barszczo Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca 33 minuty temu, Marek K napisał: B-25 to fajny model , ale jego słabą stroną są silniki . Przy okazji się zapytam czy cos takiego by dało radę jako zamiennik ? Aires / Quickboost... O osłonach się nie wypowiem. Silniki mają za małą średnicę karteru, a przez to za długie cylindry i wyglądają pokracznie. Poza tym musisz dorabiać popychacze, o przewodach nie wspominam. Po ostatnich doświadczeniach z drukowanymi, kompletnymi silnikami, do swojego Mitchella i Avengera kupię to: Cytuj
Marek K Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca Dzięki , widziałem ten silnik , stąd pytanie na 2 forum czy ten silnik to jest to samo co Pratt & Whitney R-2600. Cytuj
greatgonzo Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca (edytowane) Godzinę temu, Marek K napisał: Pratt & Whitney R-2600. Pierwsze słyszę. P&W nie robił silników o takiej pojemności. Edytowane 1 Marca przez greatgonzo Cytuj
Marek K Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca https://pl.wikipedia.org/wiki/North_American_B-25_Mitchell Jest przy wersji J Cytuj
barszczo Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca 12 minut temu, Marek K napisał: Jest przy wersji J Ale to jest Wikipedia. R2600 to konstrukcja Wright'a . Cytuj
greatgonzo Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca (edytowane) Zatem Jotki latały na fantomowych silnikach, bo w katalogu P&W czegoś takiego nie było. Ktoś się rąbnął w Wiki, myślał Wright , napisał P&W. Ale przynajmniej sensowny tok rozumowania ;). 1 minutę temu, barszczo napisał: Wright'a Wrighta. Sorki, natręctwo takie. Edytowane 1 Marca przez greatgonzo 1 Cytuj
barszczo Napisano 4 Marca Napisano 4 Marca (edytowane) Malowanki na "zaawasowaną" Dorę od MiniArt: Edytowane 4 Marca przez barszczo 1 Cytuj
Marek K Napisano 5 Marca Napisano 5 Marca (edytowane) Ktoś wie kiedy foki będą w sklepach . Edkowe kalki są , Edytowane 5 Marca przez Marek K Cytuj
barszczo Napisano 7 Marca Napisano 7 Marca Kolejna odsłona Eduardowego Konika jako kwietniowa nowość. Kolejna edycja limitowana, dużo fajnych malowań, boxart autorstwa Piotra Forkasiewicza: 5 Cytuj
Wojtu204 Napisano 9 Marca Napisano 9 Marca ICM szybko zapowiada powiększenie rodziny Little Birdów 2 Cytuj
jachud3 Napisano 11 Marca Napisano 11 Marca Jezusmaryia, moja szafa tego nie wyczymie... Żona tym bardziej 2 Cytuj
giberes Napisano 11 Marca Napisano 11 Marca 3 godziny temu, jachud3 napisał: Jezusmaryia, moja szafa tego nie wyczymie... Żona tym bardziej Sprawdź, czy w jej szafie przypadkiem podłoga nie jest wydeptana. Bylibyście kwita To oczywiście żart, proszę się nie obrażać. Cytuj
jachud3 Napisano 11 Marca Napisano 11 Marca 36 minut temu, giberes napisał: Sprawdź, czy w jej szafie przypadkiem podłoga nie jest wydeptana. Bylibyście kwita To oczywiście żart, proszę się nie obrażać. Oj tutaj to nie mam podjazdu do niej nawet, ale wszyscy wiemy jak to jest - jej zakupy są potrzebne, nie to co te Twoje zabawki... 4 Cytuj
Tomek1124 Napisano 11 Marca Napisano 11 Marca Już niedługo Długonosa Foka z MiniArt. Poniżej próbne sklejanie https://www.themodellingnews.com/2026/03/updated-preview-miniarts-new-48th-scale_11.html#more PS. Ich Dzbanek mi się fajnie skleja, więc za jakość Foki jestem raczej spokojny. 1 Cytuj
barszczo Napisano 11 Marca Napisano 11 Marca PWSy/Avie we wszystkich skalach gotowe do ataku. Premiera w Bytomiu: 2 Cytuj
barszczo Napisano 12 Marca Napisano 12 Marca (edytowane) No to zaczynamy zabawę w malowanki nowego Edkowego P-40K. Dwie pierwsze: A jakby komuś było mało Avii BH33, Sabre Kits ma alternatywę dla Lukgraph. Będzie tez nasz PWS-A: Edytowane 12 Marca przez barszczo Cytuj
Cypis Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca W dniu 12.03.2026 o 16:42, barszczo napisał: Będzie tez nasz PWS-A: No i jest nasz PWS-A oraz Avia BH-33 «Dřevák» Cytuj
Wojtu204 Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca Modelsvit jeszcze na ten rok zapowiada AM-1 Mauler 1 Cytuj
jachud3 Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca 2 godziny temu, barszczo napisał: Kolejne malowanki na P-40K: Miałem nie kupować, miałem nie kupować, miałem... opłacić preorder? Cytuj
marek d Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca 40 minut temu, jachud3 napisał: Miałem nie kupować, miałem nie kupować, miałem... opłacić preorder? Nie wiem co Cię powstrzymuje. Cytuj
Cypis Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca Beacon Hobby zapowiada modele Hs 129B3 i Hs 129B2/R8 2 Cytuj
Cypis Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca Italeri wznawia swojego Supermarine Spitfire Mk.IX z nowymi kalkami , w tym jedną naszą 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi