Skocz do zawartości

PZL W-3 all versions - PZL Adamsky

Adamsky

Rekomendowane odpowiedzi

Powstaje tez Anakonda :) tak ze prosze o wyrozumiałość w tempie powolnym prac :)  CDN... wiecej na fb Zapraszam

IMG_8515.JPG

IMG_8493.JPG

IMG_8494.JPG

IMG_8495.JPG

IMG_8496.JPG

Edytowane przez Adamsky
  • Like 2

1 minutę temu, Slawek_26869 napisał:

Uff!! Adamie, aż szkoda że to nie mój zakres zainteresowań .placze:

Jak w czymś mogę pomóc - pisz :)

1 minutę temu, Adamsky napisał:

Jak w czymś mogę pomóc - pisz :)

Już mi raz pomogłeś :super:, a i teraz pomagasz :piwo: (no chyba że zapomniałeś :mrgreen:)

36 minut temu, Slawek_26869 napisał:

Już mi raz pomogłeś :super:, a i teraz pomagasz :piwo: (no chyba że zapomniałeś :mrgreen:)

Wiem :)

15 minut temu, mandrivecs napisał:

W Anakondzie będą kalki do szarej maszyny Gromu?

Jeśli ktoś sobie zapragnie, to pewnie tak ?

10 godzin temu, Mitrandir napisał:

Teraz jeszcze przekonaj ich by zrobili w 1/72 :szampan1:

Brak modelu wzasadzie ?

• Confused 1

2 godziny temu, bart207skw napisał:

A co to oznacza? Może chociaż tablice z yahu w 1/72

niestety środek AJM/Mirage Hobby - w zasadzie nie istnieje wiec nie ma jak tam blaszki zamontować, ale PART zrobil ładny środek z blaszki

10 godzin temu, Adamsky napisał:

niestety środek AJM/Mirage Hobby - w zasadzie nie istnieje wiec nie ma jak tam blaszki zamontować, ale PART zrobil ładny środek z blaszki

Adaś to zrób chociaż w formie kalki ? jakos sobie zamontuje ?

5 godzin temu, Mitrandir napisał:

Adaś to zrób chociaż w formie kalki ? jakos sobie zamontuje ?

jaka wersja, można zrobić taka  tablice żywiczna plus kalki , ale musza byc chetni - wersja T i A

Edytowane przez Adamsky

• 3 months later...
  • 4 months later...

Cześć :) 
Adamie, doradź proszę, którą tablicę Yahu użyć do wersji SAR/RL... wszystkie zdjęcia jakie udało mi się znaleźć pokazują inny obrys tablicy (bardziej "prostokątny"), że o różnych kolorach nie wspomnę i ciężko wybrać poprawną 😞 
Na Głuszca pewnie nie ma co czekać, to chociaż 0417 zrobię w zielonym, a że w temacie Sokoła raczkuję, każdą pomoc przyjmę 😉 

Pozdrawiam, Wojtek

@Wojtu204Śmigłowce W-3 to zmora modelarska - kilkanaście wersji wyposażenia i tablic, trudno ujednolicić, współpracowałem przy tworzeniu samego modelu w 49 jaki w tworzeniu blaszek Yahu. Ostatnia wersja 0417 z pomarańczowymi drzwiami to juz W-3WA SAR, wcześniejsze wersje to W-3T , potem W-3RL. nowe powiększone tablice maja najnowsze Anakondy oraz W-3WA SAR one sa takie powiększone. Ja tez bede robil model z pomarańczowymi drzwiami i wstawie tablice TOPR czarna - tylko badacze pisma moze to dojrzą, przy wersji laciatej tablica zielona z Yahu w zielonej daj tablice  czarna- współpracując z Yahu starałem sie zaplanować tak by tablica byla jak najbardziej optymalna . Czarna tablica TOPR pasuje do wersji A, TOPR, AM, starszych W-3ARM, niektórych AS, RL, każdej czarnej wersji A, Bede w tym wątku budował Sokoly wiec zapraszam co jakiś czas i sam chętnie popatrzę na twojego W-3

• 4 weeks later...

Witaj ponownie Adamie!!! Z niezmierną radością obserwuję ponowną aktywność!!! Miałem już dawno coś do Ciebie  napisać. Obejrzawszy Twoje kalki - jestem pod wrażeniem niesamowitej precyzji wydruku!!!!!!!!!!!!!!!!!!Przyszedł mi do głowy pomysł, aby ekran Garmina do EC-MJJ nie pozostał czarną plamą może uda się wydrukować żywy obraz. Jeżeli tylko się zmieści,to złączę kilka fotek z postoju na ziemi.

Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

helix podesłał fotki z Garmina i zrobimy test, wybrałem 1 wariant, wcześniejszy druk z ciemnym monitorem i projekt z wersja kolorowa, co sądzicie???

DSCF5590.thumb.JPG.7a0e0888d82349e87ab1e688f9faf437.jpg

IMG_8469.thumb.JPG.d962aa66cc35ef6a7c6fe39bcd4a020f.jpg

tablica hiszpan.jpg

• Like 2