johnrambo Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 (edited) To mój pierwszy model od około 15-10 lat - specjalnie wybrałem dużą cegłówkę bez detali do nauki. Popełniłem wiele błędów przy malowaniu i niestety prace się zatrzymały. Nie wiem jak dalej mam to dokończyć. Może coś podpowiecie ? Na tą chwilę jest psiknięty mr.hobby H30 czyli niby błysk, ale wszystko wsiąkło i jest satynowy, wiem, że na koniec mam matowym psiknąć. Naturalnie nie mam talentu, niemniej jednak chciałbym to jakoś zakończyć. Edited March 15, 2020 by johnrambo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knoor Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 A mi tam się podoba. Co do wykończenia, może jako inspiracja ten z okładki Paper Panzer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnrambo Posted March 15, 2020 Author Share Posted March 15, 2020 Fajny, myślałem, żeby wieżę taką zrobić- ale nie dam rady takich cyfr namalować... pasy to jeszcze by się jakoś wykombinowało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 Mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knoor Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 32 minuty temu, johnrambo napisał: Fajny, myślałem, żeby wieżę taką zrobić- ale nie dam rady takich cyfr namalować... pasy to jeszcze by się jakoś wykombinowało. Robiłem ostatnio takiego T-12 i napisy białą kredką/pastelą - ale trzeba często ją ostrzyć 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 46 minut temu, Bengal napisał: Mi się podoba Mi toże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLCe Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 Bardzo ładna ta mysza Mam pytanie. Jak robiłeś otarcia/obicia? Pędzlem/gąbką czy użyłemś grafitu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnrambo Posted March 16, 2020 Author Share Posted March 16, 2020 Teraz, eLCe napisał: Bardzo ładna ta mysza Mam pytanie. Jak robiłeś otarcia/obicia? Pędzlem/gąbką czy użyłemś grafitu ? Gąbką - Vallejo MC 70.822 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnrambo Posted April 19, 2020 Author Share Posted April 19, 2020 Zaczynam od nowa - przyklejałem liście na Sand & gravel glue i przy okazji pigmentami doprawiałem - niestety z rozpędu też na klej zamiast Pigment Fixer - wyszła twarda skorupa jak z kryształów . I znowu mycie zmywaczem Wadmodu - trzeba wspierać polski przemysł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twitch Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 Nie pamiętam jak to było ale lufy były malowane inną farba niż minia... bodajże chodziło o temperaturę podczas wystrzałów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnrambo Posted April 28, 2020 Author Share Posted April 28, 2020 Model umyty, uzupełniłem kilka spawów, czasami widzę, że niektórzy w zaznaczonym miejscu dają przewód do reflektora - czy to jest prawidłowe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted April 28, 2020 Share Posted April 28, 2020 Czy jest to prawidłowe? Jest to co najwyżej prawdopodobne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 całkiem niezły wyszedł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts