Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Prawdopodobnie najgorszy myśliwiec 2 Wojny Światowej.Model firmy Roden.Spacerek to to nie był.Jestem w pełni świadomy popełnionych błędów ale mimo wszystko postanowiłem go pokazać..W modelu dodałem pasy pilota , tablicę przyrządów Yahu, celownik i dorobiłem rurkę pitota bo to co daje Roden to nieporozumienie.Malowany farbami MRP i Hataka Orange.Kalkomanie AML.Można szczelać:pif:

vFxC64gl.jpgOSDc4Qrl.jpgpvYJhT7l.jpgCiNmbi6l.jpgZWzQTGQl.jpgcg6v70pl.jpg

Edytowane przez Xmen
  • Like 3
Napisano

Raczej nie najgorszy bo z niego ewoluowały póżniej LA-5 ale zdecydowanie ruscy na początku wojny mieli problemy z jakością i to się na nim odbiło.?

Napisano
10 minut temu, Xmen napisał:

Można szczelać:pif:

Szczelam :pif:

Model ciekawy i w ciekawym malowaniu. Wyszło całkiem nieźle, biorąc pod uwagę że "sklejkoloty" to trochę trudne są  w wymalowaniu ze względu na "płaskośc" materiału z którego były wykonane. A tym bardziej gratki za to że udało się go zlepić z zestawu Rodena który to raczej dokładnością nie grzeszy.

Jestem na "TAK"

Bardzo dobrze pasuje do wcześniej pokazanego Jak-a.

Czyżby rodziła się kolekcja myśliwców WWS?

Napisano

Ładny model z dosyć efektownych, ale niespecjalnie przyjaznych  w lepieniu wyprasek - znaczy szpachla, pilnik, szpachla.   Która to seria Łagga?

Napisano

Bardzo elegancko sklejony łagg. Ja uważam, że to był bardzo ciekawy myśliwiec. W niektórych wersjach bardzo potężnie uzbrojony. Szybki.Tyle, ze problemy techniczne przy produkcji(zamiennik kleju do sklejki i niskiej jakości pleksiglas) mocno obniżyły wartość samolotu. Ale zdecydowanie bym się z niego nie śmiał. Kiedy Jankesi uzupełnili zapas kleju i pleksi, Łaggi i potem Ła należały do najlepszych sowieckich myśliwców.

Napisano
6 godzin temu, WujekAlice napisał:

Ładny model z dosyć efektownych, ale niespecjalnie przyjaznych  w lepieniu wyprasek - znaczy szpachla, pilnik, szpachla.   Która to seria Łagga?

Seria 11 (chyba):mrgreen:.Szpachli to tu było potrzebne i to nie mało.

"Spiton" ja się z tego samolotu nie śmieję.Taka panuje opinia.Ciężki ,mało zwrotny,kiepsko wykonany.Dopiero jak zmienili silnik na gwiazdowy to coś z tego wyszło.

Napisano (edytowane)

Tak, Ła5. Ponoć przez przypadek trochę.

Jakby się zastanowić, to chyba faktycznie najgorszy - tak nieudanego samolotu myśliwskiego tak szeroko stosowanego chyba w innej armii nie było.

EDIT: Był! Caudron Renault 714 Cyclone. To był jeszcze gorszy szrot.

Edytowane przez WujekAlice
Napisano (edytowane)

No tak 714 to było jeszcze gorsze badziewie.Tylko jak porównać wielkość produkcji i skalę użycia operacyjnego  to ŁaGG wygrywa.Jeszcze był MiG 3 .Też "cudo" przemysłu "kraju rad".

Edytowane przez Xmen
Napisano

Opinia o ŁaGG-3 była taka drewniana, lakierowana trumna. Co do modelu to wyszedł bardzo ładnie. Biorąc pod uwagę zestaw wyjściowy to wyszedł bardzo dobrze.