Focus Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Kolejny do "Nam Series" Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 To chyba straszny kaszalot, chyba lepszym wyborem byłby jednak naprawdę niezły model Special Hobby. No i to bardziej po sąsiedzku to działu śmigłowcowego, a nie w samolotowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Kaszalot to fakt. Linie podziału zalane super glue wszystko zeszlifowane na gładko papierem ściernym 320 potem 800 i 1500 . 0słona wału wymieniona na patyczek od lizaka bo bez sensu było męczyć się z tym co dał producent. Sam kadłub jest za szeroki 1.5 mm to można odpuścić zalewanie linii podziału i przeszlifować go po 0,75 na stronę. Edytowane 1 Maja 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Kopia modelu Matchbox. Trzymam kciuki za ten masochistyczny i hardcorowy projekt ! Twój F-16C z MisterCrafta bardzo mi się podoba i jestem ciekaw jak Ci pójdzie z tym? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2020 eee zaraz masochistyczny nożyk, super glue, papier ścierny i bez znieczulenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Linie podziałowe zarówno w oryginalnym zestawie Matchbox jak i w jego klonie to prawdziwe rowy przeciwpiechotne... Fajnie, że podejmujesz się kolejnego wyzwania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Bardzo chciałem go mieć z 30 lat temu był do kupienia w księgarni ale jak pobiegłem po hajsy to ktoś go wykupił i więcej już go w sklepie nie spotkałem. Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Kwietnia 2020 Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Focus napisał: Bardzo chciałem go mieć z 30 lat temu był do kupienia w księgarni ale jak pobiegłem po hajsy to ktoś go wykupił i więcej już go w sklepie nie spotkałem. No i to jest polska kopia tego właśnie zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 29 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) ucięty kawałek PS ze starej obudowy AGD jako zaślepka za dużych otworów do mocowania skrzydeł i jednocześnie jako rozpórka kadłuba skrzydło na styku z kadłubem zeszlifowane na płasko aby nie trzeba było szpachlować. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Czy można prosić moderatora o przesunięcie do działu Śmigłowce > Warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 o kurde... szacunek. czekam an koniec działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 29 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Do modeli tego typu przydatne jest radykalne podejście ekonomiki działania "ciach" niż marnować czas na łatanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 29 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Wieżyczka działka jest wysunięta za mocno do przodu co skraca charakterystyczny dziób śmigłowca. To wg. Aero technika lotnicza 9/1992 lnaczej już sprawa się przedstawia według squadron signal publications walk around AH-1 Cobra. To na tyle dywagacji akademickich, gazety można se w buty wsadzić a model robi się dalej nie wnikając w studium perspektyw itd. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 29 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Mała ingerencja w położenie wieżyczki. I za to lubię Mastercraft można pociąć potem połatać taki remont w budowie. Szybka rekonstrukcja krzywizny dziobu kadłuba. Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez Focus 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 jestem pod wrażeniem warsztatu jak chyba wszyscy. sam się nasklejalem tych kobr trochę, ale nigdy nie przerabiałem modelu tak bardzo. mam mała propozycje. zmieniłbym oszklenie z oryginalnego na kabinkę vacu z Pavli. koszt nieduży ale ona ma poprawny kąt . https://www.mojehobby.pl/products/AH-1G-Huey-Cobra-for-AZ-model.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 30 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Oglądałem ją wczoraj i myślałem o niej i jeszcze o wieżyczce CMK Q72330 AH-1G Early Emerson Electric TAT-102 ładna jest. materiał na wieżyczkę już jest stary długopis To jest jeszcze ładne CMK F72349 AH-1 Sitting Pilots & Ground Crew Kabina ma być zamknięta to nie pasują do aktualnej koncepcji. Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 tak sobie myślę skoro duzo sam zmieniasz to chyba kupowanie tych dodatków nie ma sensu i podroży koszt modelu do kosztu cobry z azmodel. chyba najlepiej pomyśleć nad oszkleniem wacu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 30 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Przy okazji jakiś zakupów dorzucił bym to vacu. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie po surfacerze i ryciu lini podziału. Nowa owiewka to o wnętrze będzie trzeba zrobić nie mam za dużo czasu. Chcę ukończyć kolekcję "Nam Series" a jeszcze sporo modeli do zrobienia a życie takie krótkie. Pozdrawiam Focus 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) Miejsce pod wieżyczkę prawie przygotowane. Długopis ucięty i przymiareczka. Teraz dobrać malowanie żeby wieżyczkę robić z jednym działkiem. Wiadomix. Edytowane 1 Maja 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) zestawowe15012 Timujin Ship Playboy No i z wieżyczką Emerson Electric TAT-102 z jednym karabinem Minigun kaliber 7,62mm. Edytowane 1 Maja 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 Trasowanie i nitowanie lepiej robić po podkładzie bo wtedy można robić delikatniejsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 (edytowane) Takie malowania byly w zestswie firmy Matchbox. 15134 615248 Edytowane 2 Maja 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 (edytowane) Stery wysokości w Cobrze zamontowane są na wałku. W modelu też stosuję rozwiązanie. Proste czyste ergonomiczne. Edytowane 2 Maja 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 (edytowane) Rozpoczynamy poszukiwania kandydaów do odbywania malowniczych lotów nad południowym Wietnamem. Zapewniamy niezapomiane wrażenia. Edytowane 2 Maja 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 (edytowane) Zabieram się za wirnik. zastanawiam się czy nie szybciej byłoby dorobić całą głowice wirnika od podstaw niższy babrać się z tym co jest w zestawie. Edytowane 2 Maja 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi