Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obiecana galeria mojego pierwszego motocykla, z którym jak wiadomo stoczyłem ostry bój, ale chyba wyszedłem z niego zwycięsko. Do waszej oceny :)

12535c1f6a84d9c0.jpg

4d68708baf73700f.jpg

32eab46af7869069.jpg

9a2ea229c07b1f92.jpg

623e8b56fe522d26.jpg

72f65b09196fafa9.jpg

828a56baba4a7f50.jpg

84a8440a801204af.jpg

c0e70a5280e7153d.jpg

f1c0bfa028a09c0f.jpg

541b0dfa280c0953.jpg

92dc84fce6d48f39.jpg

3477ae63f7b3e1a7.jpg

9feea6b31155a587.jpg

5a1a3caec36c313d.jpg

I na półce w gablotce :)

b725d3a939c956c0.jpg

• Like 5
Napisano
2 minuty temu, Bengal napisał:

Bomba :)

brakuje mi tylko washa na silniku :) a takto pierwsza klasa Panie

Dzięki :) Odnośnie washa to go robiłem, ale może zbyt delikatnie.

Napisano
5 minut temu, MooMiniek napisał:

No, ten teges...  podoba się :super:  

Dziękuję :)

• Super Moderator
Napisano

Jak na pierwszy model motocykla po dłuższej przerwie, to tragedii nie ma.

Przy nastopnym modelu, przyłożysz się do tego, co nie szło Ci w tym i powinno być ok.

Napisano
6 minut temu, jawkers napisał:

Jak na pierwszy model motocykla po dłuższej przerwie, to tragedii nie ma.

Przy nastopnym modelu, przyłożysz się do tego, co nie szło Ci w tym i powinno być ok.

Tak, wiem już które punkty są newralgiczne i sprawiają najwięcej problemów.

Napisano

Przyczepić się mogę do kalkomanii - niektóre delikatnie krzywo. No i lampa przednia w dół - bo świeci w niebo. Kierunkowskazy - w środku można by dać Mołotowa, wtedy byłby odbłyśnik widoczny. 

Napisano
1 godzinę temu, toled napisał:

Przyczepić się mogę do kalkomanii - niektóre delikatnie krzywo. No i lampa przednia w dół - bo świeci w niebo. Kierunkowskazy - w środku można by dać Mołotowa, wtedy byłby odbłyśnik widoczny. 

Masz rację. Można dać Molotova.

2 godziny temu, Dorotka napisał:

No i super! Dawaj następnego!

:super:

Ok, tylko jakiego? :)

Napisano

Tak jak koledzy piszą, w bólu i trudzie urodził się całkiem fajny motorek.
Mnie się podoba. Czekam na kolejne
P.S. W następnych modelach motocykli proponuję w lusterka wstawić folię lustrzaną. 

Napisano
10 minut temu, Marak napisał:

Tak jak koledzy piszą, w bólu i trudzie urodził się całkiem fajny motorek.
Mnie się podoba. Czekam na kolejne
P.S. W następnych modelach motocykli proponuję w lusterka wstawić folię lustrzaną. 

Dzięki :) Na zdjęciach słabo te lusterka wyszły, ale one były pokryte tym samym co elementy chromowane. I na żywo dość fajnie się świecą i imitują prawdziwe.

Napisano
14 minut temu, Bartas89 napisał:

Dzięki :) Na zdjęciach słabo te lusterka wyszły, ale one były pokryte tym samym co elementy chromowane. I na żywo dość fajnie się świecą i imitują prawdziwe.

Ale jak dasz folię lustrzaną to będziesz miał lusterka, a nie chrom błysk. 
Wadą tej folii jest to, że jest dosyć gruba (ok. 0,5 mm), więc trzeba troszkę się natrudzić, żeby ją zmieścić, ale warto.

Napisano
1 minutę temu, Marak napisał:

Ale jak dasz folię lustrzaną to będziesz miał lusterka, a nie chrom błysk. 
Wadą tej folii jest to, że jest dosyć gruba (ok. 0,5 mm), więc trzeba troszkę się natrudzić, żeby ją zmieścić, ale warto.

Postaram się w następnym modelu tak zrobić :)

Napisano
2 minuty temu, Bengal napisał:

a co planujesz ? :)

jeśli można spytać

Myślałem nad Yamaha Virago, żeby jeszcze się uczyć. Ale jak przeglądam oferty sklepów modelarskich to zajefajnie wygląda Kawasaki Ninja :D Ale obawiam się, że sobie bym z nim nie poradził.

• Like 1
Napisano

Patrząc na to co się działo w warsztacie sugerowałbym coś lżejszego niż Ninja....  Daj sobie jeszcze jednego na rozbieg, a później sam zobaczysz...  :super:

Napisano
3 minuty temu, Dorotka napisał:

Patrząc na to co się działo w warsztacie sugerowałbym coś lżejszego niż Ninja....  Daj sobie jeszcze jednego na rozbieg, a później sam zobaczysz...  :super:

No właśnie o to chodzi. Nie chcę się porywać z motyką na słońce. To doradzasz Virago czy może Yamaha XV1600 Roadstar, bo bardziej mi się podoba od Virago.

Napisano
1 minutę temu, Bartas89 napisał:

No właśnie o to chodzi. Nie chcę się porywać z motyką na słońce. To doradzasz Virago czy może Yamaha XV1600 Roadstar, bo bardziej mi się podoba od Virago.

Zdecydowanie Virago :) 

Napisano
Teraz, Dorotka napisał:

Zdecydowanie Virago :) 

Łatwiejszy czy lepiej spasowany?

Napisano
2 minuty temu, Dorotka napisał:

To niewątpliwie i łatwiejszy i lepiej spasowany model...  Zostaw sobie Roadstera jako nr 3 :)

Ok, czyli postanowione. Trzeba się słuchać Guru :D Napisz jeszcze tylko, czy znasz jakieś dodatki do Virago i ewentualnie gdzie je można kupić?

Napisano

Nie słyszałem o żadnych dodatkach, ale to nic nie szkodzi. Model jest naprawdę fajny w tej kategorii cenowej. Zawsze możesz coś wybrać jako nr "3" i już szukać dodatków, a tego warto jeszcze zrobić z pudła. 

P.S. Nie czuję się żadnym Guru, to miłe, ale bez jaj.