Kowalec222 Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 Dzięki Panowie, na żywo jeszcze ładniejszy, teraz czas górne partie trochę pobrudzić, jakaś biedrona, trochę kurzu i zależnie od uzyskanego efektu zapadnie decyzja co dalej. No i powstał już tłumik, na fotkach go na razie nie ma, ale nie wiem czy pokazywać trochę się krępuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Pokaż fujarkę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 Takie cuś zmajstrowałem na podstawie kadru z filmiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Nieźle wygląda, choć ja bym się bardziej skłaniał ku rozwiązaniu RPG, tak jak pisałem w swoim warsztacie. To już gdybanie. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 W dniu 11.11.2020 o 14:43, Kowalec222 napisał: dostał filtr Jakiego filtra użyłeś? Dark Green for Green czy coś bardziej brązowego? Podoba mi się ten brudzing Taki.. ze smakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) Ten tłumik to nie powinien być schowany pod pancerny deflektor? https://www.st-kt.ru/articles/armiya-2017-bronya-ogon-i-kolesa Edytowane 14 Listopada 2020 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 35 minut temu, kubisz napisał: Ten tłumik to nie powinien być schowany pod pancerny deflektor? No też takie rozwiązanie brałem pod uwagę w pierwszej wersji, ale potem pojawiła się ta fota. Godzinę temu, Skinn3r napisał: Jakiego filtra użyłeś? Dark Green for Green czy coś bardziej brązowego? Podoba mi się ten brudzing Taki.. ze smakiem Dzięki za dobre słowo, filtr Migowski Green for Grey Green -1508, łosz od AK-045 Dark Brown, jakoś lepiej mi się z AKowskimi łoszami współpracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 Powoli kończyć chyba trzeba tego Typhoona. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 28 Listopada 2020 Autor Share Napisano 28 Listopada 2020 Ruszyły prace malarskie przy mustangu od Zvezdy, jakaś fotorelacja wkrótce, a w tak zwanym międzyczasie dotarła paczuszka z Rasiji z taką oto zawartością. W paczce między innymi, a może przede wszystkim nowy wypust Miniarm koła z ugiętą oponą Michelin do Typhoona K-4386 od Menga lub RPG. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 4 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2020 Może nie Never, ale na pewno NieprędkoEnding Story. Na dzień dzisiejszy sytuacja z Mustangiem wygląda następująco: Koła, podwozie przykurzone, kabina, paka pomalowane i pofiltrowane. Tera bydziem brudzić górę. Zvezda przy całym zdetalowaniu części, które chwaliłem wcześniej nie postarała się jeśli chodzi o kalki bo nie mamy ani jednego zegara na deskę rozdzielczą. Nie ma też kalki z nr 5350, który znajduje się na drzwiach, a jest to dość charakterystyczny element i w przeciwieństwie do zegarów w raczej eksponowanym miejscu. Ewenementem wśród części mocno zdetalowanego podwozia jest rura wydechowa. Na zdjęciach jest już nawiercona, ale oryginalna część to zaślepiony "konar". Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 4 Grudnia 2020 Share Napisano 4 Grudnia 2020 Godzinę temu, Kowalec222 napisał: Zvezda przy całym zdetalowaniu części, które chwaliłem wcześniej nie postarała się jeśli chodzi o kalki bo nie mamy ani jednego zegara na deskę rozdzielczą. Nie ma też kalki z nr 5350, który znajduje się na drzwiach, a jest to dość charakterystyczny element i w przeciwieństwie do zegarów w raczej eksponowanym miejscu. Mam też ten model, faktycznie słabo to wygląda Ale jest na to rozwiązanie- wskaźniki od Quinta Studio, dodatkowo dostajesz tabliczki i odblaski, świetna sprawa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 4 Grudnia 2020 Share Napisano 4 Grudnia 2020 Ten "mustang" to fajny model jest i przyjemnie się go składa, a szykuje się wersja 2 osiowa, oczywiście Zvezda planuje na przyszły rok :) . Nota bene mają sporo nowości, np " TOR"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 4 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2020 27 minut temu, axel1st napisał: Ale jest na to rozwiązanie- wskaźniki od Quinta Studio, Dostępne gdzieś w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 4 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2020 O widzisz jest to jakiś pomysł, dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 4 Grudnia 2020 Share Napisano 4 Grudnia 2020 20 minut temu, Kowalec222 napisał: Dostępne gdzieś w Polsce? Pewnie, kupiłem w Martoli ( przy okazji do Gaza 66 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 