Zderzak Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 11 godzin temu, fanpancerki napisał: Mam pytanie czy zna ktoś wątek albo sam ktoś robił przedni zderzak który występuje w każdym polskim ,,Hmmwv,,?Oczywiście w planach jest nałożenie kalkomani znaków priorytetu drogowego oraz przeróbka tylnego zderzaka wraz z zasobnikiem na tylne koło zapasowe. Ponad 10 lat temu (jak ten czas leci...) robiłem coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 2 godziny temu, Zderzak napisał: Ponad 10 lat temu (jak ten czas leci...) robiłem coś takiego. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 (edytowane) Wczorajsza walka z materią w postaci podstawy zderzaka.Planuję przeszczepić kilka części z dawnego zderzaka. Edytowane 30 Października 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 (edytowane) Za szeroki, złe kąty ścięcia rogów. Policz sobie prawidłowe z proporcji z tego zdjęcia (skrajnia zderzaka identyczna, jak nadwozia): https://www.ar15.com/forums/general/So-You-Want-To-Buy-A-Surplus-HMMWV-Humvee-A-How-To-Guide-And-All-Other-Things-HMMWV-Too-/134-1831291/?page=42 Edytowane 30 Października 2020 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 8 minut temu, kubisz napisał: Za szeroki, złe kąty ścięcia rogów. Policz sobie prawidłowe z proporcji z tego zdjęcia (skrajnia zderzaka identyczna, jak nadwozia): https://www.ar15.com/forums/general/So-You-Want-To-Buy-A-Surplus-HMMWV-Humvee-A-How-To-Guide-And-All-Other-Things-HMMWV-Too-/134-1831291/?page=42 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 Pytanie oczywiście, na ile chce Ci się bawić. Ja robiłem tak , jak radzi Kuba: wyskalowałem sobie do wydruku chyba nawet to samo zdjęcie, i ciąłem wg szablonu. Pamiętaj, że zderzak jest pustym w środku profilem, a jeśli starczy Ci zapału - ma inne, niż w Tamiji, mocowanie do ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 (edytowane) Narazie zrobiłem tyle prawdopodobnie obydwa lusterka nie trzymają wymiarów No ale nie ogarniam jak to zmierzyć.W kwesti tylnego zderzaka poza odpowiednimi kątami raczej nie będzie miał w 100% prawidłowych wymiarów. Edytowane 30 Października 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 Po upartej walce ze zderzakiem uważam ją za zakończoną nwm ile razy próbowałem zrobić ten element ale wreszcie w miarę się udało.Kąt po zmierzeniu na zdjęciu wyszedł 55 stopni natomiast mój ma plus minus 3-4 stopnie ale napewno po obydwu stronach jest taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 Zrób te pałąki lusterek z drucika, teraz to mocno grubaśne jest. A zderzak wygląda całkiem ok, jeśli chodzi o proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 Mam pytanie do znawców hmmwv które lusterka są bliższe prawdziwemu rumakowi te płaskie czy te z żeberkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 Oczywiście w tych pierwszych jeżeli je wykorzystam to zmienię ten plastik na druciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 15 minut temu, fanpancerki napisał: Mam pytanie do znawców hmmwv które lusterka są bliższe prawdziwemu rumakowi te płaskie czy te z żeberkami? Znawcy potwierdzą, ale wg mnie ten nowy, tj. z żeberkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Ja widzę dwa te same, tylko z różnych stron. Na pierwszym zdjęciu masz od strony luster, a na drugim os strony zewnętrznej jak na zdjęciu od Krystiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 (edytowane) 51 minut temu, kryspacz napisał: Znawcy potwierdzą, ale wg mnie ten nowy, tj. z żeberkami. Te z żeberkami są poprawne, natomiast te które masz aktualnie zamocowane to stary, zły typ. Nowy, wlasnie żeberkowy typ był mocowany na wygiętym pałąku od góry i dołu. Stary, nazwijmy go płaski, był mocowany na srodku lusterka, a sam pojedynczy pałąk szedł w dół. Edytowane 4 Listopada 2020 przez Zderzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 (edytowane) Mała aktualizacja Edytowane 8 Listopada 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2020 Dzięki sprawnemu działaniu moderacji udało mi się przenieść mój wątek warsztatowy w inne miejsce za co bardzo dziękuje . Oto efekt moich ostatnich prac (oczywiście szekle poprawię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Nie wiem czy szekle na tylnym zderzaku, które zrobiłeś, są właściwe. Według mnie powinny być takie jak są z przodu, a więc w kształcie łezki,cos takiego jak, na zdjęciach poniżej, ale czy tak jest faktycznie, niech eksperci potwierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) 20 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Nie wiem czy szekle na tylnym zderzaku, które zrobiłeś, są właściwe. Według mnie powinny być takie jak są z przodu, a więc w kształcie łezki,cos takiego jak, na zdjęciach poniżej, ale czy tak jest faktycznie, niech eksperci potwierdzą. Już je zmieniłem. Tylko o zdjęciach zapomniałem. Edytowane 20 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Te odbijające się światło to ze względu na plastik który został użyty do robienia podstaw pod szekle. Edytowane 20 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Nie chcę się czepiać, bo wiem, że skala mniejsza, ale czy nie lepiej było je zrobić z drucika 0.2mm? Edytowane 20 Grudnia 2020 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Próbowałem ale wychodziło przynajmniej źle, więc stwierdziłem że poszukam podobnej części w swoim składziku i ją przerobię. To już kwestia tylko i wyłącznie mojego braku umiejętności. W 1/35 rzeczywiście byłoby łatwo to zrobić, ale moim zdaniem tej skali bliżej do 1/72 niż do 1/35. Edytowane 20 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) . Edytowane 20 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Jak oceniacie zderzak ? Projekt oczywiście zawieszony do czerwca ze względu na brak czasu . Edytowane 22 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 Godzinę temu, fanpancerki napisał: Jak oceniacie zderzak ? Projekt oczywiście zawieszony do czerwca ze względu na brak czasu . Wybacz, ale wygląda to źle, choć do uratowania. Zauważ na zdjęciach wyżej (choćby mój wpis z 20 października) , że ten zderzak jest de facto profilem prostokątnym, pustym w środku i otwartym z dwóch końców. Jeśli nie chce Ci się tworzyć pustego profilu (choć to proste - ja zrobiłem takie same 2 ścianki, zdystansowane na górze i dole cienkim pręcikiem polistyrenu), to chociaż znacznie pogrub ten zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2021 Ja umieszczam posty żeby usłyszeć co można zrobić lepiej, nie żeby się chwalić . Oczywiście poprawię to w bardziej ambitny sposób, ale jak już wspomniałem nie wcześniej niż w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi