnę mu ogonek jak znajdę chwilkę Dzięki za konstruktywna uwagę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Listopada 2019 Share Napisano 15 Listopada 2019 To jest proszę pana kij do obrony modelu - wiadomo....Dęblin, więc musi mieć stosowny rozmiar. A modelik bardzo zacny. chyba najbardziej mi "leży" z twoich wszystkich śmiglaków. piękny jest. dyplom w pełni zasłużony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Listopada 2019 Share Napisano 16 Listopada 2019 Modelik bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 16 Listopada 2019 Share Napisano 16 Listopada 2019 Śmigłowców nigdy za wiele! Bardzo, bardzo ładnie wygląda, aż musiałem sprawdzić sobie jaka to skala. Jedynie ten kijek taki... z rozmachem. ale gratuluję modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Listopada 2019 Share Napisano 16 Listopada 2019 Kijek już został omówiony, ja jeszcze wspomnę łopaty w wzwodzie czy kolorek krwi niedotlenionej (w porównaniu do zdjęć czy krzyża). Ale śmigłowiec piękny. Gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Listopada 2019 Share Napisano 16 Listopada 2019 Wykonanie ładne, a kolorki to ja pominę, sam stosuję originalno-podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi