Adamo722 Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Witam Na pożarcie po 3 letniej przerwie i co najmniej trzykrotnej zmianie koncepcji wykonania, przedstawiam swoją wersję prawdopodobnego wyglądu pancernika Bismarck w dniu zatonięcia. Fotograf ze mnie marny ale mam nadzieję, że coś widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Fajny jedyne do czego bym sie przyczepil to wyeksponowana flaga. W tym momencie (zamalowane pasy) Bismarch uciekal przed Brytolami i flagi byly zasloniete brezentem lub zamalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Maja 2020 Autor Share Napisano 6 Maja 2020 Generalnie to nie mial juz jak uciekac bo nie mial juz sterownosci, mial rozwalone silniki od prob sterowania okretem oraz trzeba jeszcze uwzglednic zalane przedzialy dziobowe po bitwie z Hoodem. Napisalem ze to moja koncepcja ale raczej foty wraku ja potwierdzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Właśnie, właśnie tez widziałem fotkę wraku i swastyka była. Przekonuje mnie to. Model, no cóż jak mawiał Wąski, pewne niedociągnięcia są, przy kolejnym będzie mniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 5 godzin temu, Adamo722 napisał: Generalnie to nie mial juz jak uciekac bo nie mial juz sterownosci, mial rozwalone silniki od prob sterowania okretem oraz trzeba jeszcze uwzglednic zalane przedzialy dziobowe po bitwie z Hoodem. Napisalem ze to moja koncepcja ale raczej foty wraku ja potwierdzaja. Doczytaj kolego bo ci sie fakty mieszaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Maja 2020 Autor Share Napisano 7 Maja 2020 2 godziny temu, kzugaj napisał: Doczytaj kolego bo ci sie fakty mieszaja. Moze nie w tej kolejnosci napisalem ale z ciekawosci co pominalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 2 godziny temu, Adamo722 napisał: Moze nie w tej kolejnosci napisalem ale z ciekawosci co pominalem? No kolejnosc bardzo wazna bo po starciu z HMS Hood Bismarck uciekal do Francji i dopiero po prawie dwoch dniach ponownie go zlokalizowali. Do tego momentu byl sprawny manewrowo dopiero torpeda z samolotu Swordfish uszkodzila stery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Maja 2020 Share Napisano 19 Maja 2020 model bardzo poprawnie wykonany. gdzieniegdzie relingi "pływają" ale ogólnie jest bardzo OK. nieco nie czuję malowania... to poprawny kolor? i czy używałeś jaśniejszego washa niż kolor bazowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Maja 2020 Autor Share Napisano 19 Maja 2020 Ja kolory mieszalem na oko wash natomiast jest ciemnoszary miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Maja 2020 Autor Share Napisano 26 Maja 2020 Korzystając z wolnego zrobiłem nowe foty. Akurat w tym przypadku chyba coś nie za bardzo mi idzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 może nie o modelu ale o zdjęciach ... mam wrażenie, że nieco ucieka Ci ostrość. Zamiast "ostrzyć" na modelu lub jego konkretnej części ucieka na tło - albo ląduje gdzieś pomiędzy. Poprzez to zdjęcia sprawiają wrażenie mało czytelnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2020 Moze kiedys uda mi sie zrobic fajne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 8 Lipca 2020 Share Napisano 8 Lipca 2020 mnie sie podoba fajnie stonowana kolorystyka - choc wydaje mi sie iż na poklad w pewnych miejscach jest nie do konca wytarty z washa - moze taka była koncepcja ale z odległosci to sprawia wrazenie smug gratuluje galerii ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Lipca 2020 Share Napisano 9 Lipca 2020 W dniu 26.06.2020 o 14:47, Adamo722 napisał: Moze kiedys uda mi sie zrobic fajne fotki Czym focisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Lipca 2020 Autor Share Napisano 9 Lipca 2020 Panasonic DMC-TZ4 Swoje lata ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Lipca 2020 Share Napisano 9 Lipca 2020 Lata nie mają tu nic do rzeczy - pobaw się trybem „M” (widzę, że to foto go ma). Popróbuj osobno poustawiać przesłonę i czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Lipca 2020 Share Napisano 10 Lipca 2020 Model fajny, podoba mi się, Kiedyś sklejałem z kartonu w 1:400. A co do zdjęć to spróbuj w nocy przy sztucznym oświetleniu a nie w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Lipca 2020 Share Napisano 10 Lipca 2020 Model fanie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi