johnrambo Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 (edytowane) To mój pierwszy model od około 15-10 lat - specjalnie wybrałem dużą cegłówkę bez detali do nauki. Popełniłem wiele błędów przy malowaniu i niestety prace się zatrzymały. Nie wiem jak dalej mam to dokończyć. Może coś podpowiecie ? Na tą chwilę jest psiknięty mr.hobby H30 czyli niby błysk, ale wszystko wsiąkło i jest satynowy, wiem, że na koniec mam matowym psiknąć. Naturalnie nie mam talentu, niemniej jednak chciałbym to jakoś zakończyć. Edytowane 15 Marca 2020 przez johnrambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 A mi tam się podoba. Co do wykończenia, może jako inspiracja ten z okładki Paper Panzer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 15 Marca 2020 Autor Share Napisano 15 Marca 2020 Fajny, myślałem, żeby wieżę taką zrobić- ale nie dam rady takich cyfr namalować... pasy to jeszcze by się jakoś wykombinowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 32 minuty temu, johnrambo napisał: Fajny, myślałem, żeby wieżę taką zrobić- ale nie dam rady takich cyfr namalować... pasy to jeszcze by się jakoś wykombinowało. Robiłem ostatnio takiego T-12 i napisy białą kredką/pastelą - ale trzeba często ją ostrzyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 46 minut temu, Bengal napisał: Mi się podoba Mi toże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 16 Marca 2020 Share Napisano 16 Marca 2020 Bardzo ładna ta mysza Mam pytanie. Jak robiłeś otarcia/obicia? Pędzlem/gąbką czy użyłemś grafitu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 16 Marca 2020 Autor Share Napisano 16 Marca 2020 Teraz, eLCe napisał: Bardzo ładna ta mysza Mam pytanie. Jak robiłeś otarcia/obicia? Pędzlem/gąbką czy użyłemś grafitu ? Gąbką - Vallejo MC 70.822 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 19 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2020 Zaczynam od nowa - przyklejałem liście na Sand & gravel glue i przy okazji pigmentami doprawiałem - niestety z rozpędu też na klej zamiast Pigment Fixer - wyszła twarda skorupa jak z kryształów . I znowu mycie zmywaczem Wadmodu - trzeba wspierać polski przemysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Kwietnia 2020 Share Napisano 19 Kwietnia 2020 Nie pamiętam jak to było ale lufy były malowane inną farba niż minia... bodajże chodziło o temperaturę podczas wystrzałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Model umyty, uzupełniłem kilka spawów, czasami widzę, że niektórzy w zaznaczonym miejscu dają przewód do reflektora - czy to jest prawidłowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Czy jest to prawidłowe? Jest to co najwyżej prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 całkiem niezły wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi