Dorotka Napisano 25 Marca 2020 Autor Share Napisano 25 Marca 2020 Uporawszy się ze znaczkiem na maskę... Mała rzecz a cieszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Marca 2020 Share Napisano 25 Marca 2020 Lakierem go wypaćkałeś a później polerka, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Marca 2020 Autor Share Napisano 25 Marca 2020 3 godziny temu, enten napisał: Lakierem go wypaćkałeś a później polerka, tak? Coś w tym stylu I roboczo na czarnych kółkach, całkiem surowych... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Marca 2020 Autor Share Napisano 28 Marca 2020 I trochę podciągnięte kółka, czy kółko, czy coś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Marca 2020 Autor Share Napisano 28 Marca 2020 I w komplecie z.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 Cześć, Śrubki i wentyle jak powstały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 Chciałem pokazać jak wygląda GX 100 z polerką po 48h...ale kurde nie wiem czy to polerować w ogóle:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Marca 2020 Autor Share Napisano 28 Marca 2020 (edytowane) 56 minut temu, GTiStyle napisał: Cześć, Śrubki i wentyle jak powstały? Top Studio 56 minut temu, toled napisał: Chciałem pokazać jak wygląda GX 100 z polerką po 48h...ale kurde nie wiem czy to polerować w ogóle:D Się okaże za jakieś 2 tygodnie Żeby nie było, że zaciski to jakieś "Nołnejmy" .... Edytowane 28 Marca 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Marca 2020 Autor Share Napisano 29 Marca 2020 Mniej więcej gotowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nn31 Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 21 godzin temu, toled napisał: Chciałem pokazać jak wygląda GX 100 z polerką po 48h...ale kurde nie wiem czy to polerować w ogóle:D Co jest pod tym lakierem bezbarwnym ? 1 godzinę temu, Dorotka napisał: Mniej więcej gotowe Trochę mi nie pasują zarysowania na tarczach, powinny być po okręgu. Chociaż na żywo i tak pewnie nie widać, tylko lampa przy fotografowaniu ten szczegół wyolbrzymia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Marca 2020 Autor Share Napisano 29 Marca 2020 53 minuty temu, nn31 napisał: Trochę mi nie pasują zarysowania na tarczach, powinny być po okręgu. Chociaż na żywo i tak pewnie nie widać, tylko lampa przy fotografowaniu ten szczegół wyolbrzymia. Hm... Faktycznie jakoś lampa wybiła te poprzeczne... Mówi się trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Marca 2020 Autor Share Napisano 29 Marca 2020 Jakby nie było koniec zabawy z kółkami... Bardziej mi się nie kce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 3 godziny temu, nn31 napisał: Co jest pod tym lakierem bezbarwnym ? Gunze H314 Blue na Mr Surfacer 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Marca 2020 Autor Share Napisano 30 Marca 2020 Góra czeka na dół 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Marca 2020 Autor Share Napisano 30 Marca 2020 I lustereczko na koniec dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Folia jakaś czy chemia? Ładnie Ci to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Marca 2020 Autor Share Napisano 30 Marca 2020 2 minuty temu, enten napisał: Folia jakaś czy chemia? Ładnie Ci to wychodzi Folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 Hej Dorotka, mam pytanie - jak przygotowałeś aerograf i jak czyścisz go po malowaniu lakierem (np. Dwuskładnikowym )? Kiedyś (kilka lat temu) słyszałem o nitro, ale on momentalnie zjada oring gumowy. Potem słyszałem o jakimś oringu ceramicznym, ale to nie bylo za bardzo nigdzie w necie dostępne (nie mówiąc Już o stacjonarnych sklepach modelarskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 13 minut temu, Rabbit666 napisał: .... Praktycznie maluje jedynie aerografami H&S, a one mają teflonowe uszczelki. Do czyszczenia używam albo dedykowanych rozpuszczalników poszczególnych producentów, albo polskiego rozpuszczalnika Dragona, takiego dostępnego w większości drogerii. Do bezbarwnego mam jeden dedykowany aero i nim zwyczajnie koloru nie maluje (H&S Infinity). Dwa pozostałe używam osobno do kolorów jasnych i ciemnych (H&S Evolution). Jak je przygotowuje? Nie wiem dokładnie o co pytasz, ale zwyczajnie o nie dbam, co sprowadza się do przepłukania po każdym malowaniu i zalaniu rozpuszczalnikiem, jeżeli jest kilka dni malowania. Jeżeli nie to czyszczę i wędrują do pudełka. Najważniejsze, żeby nic nie zaschło i to chyba tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 Dzięki Z tym przygotowaniem chodziło mi o oring. Ja używam jakiejś piwaty, tam niestety jest oring gumowy. Poszukam w necie zamienników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 15 minut temu, Rabbit666 napisał: Dzięki Z tym przygotowaniem chodziło mi o oring. Ja używam jakiejś piwaty, tam niestety jest oring gumowy. Poszukam w necie zamienników Na to nawet nie zwracam uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 Będziemy się teraz męczyć z wnętrzem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 Ten znaczek - po prostu wow Lusterka też świetnie wyglądają - masz jakiś link gdzie nabyłeś tą folię? Czym i jak idealnie docinasz ją do danego kształtu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Adamerio napisał: Ten znaczek - po prostu wow Lusterka też świetnie wyglądają - masz jakiś link gdzie nabyłeś tą folię? Czym i jak idealnie docinasz ją do danego kształtu? Dzięki! Folia jest z firmy T2M. Kupiłem jakiś czas temu kilka arkuszy na hobbyeasy. Tnie się to nożyczkami (tylko dobrymi) i skalpelem. Wycinam kształtkę z taśmy Tamki, przyklejam ją do folii i tnę... Z reguły, za jakimś dziesiątym razem, pasuje Dopasowywanie szkiełek na zegary... 2.2 mm okazały się jak widać za małe, trzeba robić 2,4... Edytowane 31 Marca 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 Mozolnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi