Stojkovic Napisano 3 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2020 Każde foto przyjmę z wdzięcznością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2020 Silnik zrobiony - myślę, że nie najgorzej sie prezentuje. Bez ramy: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Ale wrzucasz go do tego co zrobiłeś kabinę, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2020 Prawdopodobnie tak właśnie się stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Ostatnie zdjęcie fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 42 minuty temu, makinen napisał: Ostatnie zdjęcie fajne Jak super nowoczesna i super tajna bimbrownia z Podlasia... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2020 Nie wiem jak to na Podlasiu, ale się domyślam, że tak powstaje duch puszczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Najważniejsze żeby trafić na dobrego "Panoramixa".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Prawdziwy polski Panoramix nawet kamień jest wstanie zdestylować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Albo trociny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2020 Elementy aluminium - ak x-treme aluminium Zielony - Russian Green od AK Rdza - dark track kolor baza, potem pigmenty Mig rdzawe. Inne kolory to wybrane farby lifecolor jakie wpadły pod rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2020 Ogarnąłem jedną ze skrzyneczek. Najbardziej upierdliwe jest usuwanie detalu Dragonowskiego by móc zastąpić go lepszym z blaszki. Niektóre miejsca są ciężkie do szlifowania by nie zepsuć i tak marnego detalu. Teraz zabieram się za kolejne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 13 godzin temu, Stojkovic napisał: Najbardziej upierdliwe jest usuwanie detalu Dragonowskiego by móc zastąpić go lepszym z blaszki. to chyba zawsze tak jest - niezależnie czy jeździ, lata czy pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2020 Zapowiadanych prac ciąg dalszy. Na początku musiałem się uporać z detalem gaśnicy. Na dole w trakcie obrabiania a powyżej oryginalny element Dragona bez obróbki. Po odpowiednim oszlifowaniu do "zola" można było gasnicę umieścić na swoim miejscu: Następnie wziąłem się za zawiasy skrzyni, które w wersji Dragona były tragiczne Następnie całość została przyklejona do tylnej sekcji pojazdu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Czerwca 2020 Share Napisano 16 Czerwca 2020 czemu nam to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2020 Tu musiałbym zrobić od podstaw bo było jeszcze gorzej. Tam jest przecież klapa i jakoś musi się otwierać. Tu się nie zgodzę że jest źle. Nie mogę zaszpachlowac A krzywe elementy by trzeba od zera robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 16 Czerwca 2020 Share Napisano 16 Czerwca 2020 No to jak krzywe totym bardziej trzeba zrobić samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2020 Jadę na urlop tygodniowy, więc będzie czas nieco odpocząc od tego modelu - przychylam się do tego żeby zapuścić nieco dissolved putty w szpary po bokach a na dile wkleic kawałek hipsu bo rzeczywiście potężne niedomiarowanie jest tych elementów. Może odchudze też te zawiasy bo blaszki wklejone na oryginalne gluty i chyba za bardzo odstają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Lipca 2020 Autor Share Napisano 17 Lipca 2020 Wznawiam powoli prace przy Scudzie. Najpierw zaległości: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Listopada 2020 Autor Share Napisano 13 Listopada 2020 Koniec wakacji od Scuda... czas wrócić na ziemię i odkurzyć papiery ścierne, szpachlę i nervosol. Lecimy dalej... Poprawiłem (docisnąłem już zawiasy) bo lekko się odgięły te blaszki. Uchwyty też do wymiany na druty bo aż oczy bolą. Fotki są bezwzględne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Listopada 2020 Autor Share Napisano 15 Listopada 2020 Druga strona trzeciej sekcji już w pełnym składzie - oblaszkowane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 Dziś doszło do mnie, jakiej skali wyzwaniem jest ten model gdy próbowałem na setki sposobów spasować ramę i boczne jej ściany z dwoma budami i pokrywą silnikową. Nijak nic do siebie nie pasowało. Po długich męczarniach jest jako tako. Zacząłem od obowiązkowego przeszczepu liny holowniczej... Sama buda na ten moment prezentuje się tak: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Silnik jednak trochę bieda jak się porówna z fotkami. Blachy edziowe ... btw ładnie Ci idzie i zapewne efekt całościowy będzie bardzo fajny. Obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi