Xmen Napisano 17 Listopada 2019 Share Napisano 17 Listopada 2019 (edytowane) Prawdopodobnie najgorszy myśliwiec 2 Wojny Światowej.Model firmy Roden.Spacerek to to nie był.Jestem w pełni świadomy popełnionych błędów ale mimo wszystko postanowiłem go pokazać..W modelu dodałem pasy pilota , tablicę przyrządów Yahu, celownik i dorobiłem rurkę pitota bo to co daje Roden to nieporozumienie.Malowany farbami MRP i Hataka Orange.Kalkomanie AML.Można szczelać Edytowane 17 Listopada 2019 przez Xmen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 17 Listopada 2019 Share Napisano 17 Listopada 2019 Raczej nie najgorszy bo z niego ewoluowały póżniej LA-5 ale zdecydowanie ruscy na początku wojny mieli problemy z jakością i to się na nim odbiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Listopada 2019 Share Napisano 17 Listopada 2019 10 minut temu, Xmen napisał: Można szczelać Szczelam Model ciekawy i w ciekawym malowaniu. Wyszło całkiem nieźle, biorąc pod uwagę że "sklejkoloty" to trochę trudne są w wymalowaniu ze względu na "płaskośc" materiału z którego były wykonane. A tym bardziej gratki za to że udało się go zlepić z zestawu Rodena który to raczej dokładnością nie grzeszy. Jestem na "TAK" Bardzo dobrze pasuje do wcześniej pokazanego Jak-a. Czyżby rodziła się kolekcja myśliwców WWS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 17 Listopada 2019 Share Napisano 17 Listopada 2019 Ładny model z dosyć efektownych, ale niespecjalnie przyjaznych w lepieniu wyprasek - znaczy szpachla, pilnik, szpachla. Która to seria Łagga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Listopada 2019 Share Napisano 17 Listopada 2019 Bardzo elegancko sklejony łagg. Ja uważam, że to był bardzo ciekawy myśliwiec. W niektórych wersjach bardzo potężnie uzbrojony. Szybki.Tyle, ze problemy techniczne przy produkcji(zamiennik kleju do sklejki i niskiej jakości pleksiglas) mocno obniżyły wartość samolotu. Ale zdecydowanie bym się z niego nie śmiał. Kiedy Jankesi uzupełnili zapas kleju i pleksi, Łaggi i potem Ła należały do najlepszych sowieckich myśliwców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Listopada 2019 Autor Share Napisano 18 Listopada 2019 6 godzin temu, WujekAlice napisał: Ładny model z dosyć efektownych, ale niespecjalnie przyjaznych w lepieniu wyprasek - znaczy szpachla, pilnik, szpachla. Która to seria Łagga? Seria 11 (chyba).Szpachli to tu było potrzebne i to nie mało. "Spiton" ja się z tego samolotu nie śmieję.Taka panuje opinia.Ciężki ,mało zwrotny,kiepsko wykonany.Dopiero jak zmienili silnik na gwiazdowy to coś z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 (edytowane) Tak, Ła5. Ponoć przez przypadek trochę. Jakby się zastanowić, to chyba faktycznie najgorszy - tak nieudanego samolotu myśliwskiego tak szeroko stosowanego chyba w innej armii nie było. EDIT: Był! Caudron Renault 714 Cyclone. To był jeszcze gorszy szrot. Edytowane 18 Listopada 2019 przez WujekAlice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Listopada 2019 Autor Share Napisano 18 Listopada 2019 (edytowane) No tak 714 to było jeszcze gorsze badziewie.Tylko jak porównać wielkość produkcji i skalę użycia operacyjnego to ŁaGG wygrywa.Jeszcze był MiG 3 .Też "cudo" przemysłu "kraju rad". Edytowane 18 Listopada 2019 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 Mig był trochę lepszy. ŁaGG od deski kreślarskiej był porażką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 Opinia o ŁaGG-3 była taka drewniana, lakierowana trumna. Co do modelu to wyszedł bardzo ładnie. Biorąc pod uwagę zestaw wyjściowy to wyszedł bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 Tak - jako rozwinięcie skrótu ŁaGG - Lakierowany Gwarantowany Grób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi