Wojtu204 Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 2 godziny temu, Psar77 napisał: Pudełeczko wersji E od Menga Póki nie pomacam G, do E podchodzę sceptycznie, zwłaszcza, że na renderach nie było śladu po tym małym "dynksie" (TISEO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 2 godziny temu, Wojtu204 napisał: na renderach nie było śladu po tym małym "dynksie" (TISEO) Bo wczesne go nie miały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 6 minut temu, MIRO napisał: Bo wczesne go nie miały. Wczesne, czy wczesne-późne? Z tego co się orientuję, Meng wypuszcza późnego E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Eksploatują Spitfajera do oporu... Znowu z polskim akcentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 2 minuty temu, HK1885 napisał: Eksploatują Spitfajera do oporu 2 minuty temu, HK1885 napisał: Znowu z polskim akcentem. Chyba się poddam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 51 minut temu, marek d napisał: Chyba się poddam.. Człowiek słaby jest jak dziecko... Ale ten WXoG to fajna sprawa - osobista maszyna najpierw Horbaczewskiego, potem Gabszewicza. I to "G" z innej bajki przy "WX". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 No właśnie to G i Gabszewicz to dla mnie woda na młyn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 RF - 5A od Kinetica. Podobno jeszcze w styczniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Na ARC już wstępnie porównują nowe Phantomy ZM vs MENG EDIT: ICM na przyszły rok 48320 Martin B-26B Marauder Edytowane 31 Grudnia 2022 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 ICM szaleje. ? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 A Bostona dalej nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 2 godziny temu, barszczo napisał: A Bostona dalej nie ma... Coś muszą zostawić jako nowość na 2024 Szczęśliwego nowego roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 15 godzin temu, barszczo napisał: A Bostona dalej nie ma... bo ekolodzy ograniczyli ilosc plastiku w pudelku do 1 kilograma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Może HK Models puści później Havoca w 1:48 tak jak zrobili z Mitchellem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) Tamijowskie modele, mimo że wciąż świetne, mają jednak już dwadzieścia lat. Zobaczymy czy pojawi się Razorback no i czy doczekamy się "N"-ki? Edytowane 4 Stycznia 2023 przez HK1885 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 4 godziny temu, HK1885 napisał: czy doczekamy się "N"-ki? Oj dobrze by było. Tak na marginesie to widziałeś stronę 9? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 55 minut temu, MIRO napisał: Tak na marginesie to widziałeś stronę 9? Beczki, beczki, beczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Takie wznowienie: Heinkel He 177A in 1/48 - not the same old bird - The 1/48 Heinkel He 177A is arguably one of our most asked for models long time out of production. Yes all we might do now is to inject a required number of sprues and restock the model and that would be it. But not, this is not what we aim for. Some of the original moulds have been replaced with new ones which can assure much better quality notable mainly in the smaller parts. The new moulds are 3D machined and the images below show very well the levels of detail this new method brings. This so to speak old-new bird is scheduled for 2023 release. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Te drukowane wznowienie robi tak pozytywne wrażenie że mam nadzieję że wypuszczą sam kokpit do starego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Godzinę temu, Marek K napisał: Te drukowane wznowienie robi tak pozytywne wrażenie że mam nadzieję że wypuszczą sam kokpit do starego modelu Z tego co zrozumiałem, to część starszych form zastąpią nowymi, z detalami cyfrowo opracowanymi, zamiast ręcznej rzeźby. W zasadzie robią tak już od jakiegoś czasu, gdzie w pudełku jest miks - główne elementy to ręczna robota, a ramki z detalami są "cyfrowe", więc tu spodziewam się podobnego manewru, a nie wrzutu żywic z drukarki 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Czołem, mam nadzieję, że nie zrugacie mnie.... Konkretne pytanko - jaki F-35 w dowolnej skali, składalny jak Tamiya, piękny jak detale Eduarda, no i wersja, że tak powiem, "póżnorozwojowa". Mi sprawia dziką radochę budowanie modeli a później ich oglądanie, wywalone mam na zawody/plebistydy/50 postów dziennie itd. Do brzegu - Tamiya firma której modele same się składają to mój faworyt, to ma cieszyć a nie masturbować się czy przewody w komorze silnika są proste czy mają być porozpiździane. Będzie f35 od nich, jest meng, Kitty Hawk, italeri - a ja będę naciskał na cieszącą budowę modelu. Więc jak Panowie , który lightning będzie fajny i się nie pobijemy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Mówisz...masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Ok., tylko że nie znalazłem tego modelu w żadnym polskim sklepie. Naprawdę musi być tak, że u nas jest obsuwa - Czesi mają, Niemcy, w GB też, cena nie zachęca, dlatego wolałbym kupić model u nas. Rozumiem, że model Meng-a, Italeri (co wynika z relacji na forum) będzie gorszy ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 @tomaszzt Italeri to chłam jest i nie będzie ani fajnych detali ani dobrego spasowania. Taki możliwie na szybko i o przyzwoitej składalności to tylko MENG. Detal jest ładny ale do nowej Tamki to mu braknie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Hmmm, sklejania to ja mam w szafie na 2 lata, presji nie ma to czekam na Tamiyę. Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi