FAZZY_bez_humoru Napisano 31 Marca 2008 Napisano 31 Marca 2008 jak inni dają nieskończone to ja też :P może kogoś zainteresuje, chociażby przez wzgląd na nieczęsto spotykaną wielką wojnę w wydaniu dioramowym :P wątek warsztatowy: viewtopic.php?t=5078&start=0 niestety z powodu dosyć efektownego zjarania się kompresora mogę zaprezentować fotki ze stanu sobotniego.. od tamtej pory nic się nie zmieniło, ale od przyszłego tygodnia biorę się znowu za robotę zdjęcie "tytułowe" - tabliczka z nazwą dioramy: Cytuj
ArmiA Napisano 31 Marca 2008 Napisano 31 Marca 2008 Kurde, jeszcze 17 minut, maluj waść te figurki bo zapowiada się zacnie:> Witamy w klubie tych, którym brakło czasu:> Cytuj
Ipkinss Napisano 1 Kwietnia 2008 Napisano 1 Kwietnia 2008 Hej! Teren wygląda na prawdę realistycznie! Żywcem wyjęty z kronik wojennych z I W.Ś. Czołg też niczego sobie Ale sceneria urzekła mnie najbardziej...trafiłeś w moje wyobrażenie o Wielkiej Wojnie. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj
subgrafik Napisano 1 Kwietnia 2008 Napisano 1 Kwietnia 2008 ..super juz na tym etapie. trzeba sie spiac i skonczyc, ja tez musze... No i mam nadzieje ze latadlo gdzies wcisniesz jak zamierzales. Cytuj
PKD4GA Napisano 1 Kwietnia 2008 Napisano 1 Kwietnia 2008 Poniewaz moja przygoda z Wielka Wojna zakonczyla sie po lekturze "Na Zachodzie bez zmian" Remarqua - mam pytanie. Czy oficer nie powinien szturmowac zasiekow za zolnierzami ? Mysle ze frontowa praktyka powinna, nawet pruskim oficerom, wpoic ta zasade... Pozdr. Pawel Cytuj
maciekw Napisano 1 Kwietnia 2008 Napisano 1 Kwietnia 2008 Mysle ze frontowa praktyka powinna, nawet pruskim oficerom, wpoic ta zasade... Tutaj się zgodzę. Powiem, że taka frontowa taktyka dotyczyła szczególni próskich/niemieckich oficerów. Cytuj
Tomek Napisano 1 Kwietnia 2008 Napisano 1 Kwietnia 2008 Nawet teraz świetnie się to prezentuje. Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Napisano 1 Kwietnia 2008 cieszę się, że się podoba :P i dziękuję za cenne komentarze prawdopodobnie jutro będę miał już nowy agregat lodówkowy i zacznę dalej malować.. zależy mi, aby skończyć przed 15stym :] może w 2 tygodnie się wyrobię.. Czy oficer nie powinien szturmowac zasiekow za zolnierzami ? Mysle ze frontowa praktyka powinna, nawet pruskim oficerom, wpoic ta zasade... różnie to bywało.. są zdjęcia (raczej nie pozowane) na których widać oficera biegnącego z przodu grupy szturmowej.. ale chyba rzeczywiście dam go bardziej na "tyły" a z przodu wyląduje biegnący pan z plecaczkiem.. Cytuj
Avi Napisano 3 Kwietnia 2008 Napisano 3 Kwietnia 2008 Ale dowaliłeś! Ha! Zatem czekam z niecierpliwością na efekt finalny Jeśli pomalujesz figury (a mam nadzieję, że tak) to będzie coś pięknego. Temat świetny, wykonanie (jak dotąd) też, więc czekamy.... a tak na marginesie: próskich/niemieckich oficerów ręce opadają - zróbcie coś z tym! dawajcie bana tygodniowego za tak drastyczne błędy ortograficzne - to do adminów Cytuj
Marwaw Napisano 3 Kwietnia 2008 Napisano 3 Kwietnia 2008 Również mi się podobuje Na pierwszy rzut oka wygląda to jak scena z...Gwiezdnych Wojen Na zdjęciach na których czołg jest widoczny z linii ziemi. Super! Cytuj
Pafica Napisano 4 Kwietnia 2008 Napisano 4 Kwietnia 2008 Fakt ma coś z SW(pierwszej części, w której "złomiarze" też mieli taką puszkę) Cytuj
Constructor Napisano 4 Kwietnia 2008 Napisano 4 Kwietnia 2008 Uważam, że organizatorzy konkursu powinni, dać dokończyć ta pracę. Widać serce i pracę włożone w to dzieło, że nie jest to była jakiś tam projekt. Praca mnie powala na kolana. Trupki są super. Cytuj
maciekw Napisano 4 Kwietnia 2008 Napisano 4 Kwietnia 2008 Uważam, że organizatorzy konkursu powinni, dać dokończyć ta pracę. Widać serce i pracę włożone w to dzieło, że nie jest to była jakiś tam projekt. A ja uważam, że nie tylko tą pracę. :: Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Napisano 4 Kwietnia 2008 Uważam, że organizatorzy konkursu powinni, dać dokończyć ta pracę. Widać serce i pracę włożone w to dzieło, że nie jest to była jakiś tam projekt. a ja uważam, że nie :P termin konkursu był z góry ustalony.. można było sobie rozłożyć pracę tak, żeby zdążyć.. inni zdążyli w terminie z dużo bardziej pracochłonnymi projektami.. ba.. niektórzy zdążyli wykonać więcej niż jeden model po prostu temat na który się porwałem wymagał więcej czasu, nie wziąłem poprawki na różne trudności w pracy, na uczelni czy domu.. moja mea culpa praca zostanie dokończona - dziś odbieram nowy agregat w serwisie AGD i pewnie jutro prace ruszą.. obiecuję prowadzić dalej szczegółową relację z opisami i sposobami malowania gruntu i figurek, ale wrzucę całość z opóźnieniem tzn. dopiero jak zakończy się ankieta - nie zdążyłem w terminie - ocenie poddane jest to co widać:P i myślę, że pracę i serce włożone w model widać w każdej galerii.. (no może w prawie każdej :P) i żaden ze startujących modeli nie jest "byle jakimś tam projektem"... Cytuj
LordDisneyland Napisano 11 Kwietnia 2008 Napisano 11 Kwietnia 2008 Fantastyczna diorama, i to z mojego ulubionego okresu. Constructor już pisał o trupkach, ja podpisuję się oburącz. Nic tak dioramy nie ożywia jak fajny szkielet . Gratulacyje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi