hampel08 Napisano 8 Czerwca 2020 Share Napisano 8 Czerwca 2020 Dzisiaj zakończyłem prace nad pustynną dioramą z operacji Herrick. Westland Lynx AH-7 z ekipą quadowców podczas załadunku amunicji. Skala 1:48 od Airfix. Sama diorama wykonana w całości samodzielnie oprócz krzaczków z Paint Forge. Warsztat tutaj: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Czerwca 2020 Share Napisano 8 Czerwca 2020 bardzo fajnie to wyszło Trochę w dziwnych miejscach te kępy trawy (tzn wydaje mi się że zbyt regularnie rozrzucona po całości) Jakimi farbami mazałeś mundury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 8 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2020 Jak teraz patrzę to chyba za dużo tych kępek, odejmę kilka i powinno być git Mundur kolor bazowy Vallejo Dark Sand 70.847 a camo Tamiya Earth Brown. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Czerwca 2020 Share Napisano 8 Czerwca 2020 Całościowo bardzo dobrze, wnikając w szczegóły trochę gorzej. W kupie się broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 8 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2020 @mandrivecs masz na myśli figurantów czy bardziej samą dioramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Czerwca 2020 Share Napisano 8 Czerwca 2020 19 minut temu, hampel08 napisał: ....odejmę kilka i powinno być git..... te przy śmiglaku i quadzie najlepiej wywal - trawska to głównie przy skałach niż na otwartym terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Czerwca 2020 Share Napisano 8 Czerwca 2020 1 godzinę temu, hampel08 napisał: @mandrivecs masz na myśli figurantów czy bardziej samą dioramę? Mam na myśli figurki przy których pominąłeś jakiekolwiek cieniowanie, opony przy kładach i przyczepach. Najlepsze ze wszystkiego jest śmigło, potem podstawka, potem komplety quadów i na końcu wojacy. Tak obiektywnie moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2020 @M.A.V. teraz wygląda tak po ujęciu kilku krzaków @mandrivecs z figurek sam nie jestem zadowolony, a cieniowanie robiłem panel linerem brown od Tamiya. Nie chcę się tłumaczyć ale to moje pierwsze figurki i na dodatek w 1:48, obecnie pracuję nad figurantami w 1:35 do innej podstawki i obiecuję, że tam takich błędów nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Nigdy nie piszę swoich sugestii w sensie krytyki, nie traktuj tego jako uwagi. Po prostu moim zdaniem (subiektywnie) najmniej się podobają - a już na pewno nie twierdzę, że w skali 1/48 zrobiłbym lepiej. Zwyczajnie moim zdaniem do jakości śmiglaka trochę im brakuje i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2020 Jasne, ale ja jestem otwarty na wszelakie uwagi więc nie mam tego za złe wiem, że można by z nich wycisnąć o wiele więcej. A przy okazji pochwalę się jak wygląda mój warsztat od 28 maja.. na świat przyszła córcia Hania i tak sobie działamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 (edytowane) Ciesz się - jeszcze ze 3 miesiące. A potem zakuma, że poza wózkiem jest weselej i można się przemieszczać. I masz że 3 lata kwarantanny od sklejania. Za chwilę żona wpadnie na pomysł, że budzisz, pylisz, kleje śmierdzą i szkodzi to dziecku. A na szafkach gdzie do tej pory były modele i warsztat zaczną pojawiać się ubranka, zabawki, książeczki i tonyy innego przytarganego przez rodzinę i kupionego przez żonę towaru. I prosty przelicznik - za jeden Twój midel to "możemy dwie paczki pieluch, albo 3 puszki mleka kupić". Wspomnisz moje wypociny. Edytowane 9 Czerwca 2020 przez mandrivecs 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 2 godziny temu, hampel08 napisał: na świat przyszła córcia Hania Najlepszy model w Twoim dorobku, gratulacje Mariusza nie słuchaj, narzeka dla podtrzymania cnót narodowych, a sam teraz skleja z córką 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Opony wyglądają jak ubłocone, a patrząc na podłoże powinny być raczej tylko przykurzone. Z kolei płozy śmiglaka czarne, jak prosto z hangaru. Słaby wygląd traw (moim zdaniem) bierze się stąd, ze każda kępka jest niemalże identyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Godzinę temu, kryspacz napisał: Najlepszy model w Twoim dorobku, gratulacje Mariusza nie słuchaj, narzeka dla podtrzymania cnót narodowych, a sam teraz skleja z córką A. Co do modelu się zgadzam, B. Nie należę do malkontentów - tutaj sprzeciw, C. Mam dwie - 4 i 7 (od niedługiego czasu wróciłem do żywych choć łatwo nadal nie jest). A te rozgrzebanych i nie skończonych 20 warsztatów w ostatnich 5 latach to niby skąd się wzięło, co Krystian? To prawda, że starszą próbuję uczyć robótek manualnych na tanich zestawach, ale zaraz pojawia się młodsza, a skalpel, nożyczki i klej CA u 4-latki grożą pchaniem się w problemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 (edytowane) 3 godziny temu, mandrivecs napisał: Za chwilę żona wpadnie na pomysł, że budzisz, pylisz, kleje śmierdzą i szkodzi to dziecku... o to! to! jak jeszcze zobaczy te trupie czaszki na etykietach Kleić będziesz mógł tylko "na sucho" albo wyłącznie w ogródku - a przynajmniej ja tak miałem przez ponad 4 lata... A co do figurek to wiadomo że mogło by być lepiej - mi się mimo wszystko podobają i jak na początku mazania figurantów to wstydu nie ma Edytowane 9 Czerwca 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Ps. A tamta puszka na końcu szafki to zamiennie z Bebiko podajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 10 Czerwca 2020 Share Napisano 10 Czerwca 2020 9 godzin temu, mandrivecs napisał: Ps. A tamta puszka na końcu szafki to zamiennie z Bebiko podajesz? Się czepiasz potem córcia będzie pisać jak podrośnie na ćwiczeniach w zeszycie: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Czerwca 2020 Share Napisano 10 Czerwca 2020 Dobra, kończymy offtop ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 11 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2020 W dniu 9.06.2020 o 23:46, mandrivecs napisał: Ps. A tamta puszka na końcu szafki to zamiennie z Bebiko podajesz? Puszeczka od dawna opróżniona, służy jako materiał pod blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 29 minut temu, hampel08 napisał: Puszeczka od dawna opróżniona, służy jako materiał pod blaszki Taaa... A potem żonka się dziwi, czemu dzidzia jak zostaje z tatą, to śpi jak aniołek 5 godzin bez przerwy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 19 godzin temu, hampel08 napisał: Puszeczka od dawna opróżniona, służy jako materiał pod blaszki Dobra dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi