Xmen Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 P-51-C "Miss Pelt" 100 FS/332 FG ".Pilot Lt.Clarence "Lucky" Lester .Pierwszy czarnoskóry pilot który w jednym locie zestrzelił trzy samoloty wroga.Model tradycyjnie prosto z pudła.Dodane tylko pasy.Kalkomanie nieistniejącej firmy TallyHo.Model bardziej potraktowany jako eksperyment malarski ala postanowiłem rzucić go na pożarcie.Można się śmiać lub zgrzytać zębami.Wyszedł jak wyszedł.Zapraszam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 Aż sprawdzałem czy czerwone ogony nie latały na wersji D Ale znalazłem to https://allegro.pl/oferta/montex-k48199-1-48-p-51b-mustang-maski-7308441165 Model spoko podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 9 godzin temu, Adamo722 napisał: Aż sprawdzałem czy czerwone ogony nie latały na wersji D Latały na wersji D i te są najbardziej popularne.Czerwone ogony pojawiły już się na P-47 których to używała 332 FG przez krótki okres czasu przed przezbrojeniem na Mustangi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 No i ładnie. Ciekawa kolorystyka. Dla mnie zabawa z NMF to zawsze ostra walka A koledze wyszło całkiem ładnie i gładko. Może tylko odrobinkę za bogato tej sadzy z wydechów ale kto co lubi. Może być. Jestem na TAK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 A jak zestaw merytorycznie? do tarcia chrzanu, czy jako tako? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 10 minut temu, WujekAlice napisał: A jak zestaw merytorycznie? do tarcia chrzanu, czy jako tako? Składał się całkiem fajnie.Co do zgodności z planami to się nie wypowiadam bo nie sprawdzałem.Na PWM był zmierzony z każdej strony do setnej części milimetra i jakie błędy bryły są.Przyznam szczerze że wolę poświęcić czas na klejenie niż latanie ze suwmiarką. Dla co niektórych brzmi to jak herezja ale trudno nie mój problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Nitów ci nie będę liczył ale oslona przeciwodblaskowa nie powinna byc khaki czy podobny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 53 minuty temu, Adamo722 napisał: Nitów ci nie będę liczył ale oslona przeciwodblaskowa nie powinna byc khaki czy podobny kolor Na zdjęciu które znalazłem w sieci pas przeciwodblaskowy jest stosunkowo ciemny choć nie wykluczam że mógł być Oliver drab.Z czarno białego zdjęcia trudno określić na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 "Przyznam szczerze że wolę poświęcić czas na klejenie niż latanie ze suwmiarką." I to jest słuszne podejście. Mustang bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Racja, ładny ładny Jedyne co mi się rzuciło w gały to taki kontrast gdzie poza miejscami typu smugi z km-ów czy wyrzytników łusek i wydechów, panuje idealna czystość Posiadam na składzie też "czerwony ogon" w wersji D właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 13 Lutego 2020 Share Napisano 13 Lutego 2020 Jedyny model z tej epoki który posiadam (Airfix), kupiony chyba jakoś tak ze względu na film "Red Tails", który osobiście mega mi się podobał. Samo podejście do modelu... Jak najbardziej na plus, dokładnie tak samo jak u mnie Bardzo dobra robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi