adamkijak Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Dzisiaj zaczynam kolejny projekt. Modelik to snap-fast wiec zlozenie zajelo 20 minut. Niestety model jest dosc biednie odwzorowany wiec bede musial tutaj sie duzo pobawic. Na pewno lufy dzialek i tyl budy, a takze drobne czesci na nogach. Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Kibicuję wiernie kolejny dobry modelik, czyżby też diorama sie szykowała ?:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Kibicuję wiernie Very Happy kolejny dobry modelik, czyżby też diorama sie szykowała ?:P Witam, na pewno jakas podstaweczka bedzie, modelik niestety jest biednie odwzorowany wiec jestem na etapie "rycia" tego co brakuje, potem bedzie trzeba dorobic to co brakuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Efekty dzisiejszej dlubaniny, ucietego palucha nie pokaze, ale prawie scialem sobie czubek. Cdn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Lekka zmiana koncepcji nastapila, dorobilem plyty pancerza z boku wiezy, bo te na modelu to w ogole kiszka: cdn..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Lepiej znacznie lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Jaka to skala (jeśli się w to bawili)? Jaki producent? Na Ebay chodzą dość tanio modele tego sprzętu z AML (jeśli nie przekręciłem prodcenta). Widziałem kiedyś gotowy w Ostrowie i bardzo mi się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Jaka to skala (jeśli się w to bawili)? Jaki producent? Na Ebay chodzą dość tanio modele tego sprzętu z AML (jeśli nie przekręciłem prodcenta). Widziałem kiedyś gotowy w Ostrowie i bardzo mi się podobał. Skala nie wiadomo bo nie podali, (wyprostowany oryginal mial 813 cm wysokosci, ten jest na ugietych nogach wiec nie potrafie tego zmierzyc). Firma to AMT/ERTL i zgadza sie na ebay ( i generalnie tam bo juz nie sa produkowane) sa dosc tanio (ten w sumie z przesylka kosztowal 8 funtow). Ten jest jednym z gorzej odwzorowanych, a to dlatego ze to wznowienie modleu z lat 80-tych tylko dodali nowe pudlo. jakbys szukal dobrego to bierz: 1.Trade Federation Tank 2.Snowspeeder 3.Stap with Battle droid 4.Scout with speeder bike 5.Millenium Falcon- ja w tym momencie bym wybral "Cut-Off" version gdzie jest odwzorowana 1/4 wnetrza, tylko trzeba sie pobawic z obrobka paneli bocznych (sa za wysokie). UWAGA: wystrzegaj sie Slave1 - tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Ciekawe, czy będzie podobna rewelacja, jak ostatnio("czołg") Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Jama skurczowa na przodzie kurczakochoda? Aha, czemu ten Slave 1 taki fatalny? Pytam, gdyż Boba jest ważną częścią mitologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Jama skurczowa na przodzie kurczakochoda? Aha, czemu ten Slave 1 taki fatalny? Pytam, gdyż Boba jest ważną częścią mitologii Jama na przodzie to taki klasyczny przypadek starych AMT, ale w sumie to i tak w tym miejscu powinien byc slad po ostrzale wiec zostaje. Jakosc Slave1 to tragedia, sklejalem go na konkurs i tam powinienes znalesc pare fotek: viewtopic.php?t=6116 Wady ktore pamietam: 1. Blednie zrobiony kokpit, zrobili odwracany, a nie byl. 2. Niedopasowane i poprzesuwane polowki kadluba. 3.Blednie odwzorowane te polowki (zrobili identyczne, a byly rozne). 4.Brak otworow silinkow manewrowych. 5.Za male kopulki dzialek na "ogonie". 6.Ladownia gdzie mozna sobie schowac Hana Solo, w ogole nie istniala, wiec trzeba zaszpachlowac- duuuuuuuuuzo. 7.BArdzo slabo odwzorowane skrzydelka i ich podpory. 8.Dysze silnikow powinny miec cylindryczne wypelnienie. 9.Brak paru elementow na spodzie. 10.Sam Bob jest np: bez antenki. Wiecej nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam po dluzszej przerwie, ale niedawno wrocilem z urlopu i zamiast od razu ruszyc do modeli, odbilo mi i postanowilem pomalowac duzy pokoj, 3 dni zeszly. Wracajac do tematu dzisiaj w koncu za 10 proba udalo zrobic mi sie porecz dookola wlazu, zwaloryzowalem dzialka na przedzie oraz te sensory z boku. Poniewaz mam tez juz pomysl na podstawke to kurczak jest juz ustawiony w wyjsciowej pozycji, postanowilem zmienic takze ustawienie nog bo ta proponowana przez AMT to raczej nie byla odpowiednia. Lufy dzialek nie sa w jednakowej pozycji, poniewaz przy strzelaniu zawsze jedna lufa sie cofala i nastepowal strzal z drugiej. Jedyne co pozostalo to obrobka dwoch otworow z tylu. Koniec gadania oto zdjecia: Cdn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Wstalem wczesnie rano, zapodalem czarny podklad (to nowosc dla mnie, pomyslalem ze moge wtedy pominac pre-shading). Potem czyszczenie aero i kolor bazowy. Nastepnie inny odcien szarosci na glowne powierzchnie, pare dziurek od uszkodzen i ostrzalu, malutki wash w te dziury. Nastepnym krokiem bedzie lakier i wash, a potem jakies poprawki. Tymczasem przedstawie zamysl podstawki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Pare godzin, wash i suchy pedzel pozniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Jeszcze jak odfajkujesz włochatego Ewoka to będziesz guru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Jeszcze jak odfajkujesz włochatego Ewoka to będziesz guru... Przy tej skali to by musial miec maks 2 cm, hmmm bedzie ciezko, ale mam go w planie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Ten kawalek darni fajnie wyglada jako podloze. Tylko sie zastanawiam, jak zrobisz, zeby to nie obeschlo po jakims czasie. Chyba, ze bedziesz podlewal i utrzymywal "przy zyciu". hmmm bedzie ciezko, ale mam go w planie.Uzyj tej figurki od snow speedera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Fajny Model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Prace nad podstawka trwaja, a na zyczenie Grzegorza powstaje Ewok, czy bedzie wlochaty to sie jeszcze okaze. Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 A co on ma w d... miedzy posladkami, ten Ewok? Pokaz go od przodu. Bo od tylu fajnie wyglada. Jezeli chodzi o podstawke, to prawde mowiac, pomysl z wykorzystaniem darni bardziej mi sie podobal. Na "przymiarce" wygladalo to bardzo realistycznie. No i ta podstawka jest troszke za mala. Ale to tylko takie moje luzne marudzenie. I tak siedze w pierwszym rzedzie i sobie popcorn zajadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Ha... zobaczyl AT-ST i ze strachu popuscil. Jak na razie przodu nie ma, jestem w trakcie owijania figurki z miliputa (straszny shit) papierem toaletowym moczonym lakierem do wlosow, mam nadzieje ze po wyschnieciu bedzie przypominal futro. Ta darn to w rzeczywistosci mech, pojechalem do lasu i wykopalem pare cm kwadratowych. Zamierzam go uzyc, tylko najpierw uzylem gipsu zeby "przykleic" drzewko i nadac podstawce jakis ciezar coby sie nie wywrocila. Uwierz lub nie, ale nie moge nigdzie kupic okraglej lub owalnej ramki do zdjec, wiec jedyne co znalazlem mniej wiecej odpowiedniej wielkosci to zegar na sciane i on posluzy jako podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Kurcze, jak patrze na tego walkera, to normalnie slysze jek serwomotorow i to charakterystyczne metaliczne stukanie. Super Ci ten AT-ST wyszedl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Tak na szybko robione foty, wszystko jeszcze mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Ehhh, piękna maszyna i kawał solidnego modelarstwa! Gratuluję. Korzystając z wątku Star-Wars. Gram sobie właśnie w Star Wars: Racer (już 5 raz w życiu przechodzę ) i się zastanawiam, czy jakaś firma robi modele Pod-Racerów. Wie ktoś coś na ten temat czy mam rozważać scratchbuild? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 AMT/ERTL robi Anakin Pod Racer, zdaje sie ze Zbyneck takiego wlasnie klei, viewtopic.php?t=7252 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi