hampel08 Napisano 8 Czerwca 2020 Napisano 8 Czerwca 2020 Dzisiaj zakończyłem prace nad pustynną dioramą z operacji Herrick. Westland Lynx AH-7 z ekipą quadowców podczas załadunku amunicji. Skala 1:48 od Airfix. Sama diorama wykonana w całości samodzielnie oprócz krzaczków z Paint Forge. Warsztat tutaj: 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 8 Czerwca 2020 Napisano 8 Czerwca 2020 bardzo fajnie to wyszło Trochę w dziwnych miejscach te kępy trawy (tzn wydaje mi się że zbyt regularnie rozrzucona po całości) Jakimi farbami mazałeś mundury? Cytuj
hampel08 Napisano 8 Czerwca 2020 Autor Napisano 8 Czerwca 2020 Jak teraz patrzę to chyba za dużo tych kępek, odejmę kilka i powinno być git Mundur kolor bazowy Vallejo Dark Sand 70.847 a camo Tamiya Earth Brown. 1 Cytuj
mandrivecs Napisano 8 Czerwca 2020 Napisano 8 Czerwca 2020 Całościowo bardzo dobrze, wnikając w szczegóły trochę gorzej. W kupie się broni. Cytuj
hampel08 Napisano 8 Czerwca 2020 Autor Napisano 8 Czerwca 2020 @mandrivecs masz na myśli figurantów czy bardziej samą dioramę? Cytuj
M.A.V. Napisano 8 Czerwca 2020 Napisano 8 Czerwca 2020 19 minut temu, hampel08 napisał: ....odejmę kilka i powinno być git..... te przy śmiglaku i quadzie najlepiej wywal - trawska to głównie przy skałach niż na otwartym terenie Cytuj
mandrivecs Napisano 8 Czerwca 2020 Napisano 8 Czerwca 2020 1 godzinę temu, hampel08 napisał: @mandrivecs masz na myśli figurantów czy bardziej samą dioramę? Mam na myśli figurki przy których pominąłeś jakiekolwiek cieniowanie, opony przy kładach i przyczepach. Najlepsze ze wszystkiego jest śmigło, potem podstawka, potem komplety quadów i na końcu wojacy. Tak obiektywnie moim zdaniem. Cytuj
hampel08 Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Napisano 9 Czerwca 2020 @M.A.V. teraz wygląda tak po ujęciu kilku krzaków @mandrivecs z figurek sam nie jestem zadowolony, a cieniowanie robiłem panel linerem brown od Tamiya. Nie chcę się tłumaczyć ale to moje pierwsze figurki i na dodatek w 1:48, obecnie pracuję nad figurantami w 1:35 do innej podstawki i obiecuję, że tam takich błędów nie będzie Cytuj
mandrivecs Napisano 9 Czerwca 2020 Napisano 9 Czerwca 2020 Nigdy nie piszę swoich sugestii w sensie krytyki, nie traktuj tego jako uwagi. Po prostu moim zdaniem (subiektywnie) najmniej się podobają - a już na pewno nie twierdzę, że w skali 1/48 zrobiłbym lepiej. Zwyczajnie moim zdaniem do jakości śmiglaka trochę im brakuje i tyle. 1 Cytuj
hampel08 Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Napisano 9 Czerwca 2020 Jasne, ale ja jestem otwarty na wszelakie uwagi więc nie mam tego za złe wiem, że można by z nich wycisnąć o wiele więcej. A przy okazji pochwalę się jak wygląda mój warsztat od 28 maja.. na świat przyszła córcia Hania i tak sobie działamy 1 Cytuj
mandrivecs Napisano 9 Czerwca 2020 Napisano 9 Czerwca 2020 (edytowane) Ciesz się - jeszcze ze 3 miesiące. A potem zakuma, że poza wózkiem jest weselej i można się przemieszczać. I masz że 3 lata kwarantanny od sklejania. Za chwilę żona wpadnie na pomysł, że budzisz, pylisz, kleje śmierdzą i szkodzi to dziecku. A na szafkach gdzie do tej pory były modele i warsztat zaczną pojawiać się ubranka, zabawki, książeczki i tonyy innego przytarganego przez rodzinę i kupionego przez żonę towaru. I prosty przelicznik - za jeden Twój midel to "możemy dwie paczki pieluch, albo 3 puszki mleka kupić". Wspomnisz moje wypociny. Edytowane 9 Czerwca 2020 przez mandrivecs 1 1 Cytuj
kryspacz Napisano 9 Czerwca 2020 Napisano 9 Czerwca 2020 2 godziny temu, hampel08 napisał: na świat przyszła córcia Hania Najlepszy model w Twoim dorobku, gratulacje Mariusza nie słuchaj, narzeka dla podtrzymania cnót narodowych, a sam teraz skleja z córką 1 2 Cytuj
Grzes Napisano 9 Czerwca 2020 Napisano 9 Czerwca 2020 Opony wyglądają jak ubłocone, a patrząc na podłoże powinny być raczej tylko przykurzone. Z kolei płozy śmiglaka czarne, jak prosto z hangaru. Słaby wygląd traw (moim zdaniem) bierze się stąd, ze każda kępka jest niemalże identyczna. Cytuj
mandrivecs Napisano 9 Czerwca 2020 Napisano 9 Czerwca 2020 Godzinę temu, kryspacz napisał: Najlepszy model w Twoim dorobku, gratulacje Mariusza nie słuchaj, narzeka dla podtrzymania cnót narodowych, a sam teraz skleja z córką A. Co do modelu się zgadzam, B. Nie należę do malkontentów - tutaj sprzeciw, C. Mam dwie - 4 i 7 (od niedługiego czasu wróciłem do żywych choć łatwo nadal nie jest). A te rozgrzebanych i nie skończonych 20 warsztatów w ostatnich 5 latach to niby skąd się wzięło, co Krystian? To prawda, że starszą próbuję uczyć robótek manualnych na tanich zestawach, ale zaraz pojawia się młodsza, a skalpel, nożyczki i klej CA u 4-latki grożą pchaniem się w problemy. 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 9 Czerwca 2020 Napisano 9 Czerwca 2020 (edytowane) 3 godziny temu, mandrivecs napisał: Za chwilę żona wpadnie na pomysł, że budzisz, pylisz, kleje śmierdzą i szkodzi to dziecku... o to! to! jak jeszcze zobaczy te trupie czaszki na etykietach Kleić będziesz mógł tylko "na sucho" albo wyłącznie w ogródku - a przynajmniej ja tak miałem przez ponad 4 lata... A co do figurek to wiadomo że mogło by być lepiej - mi się mimo wszystko podobają i jak na początku mazania figurantów to wstydu nie ma Edytowane 9 Czerwca 2020 przez M.A.V. Cytuj
mandrivecs Napisano 9 Czerwca 2020 Napisano 9 Czerwca 2020 Ps. A tamta puszka na końcu szafki to zamiennie z Bebiko podajesz? Cytuj
push-up78 Napisano 10 Czerwca 2020 Napisano 10 Czerwca 2020 9 godzin temu, mandrivecs napisał: Ps. A tamta puszka na końcu szafki to zamiennie z Bebiko podajesz? Się czepiasz potem córcia będzie pisać jak podrośnie na ćwiczeniach w zeszycie: 2 Cytuj
hampel08 Napisano 11 Czerwca 2020 Autor Napisano 11 Czerwca 2020 W dniu 9.06.2020 o 23:46, mandrivecs napisał: Ps. A tamta puszka na końcu szafki to zamiennie z Bebiko podajesz? Puszeczka od dawna opróżniona, służy jako materiał pod blaszki Cytuj
mandrivecs Napisano 11 Czerwca 2020 Napisano 11 Czerwca 2020 29 minut temu, hampel08 napisał: Puszeczka od dawna opróżniona, służy jako materiał pod blaszki Taaa... A potem żonka się dziwi, czemu dzidzia jak zostaje z tatą, to śpi jak aniołek 5 godzin bez przerwy... 1 Cytuj
push-up78 Napisano 12 Czerwca 2020 Napisano 12 Czerwca 2020 19 godzin temu, hampel08 napisał: Puszeczka od dawna opróżniona, służy jako materiał pod blaszki Dobra dobra. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi