mig Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) Reggiane Re.2003 - Special Hobby. Model żywiczno - wtryskowy. Kokpit, silnik, wnęki podwozia, kadłub to elementy żywiczne. Wtryskowe: koła, golenie, śmigło, płat, usterzenie poziome. Do tego blaszka głównie z drobiazgami do kokpitu i oszklenie vacu. Składa się dość dobrze. Trzeba lekko spiłować podłogi i tablicę, żeby zamknąć kadłub. Najgorzej spasowany jest płat z kadłubem. Od siebie dodałem nowy drążek (w zestawie jest żywiczny ale jakoś nie za bardzo mi się podobał). Rurki Pitota dorobiłem z igieł, w zestawie jest jedna rurka, a ze zdjęć wynikało że powinny być dwie. Dorobiłem tez światła na końcówkach skrzydeł i wymieniłem maszt antenowy na wtryskowy. W zestawie jest żywiczny. Malowany Humbrolami i Hatakami, pędzlem. Foto di famiglia (rodzinka jeszcze nie w komplecie) Edytowane 25 Lipca 2020 przez mig 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 Ciekawy model i tylko tyle mogę napisać bo nie wiele widać. Trochę się podwozie "rozjechało".To teraz do kompletu dwuosobowy Fiat G-50 B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Lipca 2020 Autor Share Napisano 26 Lipca 2020 21 godzin temu, Xmen napisał: Trochę się podwozie "rozjechało". W rzeczywistości aż tak tego nie widać. 22 godziny temu, Xmen napisał: To teraz do kompletu dwuosobowy Fiat G-50 B. Fiat G.50B to samolot szkolny, a Reggiane Re.2003 to rozpoznawczo-myśliwski. Więc do kompletu nie bardzo pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 5 minut temu, mig napisał: W rzeczywistości aż tak tego nie widać. To gitara. 6 minut temu, mig napisał: Fiat G.50B to samolot szkolny, a Reggiane Re.2003 to rozpoznawczo-myśliwski. Więc do kompletu nie bardzo pasuje. Bardziej chodziło o to że też taki dwuosobowy "garbus" ale spoko jak nie pasuje to nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Lipca 2020 Autor Share Napisano 26 Lipca 2020 48 minut temu, Xmen napisał: Bardziej chodziło o to że też taki dwuosobowy "garbus" ale spoko jak nie pasuje to nie pasuje. Pod tym kątem o tym nie myślałem. Szkolny może jakiś się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 Maccaroni to nie moja bajka, ale model zacny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Sierpnia 2020 Share Napisano 20 Sierpnia 2020 Napewno przydało by się modelowi zaaplikowac ferwex bo jakiś taki niewyrażny na zdjeciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 20 Sierpnia 2020 Share Napisano 20 Sierpnia 2020 Model jak model, konstrukcyjnie pokrak straszny jednym się podoba innym nie, choć fajnie dla odmiany popatrzeć i na takiego od czasu do czasu, ale... no właśnie, jak można w dzisiejszych czasach wstawiać takie zdjęcia na forum w galerii i nie spodziewać się ich krytyki!!! Nie ma sensu zwalać winy na aparat, bo nawet takim kilkunastoletnim aparatem wbudowanym w telefon można było zrobić lepsze zdjęcia, po prostu wyraźne, a tu autor zapewne dysponował nieco nowszym urządzeniem. Co tu widać, no właśnie co? Z grubsza zarys jakiegoś ciemnego kształtu i tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi