Bartas89 Napisano 29 Lipca 2020 Autor Share Napisano 29 Lipca 2020 (edytowane) Wrzucam foty gotowego silnika, czyli rozdział pierwszy, za mną Edytowane 29 Lipca 2020 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 29 Lipca 2020 Share Napisano 29 Lipca 2020 3 godziny temu, DarkWing napisał: Dla mnie żaden kłopot i zawracanie głowy. Jeśli będziesz miał ochotę - oferta aktualna Przepraszam Sławku że Cię bez zapytania wkręcilem ale dziękować pomogło i kolega Bartas coś już nam pokazał. Zdanie zmieniłem ,dobra robota ale tak jak napisał kolega M.A.V. modelarstwo to ma być sama przyjemność. Ja czasami odpoczywam między modelami żeby nabrać chęci , energii i zaplanować kolejność prac bo pośpiech nie daje dobrych efektów i powoduje niepotrzebny stres a to nie idzie w parze z modelowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 30 Lipca 2020 Share Napisano 30 Lipca 2020 No i fajnie... czysto, estetycznie... nawet śrubki zaznaczone ładnie Jedynie troszkę plastikowo ale OK, na koniec i tak większość silnika zniknie pod osłonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Lipca 2020 Autor Share Napisano 30 Lipca 2020 Nie miałem pomysłu jak można taki czarny silnik zrobić mniej plastikowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 30 Lipca 2020 Share Napisano 30 Lipca 2020 Użyć odcieni czerni... czarny nie zawsze jest czarny... Na krawędziach zrobić lekkie przetarcia ale nie do gołego, święcącego metalu. Szarym (ciemnym) lekko przybrudzić - najlepiej w zakamarkach - suche pastele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Lipca 2020 Share Napisano 30 Lipca 2020 Albo mocno rozcieńczyć szarą emalię i pędzelkiem pozapuszczać we wszystkie zakamarki i linie podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Lipca 2020 Autor Share Napisano 30 Lipca 2020 Mam tamkę wash szary. Mogę powpuszczać. Ale czy zrobić to bez lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 30 Lipca 2020 Share Napisano 30 Lipca 2020 zdecydowanie lepiej na lakier i to najlepiej najpierw połysk, potem wash i na koniec jak już jest OK to lakier mat.... Będzie OK Jak dasz wash bez lakieru to przy ścieraniu nadmiaru możesz niechcący pozbyć się farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Jednak malowane będzie tym kolorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Bartas89 napisał: Jednak malowane będzie tym kolorkiem To akurat było oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2020 45 minut temu, Dorotka napisał: To akurat było oczywiste Nie do końca, bo najpierw zaopatrzyłem się w Tamkę TS-50. A tego ZP musiałem z zagranicy ściągać, bo żaden sklep w Polsce tego nie miał, a na pytanie czy mogą ściągnąć to pisali, że żaden ich dystrybutor też tego nie ma. Ale ten kolor od ZP jest piękny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Jak zrobić na tarczy hamulcowej takie obtarcia jakby była już używana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Godzinę temu, oliardi napisał: Dzięki Tylko trochę się zdziwiłem, że takim grubym papierem to jedzie (400)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Rozdział drugi skończony. Silnik zamontowany w ramie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 No i Lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 3 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2020 Rozdział trzeci-complete. Łańcuch z osłoną oraz tylne koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2020 Rozdział czwarty i piąty, gotowe. Zaczyna to już nabierać kształtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Taka "smutna" kolorystyka ale wykonanie całkiem, całkiem.... Barvo. Rozumiem, że moto będzie salonowe, nie jeżdżone ? bo inaczej na czarnym też można zrobić ślady zużycia. Na "kolorze" zapuszczałbyś wash w czerni, tutaj brąz, szary i wszelkie przykurzenia... Nie mogę się już doczekać finału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2020 34 minuty temu, DarkWing napisał: Taka "smutna" kolorystyka ale wykonanie całkiem, całkiem.... Barvo. Rozumiem, że moto będzie salonowe, nie jeżdżone ? bo inaczej na czarnym też można zrobić ślady zużycia. Smutna kolorystyka, bo tak dyktuje instrukcja. Robię według niej Tak, moto będzie salonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Pany, dwa pytania: 1. W zestawie są takie naklejki zamiast kalek. To je trzeba nakleić na już gotowy lakier czy pod lakier to dać? 2. Instrukcja każe owiewki malować od wewnątrz na czarno. Czy to ma sens? W sensie czy jak one będą zamontowane to będzie widać je też z drugiej strony w niektórych miejscach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 1. Co masz na myśli pisząc "takie naklejki" ? ... metalowe Stickery ? Ja generalnie zawsze na koniec lakieruję - i naklejki, i kalki i metalizowane znaczki 2. Pomalujesz od wewnątrz - będzie bardziej pro... nie pomalujesz.. i tak nie widać... No chyba że od zewnątrz jakiś jasny kolor a sam plastik np. biały lub szary... to wtedy może być widoczne gdzieniegdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Na łańcuch prosi się wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2020 W dniu 6.08.2020 o 15:14, DarkWing napisał: 1. Co masz na myśli pisząc "takie naklejki" ? ... metalowe Stickery ? Ja generalnie zawsze na koniec lakieruję - i naklejki, i kalki i metalizowane znaczki 2. Pomalujesz od wewnątrz - będzie bardziej pro... nie pomalujesz.. i tak nie widać... No chyba że od zewnątrz jakiś jasny kolor a sam plastik np. biały lub szary... to wtedy może być widoczne gdzieniegdzie... Chodzi mi o to: Nie wiem, czy to jest zamiast kalek? Wiadomo, że kalki idą pod lakier. A z tym nie wiem co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi