bazylms Napisano 5 Czerwca 2020 Share Napisano 5 Czerwca 2020 Ściemniasz kolory washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2020 Bo to taki łoszofiltr, efekt w pełni zaplanowany i kontrolowany, dlatego bazy były takie cukierkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2020 Posdstawek se taki wymyśliłem. Zasadniczo kawałek ziemi, trawka, stepik.... Cesarzowa uważa że ten szary podkładu jest fajny, ja się raczej skłaniam ku czarnemu.... się zobaczy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Ludziki świetnie wyszły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2020 Dzięki, ale do świetności to im jeszcze daleko, wstydu nie ma.... i to by było na tyle Muszę gdzieś ruskich skombinować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Daj mu jakąś flaszkę do łapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Dzięki, ale do świetności to im jeszcze daleko, wstydu nie ma.... i to by było na tyle Muszę gdzieś ruskich skombinować..... Serio, serio ! bardzo mi się podobają, szczególnie to zróżnicowanie na fałdach materiału. Szykuję się do malowania figurek dużo większych (1:35) i chciałbym uzyskać przynajmniej taki poziom jak ci tankiści. Co do sowietów to może być ciężko, nie znam żadnych sensownych starszych zestawów niż z 1942, a i tamci byli o ile dobrze pamiętam z zimowych ciuchach (zestaw do bitwy o Stalingrad) Edytowane 6 Czerwca 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2020 Mnie to potrzebni są tacy przedwojenni, hiszpański t-26 też będzie, ale oni kombinezony pewnie dostali od ruskich razem z czolgami... Nic to będę się martwił jak przyjdzie na to czas. A co do malowania, to żadna filozofia, przynajmniej w tej skali, potrzebny jest przede wszystkim dobry pędzel. Najsłabiej mi idą mordy zdradzieckie i inne flesze, ale opanuje, ja uparty dziad jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Mnie to potrzebni są tacy przedwojenni.... No niestety w 1:72 straszne nędza z figurkami z czasów międzywojennych ('18-'39) O ile się orientuje głównie to są piechociarze i tylko z Wielkiej Wojny - mam tu na myśli figurki które jakościowo choć w zarysie przypominają ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2020 A to ich umundurowanie się wogole różniło, tak powiedzmy między '35 a początkowym okresem wojny? Ma kto jakieś obrazki jak oni powinni wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 11 godzin temu, M.A.V. napisał: No niestety w 1:72 straszne nędza z figurkami z czasów międzywojennych ('18-'39) To prawda, 39 i dalej to coś jest... https://www.mojehobby.pl/products/Soviet-WW-II-Tank-Crew-soldier-for-T-34-4-fig..html https://www.mojehobby.pl/products/Russian-tankers-WWII.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 Tu masz fotkę z 1939 jak się ruskie z niemiaszkami w Polsce witają. Nie sądzę żeby dwa trzy lata wcześniej mieli jakieś inne mundury - nie zdążyliby z ich zmianą na wojnę. Trzeba też pamiętać o rewolucji, gdzie nastąpiły zmiany ustrojowe i pewno wtedy zaczęli wprowadzać zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2020 Normalne mundury to się w tym okresie nie zmieniły, o ile wiem, ale kombinezony tankistow to może być inna bajka. Ci że zdjęcia Krzychu to piechota. Was pytam bo to Wasza działka, jak wyglądali marynarze to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 (edytowane) taltos1 - no właśnie niestety to są ludki z późniejszego okresu i nie pasują Gała - spróbuje czegoś u siebie poszukać w temacie tylko napisz czy interesują Cię konkretnie tacy z Azji a czasów Chałchin-Goł czy ochotnicy hiszańscy czy jeszcze jakaś inna "miejscówka" Tak na szybko dwa filmiki z walk z Japończykami, w kilku miejscach śmigają w kadrze tankiści: https://www.youtube.com/watch?v=EadnpjQTLsg https://www.youtube.com/watch?v=ylUrR5LI1n0 mimo że to 200% propaganda z państwowych kronik to myślę że w umundurowaniu raczej nic nie majstrowali Edytowane 7 Czerwca 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2020 Wiesz mam trochę złomu z tego okresu, at-1, t26, t28, t35... T-26 będzie republikański, reszta ruska albo sprzed wojny albo z samego jej początku. Chałchin-goł to bardzo fajny temat, ale tu bardziej pasowałaby betka, poczekam na tą flajhołkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 3 godziny temu, M.A.V. napisał: no właśnie niestety to są ludki z późniejszego okresu i nie pasują Owszem, ale nic innego nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Czerwca 2020 Share Napisano 8 Czerwca 2020 (edytowane) Trochę poszperałem w temacie ludków i jestem ciut mądrzejszy Gała - jeśli chodzi o klimaty hiszpańskich socjalistów to znalazłem takie dwa w 1:72 niestety mocno niszowe i chyba nie do dostania : https://www.scalemates.com/products/img/9/4/6/1251946-24595-48-720.jpg https://www.scalemates.com/products/img/6/8/9/135689-10244-pristine.jpg ci drudzy to piechociarze ale biorąc pod uwagę jakość "wyrobu" mogą robić za tankistów.... co do mundurów.... znalazłem conieco fotek i rysunków czołgistów w dwóch publikacjach Osprey : 1) Spanish Civil War Tanks (seria New Vanguard nr 170) 2) Spanish Civil War 1936–39 (seria Men at Arms nr 498) - część 2 (pierwsza jest o chłopakach Franco) jak nie znajdziesz to daj znać na PW - zapodam skany w temacie ruskich załogantów do tych Twoich "teciaków" jeszcze ogarniam dogłębniej temat Edytowane 8 Czerwca 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2020 dzięki. Pierwsza faza obitków i zadrapkUF schnie, a ja znecam się nad podsawką... trawa doszło, cos trzeba bedzie się pobawić w ogrodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Się paczy. a tu jak by co cesarskie tankisty KLIK 1 i KLIK 2 a tutaj hiszpańczycy z wojny domowej KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2020 No i podstawek się wydłubał. Muszę jeszcze traFki podsypac pod czołK od przodu, bo mnie się jakoś zapomniało Dorobię tez chyba ptasią srakę na kamieniu. Ogólnie wymysliłem sobie żeby to zatytułować : "Obserwując obiad" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 Podstawka ok, tylko się zastanawiam czy ten patk by się żółtków nie wystraszył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2020 To tFardy zawodnik i do tego głodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 A ten frufelek to zdziebko nie za duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 7 godzin temu, Szydercza Gała napisał: wymysliłem sobie żeby to zatytułować : "Obserwując obiad" to chyba powinien być sęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2020 Ptaszysko miesci się w wymiarach gatunku, aczkolwiek po jego większej stronie Nie wiem czy sępy tam występują, poza tym sam sobie rzeźb sępa, jakieś taki mundury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi