Moses Napisano 6 Maja 2020 Napisano 6 Maja 2020 Model w zasadzie prosto z pudła, warsztat prowadzony !TUTAJ! McDonnell Douglas F-4J Phantom I Bu.No 153818; VMFA-232 Red Devils MCAS Iwakuni; 1974 + Eduard 73051 F-4 seatbelts grey STEEL + Eduard CX417 F-4J Academy 12515 5 Cytuj
abtb Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Red Devils Wszyscy chyba się boją i nikt nic nie pisze To ja będę pierwszy odważny Wyszło jak wyszło. Taki można by rzec "nówka funkel". Model zrobiony ładnie i czysto, ale przy takim kolorze to można odrobinkę poszaleć z jakimiś rozjaśnieniami itp. Po prostu brakuje mi tu zróżnicowania powierzchni. Tak jakoś "bez życia" to wyszło. Dół styrałeś (do obejrzenia w warsztacie bo tu nic nie pokazałeś) ładnie. Może ździebko odważniejszy preszejding nawet by pomógł.Daję lajka bo: - F-4 to jedyna rura z Hamburgerstanu która mi się podoba (poza F-104 oczywiście ) - ładnie wyszła przegrzana blacha - będę się wzorował robiąc swoją 4kę Cytuj
mig Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Mnie się podoba. Że za mało usyfiony ? Czy ja wiem. Nie każdy model musi wyglądać jak czołg, który właśnie wrócił z poligonu w okresie późnej jesieni/wczesnej zimy. Na początku musiał być czysty, nie ma innej opcji. Cytuj
Solo Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Całkiem miły dla oka model, tylko zdjęcia marne, takie ciemne jakieś. Cytuj
Moses Napisano 7 Maja 2020 Autor Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) @abtb Przejżałem trochę zdjęć maszyn z tego okresu i tego dywizjonu i Phantomy Red Devilsów nie były bardzo usyfione, dlatego postanowiłem góry nie tyrać, pobawić się jedynie na dole gdzie pójda zawsze jakies płyny organczne Edytowane 7 Maja 2020 przez Moses Cytuj
abtb Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Panowie, czy ja wspomniałem że za mało brudny czy usyfiony? Nie, ja napisałem, że można było odrobinkę ten kolor góry zróżnicować. Pomalować bazą właściwą a następnie dodać np kroplę -dwie białego i kolorem odrobinkę jaśniejszym rozjaśnić środki panelii. Trochę tę jednolitą barwę zróżnicować/przełamać. Żadnego pigmentu, oleju czy innego syfu. Najzwyklejsze przebarwienia farby. Ale co kto lubi lub mu się podoba. Ważne, że dyskusja się rozwinęła. Cytuj
erkamo Napisano 8 Maja 2020 Napisano 8 Maja 2020 Model wygląda świetnie, a po zaprezentowaniu przez Mosesa zdjęć oryginałów, można rzec że jest odpowiednio pomalowany i pobrudzony. To, o czym pisze abtb z pewnością uatrakcyjnia odbiór, ale na zdjęciach prawdziwych samolotów trudno te rozjaśnienia itp. dostrzec. Z drugiej strony fotki też nie są in hyper resolution i nie widać na nich tyle, ile jest w rzeczywistości. Jak dla mnie, model jest bardzo ładny. Zasługuje na trochę lepszą prezentację czyt. jakość zdjęć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi