kowal76 Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 Miałem robić miga w 1/48, ale zabrałem się za 1/72 . Wersja weekend bez blaszek. Co do malowania, to jeszcze nie wybrałem które zrobię. Coś tam wyciąłem z ramek i skleiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 Na to tutaj to, to sobie chętnie popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 Jestem ciekaw jak Ci będzie wychodził "mniejszy brat" modelu nad którym aktualnie pracuję. W kwestii blaszek... wydaje mi się, że w większej skali mogą być widoczne bardzo grube plastikowe grzebienie aerodynamiczne na skrzydłach, chociaż mogę być w błędzie. Z ciekawością będę śledził postęp Twoich prac i podpatrywał to i owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2019 Fajerwerków pewnie nie będzie, bo ja skromny sklejacz jestem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 Teraz, kowal76 napisał: Fajerwerków pewnie nie będzie, bo ja skromny sklejacz jestem :). A potem wstawisz w galerię zdjęcia z dyplomem z wystawy w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2019 Teraz, eLCe napisał: A potem wstawisz w galerię zdjęcia z dyplomem z wystawy w tle Jeszcze nigdy nie byłem na wystawie. Ja na sklejanie mam bardzo mało czasu. Zresztą moim zdaniem mój warsztat, nie jest jeszcze wystarczająco dobry, aby pokazywać modele na wystawach i konkursach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 3 minuty temu, kowal76 napisał: Jeszcze nigdy nie byłem na wystawie. Ja na sklejanie mam bardzo mało czasu. Zresztą moim zdaniem mój warsztat, nie jest jeszcze wystarczająco dobry, aby pokazywać modele na wystawach i konkursach. Chyba mnie źle zrozumiałeś. Trzymam kciuki i kibicuję bo jeśli model w 1:72 jest tak samo super spasowany jak w 1:48 to będzie Ci się tego MiGa bardzo przyjemnie sklejało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2019 Dzi 1 minutę temu, eLCe napisał: Chyba mnie źle zrozumiałeś. Trzymam kciuki i kibicuję bo jeśli model w 1:72 jest tak samo super spasowany jak w 1:48 to będzie Ci się tego MiGa bardzo przyjemnie sklejało. Spoko, dziękuje :). Mam nadzieję, ze fajnie będzie się go robiło. Taka odskocznia od Jaka 40, którego kończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 27 minut temu, kowal76 napisał: Taka odskocznia od Jaka 40, którego kończę. Akurat Jak 40 bardzo ładnie i starannie Ci wychodzi, także traktuję to jako zapowiedź porządnie wykonanego MiGa-21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2019 1 minutę temu, eLCe napisał: Akurat Jak 40 bardzo ładnie i starannie Ci wychodzi, także traktuję to jako zapowiedź porządnie wykonanego MiGa-21. Dzięki :). Tobie także bardzo donrze idzie z migiem. To że nie pisze nic w wątku, to nie znaczy, że tam nie zaglądam :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 Jakbyś z miecznika rezygnował i nie wiedział co z kalkami zrobić to chętnie odkupię po starej znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2019 5 godzin temu, Grzes napisał: Jakbyś z miecznika rezygnował i nie wiedział co z kalkami zrobić to chętnie odkupię po starej znajomości Nie ma problemu. Na pewno nie bede robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Grudnia 2019 Share Napisano 9 Grudnia 2019 Będę zaglądał bo też takiego mam w kolejce do złożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2019 Drobne elementy już gotowe do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2019 Do kokpitu użyję nowego koloru Gunze :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 15 Grudnia 2019 Share Napisano 15 Grudnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, kowal76 napisał: Do kokpitu użyję nowego koloru Gunze :). Muszę sobie ten kolor sprawić. 21ke malowałem jakimś ekwiwalentem od Vallejo ale to nie jest super odcień. Szkoda, że nie ma tego odcienia z serii H Wstaw proszę zdjęcia pomalowanego kokpitu bo chętnie popatrzę jak ten odcień wygląda na modelu. Edytowane 15 Grudnia 2019 przez eLCe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2019 Powoli sobie wycinam części i niektóre szykuję pod psiknięcie podkładem. Zapadała też decyzja co do malowania i będzie niemiec . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 Godzinę temu, kowal76 napisał: Zapadała też decyzja co do malowania i będzie niemiec . I słusznie. Dokładnie te samo malowanie mi chodzi po głowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 Ja swojego również zrobiłem z DDR, zdecydowanie najciekawsze malowanie z pudła. Teraz zdecydowałbym się pewno na coś bardziej unikatowego, ale ten Niemiec w sumie naprawdę nieźle wygląda na półce więc niczego nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2019 Fajne malowanie. Zastanawiałem się jeszcze nad czeskim, ale w końcu wybrałem niemieckie. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze. Ostatnimi czasy robiłem w sumie tylko pasażery w 1/144.. Ostatni raz kamo robiłem chyba na Mustangu Mk III Academy ze trzy lata temu :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 Potem oczywiście wiadomo, że Rusek ze szczękami (wiadomo że szczęki są najlepsze ) no i później również Niemiec, też ze szczękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2019 Czas na pierwsze malunki :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2019 Malowanie drobnych elementów i kokpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Grudnia 2019 Share Napisano 24 Grudnia 2019 A tu jaki kolorek poszedł? Godzinę temu, kowal76 napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2019 25 minut temu, Grzes napisał: A tu jaki kolorek poszedł? Gunze C 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi