Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pete, daj spokój, to jest tragiczne, nie mieszaj tego czegoś z WP, to żenada.

Napisano

Peter, nie przeginaj!!!!! Nikt nie musi/nie chce znać Twoich sympatii politycznych. Tym bardziej tak patologicznych!!!

Napisano

Ta ręka z mieczem i skrzydłem jest znakiem zbrojnego ramienia czyli armii RP, teraz czołgiści używają w znaku szyszaka i skrzydeł husara, jest to nawiązanie do chlubnej tradycji kawalerii.

Napisano
Ta ręka z mieczem i skrzydłem jest znakiem zbrojnego ramienia czyli armii RP, teraz czołgiści używają w znaku szyszaka i skrzydeł husara, jest to nawiązanie do chlubnej tradycji kawalerii.

Zbrojne ramie, siła narodu ... niebezpieczna dialektyka, lepiej się nie zapędzać. Myślę, że to po prostu logo indywidualne załogi/wozu. Jeśli już chcieliby się bawić w malunki oficjalnego godła wojsk pancernych II RP to dokładnie by je odwzorowali. Ewentualnie umieścili by na wozie odznakę dywizjonu.

Zdarzały się też inne, mniej narodowo-szczerbcowe

tks5b2godlo.jpg

źródło forum odkrywcy.

Napisano
Nikt nie musi/nie chce znać Twoich sympatii politycznych. Tym bardziej tak patologicznych!!!

Troche mnie uraziłeś bo z NOP chce mieć jak najmniej wspólnego a że ręka z mieczem kojarzy mi sie tylko z tą bandą neonazistów i skinów którzy są tak dumni ze swych "tradycji" to zamieściłem to godło, przyznaje może troche nie potrzebnie ale sądziłem że mogło to być godło także jakiejś organizacji z okresu II RP

Napisano
Nikt nie musi/nie chce znać Twoich sympatii politycznych. Tym bardziej tak patologicznych!!!

Troche mnie uraziłeś bo z NOP chce mieć jak najmniej wspólnego a że ręka z mieczem kojarzy mi sie tylko z tą bandą neonazistów i skinów którzy są tak dumni ze swych "tradycji" to zamieściłem to godło, przyznaje może troche nie potrzebnie ale sądziłem że mogło to być godło także jakiejś organizacji z okresu II RP

Zatem bardzo Cię przepraszam

Po prostu opacznie (i chyba nie tylko ja) zrozumiałem przesłanie Twojego posta.

Jeszcze raz wielkie SORRY!

ps.: jak to dobrze, że na tym forum są normalni ludzie (no, prawie normalni, bo wszyscy jesteśmy lekko 'pokręceni' )

ale sądziłem że mogło to być godło także jakiejś organizacji z okresu II RP

I było

Napisano
no, prawie normalni, bo wszyscy jesteśmy lekko 'pokręceni'

ale przynajmniej w dobrym kierunku

Napisano
Peter, nie przeginaj!!!!! Nikt nie musi/nie chce znać Twoich sympatii politycznych. Tym bardziej tak patologicznych!!!
- chyba deczko przesadziles z "poprawnoscia polityczna". Skoro ten caly NOP dziala legalnie, to czemu zaraz patologiczny ? To jest jakas post-endecka "alergia" jest czy jak ?

Pozdr.

Pawel

Napisano
Avi napisał:

- chyba deczko przesadziles z "poprawnoscia polityczna". Skoro ten caly NOP dziala legalnie, to czemu zaraz patologiczny ? To jest jakas post-endecka "alergia" jest czy jak ? Rolling Eyes

Pozdr.

Pawel

działa legalnie ale dużo rzeczy nie robi legalnie youtube prawde ci powie

Napisano
działa legalnie ale dużo rzeczy nie robi legalnie youtube prawde ci powie
- chodzi o te "nawalanki" z homoseksualistami ? Czytajac ostatnie doniesienia z Austrii i znajac rozne hipotezy na temat sklonnosci seksualnych niektorych hitlerowskich dygnitarzy, mozna odniesc wrazenie ze to jest metoda ukrywania wlasnej orientacji...

Pozdr.

Pawel

Napisano

Bardziej Hessa, "chodzi" tez legenda o "szefie wszystkich szefow", no i Hermann Goering tez mial ciekawe upodobania. Trudno teraz ocenic czy te tematy kryja w sobie jakies ziarnko prawdy, czy moze to odpryski po wojnie psychologicznej uprawianej przez aliantow.

Pozdr.

Pawel

Napisano

słyszałem że służącymi Himmlera byli piękni blondyni, a jak powszechnie wiadomo Goring to był ćpun więc może nie tylko chodzi o orientację

• 3 weeks later...
Napisano

Jeśli ktoś bardzo potrzebuje to mam zdjęcia TK-3 i 7TP, ciepłe bo ze wczoraj. W tankietce silnik, chłodnica, skrzynia biegów ... wszystko gra.

Napisano
Jędras, chyba ci nie muszę mówić że tych fotek pragne jak tlenu

To ja też bym poprosił o te fotki, dwie 7-ki i jedna TK czekają.

Napisano
Jędras, chyba ci nie muszę mówić że tych fotek pragne jak tlenu

To ja też bym poprosił o te fotki, dwie 7-ki i jedna TK czekają.

Podaj maila proszę na priv (bo chyba zadziałem gdzieś) to Ci wyślę.

Napisano
A co stoi na przeszkodzie aby je udostępnić tu publicznie?...

Właściciel i moje słowo, którego łamać nie mam zamiaru.