Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, TM48 napisał:

Ale dla kogo ma to być sensowne? Dla mnie, Ciebie, Cześka, Karola?

To jest właśnie gawędziarstwo i pierdolety! Uważasz, że nie ma sensu to nie wydawaj, jak ktoś zdecyduje, że ma to sens to wyda. To są właśnie priorytety. Dostałeś link, przeczytaj i podejmij decyzję. Ja podjąłem, dla mnie ma to sens.

Takie to skomplikowane? No to...

Gawedziarzu modelarski- wszak taka jest Twoja aktywnosc na Forum - nie pytam Ciebie o zdanie , bo i tak nie masz nic sensownego do przekazania. 

Mówiąc bardziej dosadnie - paradygmat idioty   zawarty w zdaniu -" nie wiem , nie znam się - to sie wypowiem"- w pełnej krasie u "Szanownego"  TM48

Edytowane przez boberm1
  • Confused 1

Teraz, TM48 napisał:

@boberm1 Zszedłeś na poziom inwektyw i projekcji, zatem podziękuję. Zresztą i tak prościej nie potrafię.

Dla dobra praktyki modelarskiej - ślę podziekowania-rozsądna decyzja jak na Ciebie.

Idź wypowiadac sie w innych równie dalekich od twojej wiedzy praktycznej problemach. 😎

Dziś odebrałem Hs 129 od Takom, w pudle prezentuje się dobrze, delikatne linie podziału i dużo detali, także wnętrza, bo dodane są przeźroczyste elementy poszycia, Trochę gorzej się ma dolna połówka płata, wtryskiwana jest bez ramki i nie trzyma wzniosu, jest to bardzo wiotki element, sprawę na pewno uratuje zamontowanie wewnętrznej struktury skrzydła.

Instrukcja jest typowa dla modeli Takoma, mały format, taki sam jak w  modelach pancerki, irracjonalny jest brak jakiegokolwiek wykazu kolorów potrzebnych do budowy modelu, nawet przy schematach malowania nie jest wspomniane jakich barw użyć. Pomniejszyli model  ZM to powinni też ich instrukcję zaadoptować  ta nadaje się do kosza

I pieniądze gotowe w portfelu parzą 🤣

i zamiast posta pod postem, przyleciał z Japonii Zero 52a Mitsubishi z Fine Molds w 1/48

IMG_9687.jpeg.7e6d7d149d7bf529b3ac1dbcc560bd94.jpeg

najważniejszy element zestawu, poza zmienionymi wylotami działek skrzydłowych to kawałki blachy dodane przy wydechach. Wszystkie firmy dotychczas dawały tam długie paski Nakajimy, Fine Molds wreszcie zrobił to zgodnie z oryginałem:

IMG_9686.jpeg.67efec1d09713ee65bebcfb0871c7a8c.jpeg

Edytowane przez slamacek
  • Like 1

Czy polscy piloci używali Spitfire Tr9  czy ta  kalkomania to fikcja?

W dniu 8.09.2025 o 22:58, mirage3 napisał:

Tak jakby ktoś chciał coś sensownego zrobić z Airfixowego dwumiejscowego Spita :wink:

image.jpeg.4c365125c99f69a9727605dc963f9b44.jpeg