4 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2020 W martoli dostępny na zamówienie czyli niedostępny, na mojehobby też już niedostępne, ale nic to zegary wewnątrz jakoś ogarnę zresztą i tak niewiele będzie widać, a na drzwi może faktycznie maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Grudnia 2020 Share Napisano 4 Grudnia 2020 Felgi będziesz jeszcze lekko kurzył? Trochę się odcinają od opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 4 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2020 Może jeszcze trochę przykurzę, ale generalnie założenie było żeby się odcinały coś jak tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 4 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2020 Ja mam Maxx Pro od Bronco i tam kalka na deskę jest, ale marnej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2020 Jakoś tak się pofarciło, że w Mojehobby akurat była dostawa produktów z Quinta Studio, przypadek? Zanabyłem więc drogą kupna za jedyne 30 PLN-ów i Kamaz oklejony dobrodziejstwem z zestawu stworzonego przez Quintę we współpracy ze Zvezdą. Wszystko pięknie pasuje, fotka zawartości zestawu gdzieś poniżej. Nie wszystko wykorzystałem bo kabina była już częściowo poklejona i nie dało się części napisów eksploatacyjnych umieścić w odpowiednich miejscach. Tak to wygląda na chwilę obecną. Minus tego zestawu to te fikuśne kolory napisów Kamaz, nie użyłem żadnego z nich. Góra jeszcze nie brudzona, trzeba będzie ją nieco przykurzyć, uzupełnić lustra i kończyć temat. Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Pięknie się prezentuje. Prosta ciężarówka, którą większość zna z dróg w wersji cywilnej. Fajny głęboki matowy. Bomba. Co do kurzenia- tu pewnie milion głosów i doradców. Będę „milionpierwszy”- fartuchy tylne do lekkiego kurzu i delikatnie podwozie. Przednie koło ma inny pigment, niż tylne oba? Edytowane 14 Grudnia 2020 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2020 Dzięki z koloru jestem bardzo zadowolony, nieźle to wyszło. Ciekawostką jest fakt, że to tylko czarny podkład, trochę rozjaśnień szarym i bazowy kolor. Później filtr i wash. Co do pigmentów na wszystkie koła nałożony był miks europe i dark earth od Miga, na tym jednym kole dark zdominował cały efekt. Poprawię delikatnie jaśniejszym europe earth'em, wcześniej nie zwróciłem uwagi, a faktycznie się odcina od pozostałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 15 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2020 Ostatnie akcesoria w postaci lusterek doklejone, fajnie że Zvezda daje lustrzane nalepki oszczędza to pracy i daje fajny efekt. Na dzień dzisiejszy uważam temat Mustanga za zamknięty. Model bardzo fajny, ale o tym było już wspominane w wątku wielokrotnie, koła żywiczne MiniArm i kalkomanie 3D od Quinta Studio też robią robotę do tego nitka z pasmanterii i włala kurde. Pozdronara 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 25 Lutego 2021 Autor Share Napisano 25 Lutego 2021 Witam Dzisiaj dotarł poprzez paczkomat długo oczekiwany gość zza wschodniej granicy. Typhoon K od Zvezdy czyli konkurencja dla Takoma, kto miał do czynienia z ostatnimi dokonaniami tego producenta wie, że o jakość można być spokojnym. Wstępnie przejrzałem ramki i jest bardzo dobrze, podobnie jak w przypadku Mustanga, Urala, Pantsira czy Bumeranga detale wyraźne i ostre. Dużo detali, drobnych części, model bardziej szczegółowy niż Takom. Jest też trochę minimalnych nadlewek i jamek skurczowych z którymi nie spotkałem się w Mustangu czy Pantsirze. Oponki nawet znośne, pełne, niestety w moim egzemplarzu jedna, akurat ta którą wyciąłem do zdjęcia zapadnięta, a może to ugięcie jest? Czyżby jakiś pośpiech podczas produkcji? Poza oponą trafiła mi się jeszcze pęknięta część... No dobra koniec tych narzekań. Generalnie wygląda na to, że nawet prosto z pudła da się z tego zrobić bardzo efektowny model. Wersja pojazdu nieco inna niż u Takoma, odsłonięte zbiorniki paliwa i kogut na dachu, wszystkie drzwi i włazy możemy zamontować w pozycji otwartej lub zamkniętej. Wnętrze dokładniej odwzorowane niż u konkurencji więc warto otworzyć, zwłaszcza jeśli ktoś zaopatrzy się w dodatki od Quinta Studio, ja zamówiłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Ja także wtrące 3 grosze, gdyż także zostałem szczęśliwym posiadaczem tego modelu :) . Wstępne przymiarki wskazują na różnice wymiarów pomiędzy starym Takomem a nową Zvezdą, kalki w standardzie umożliwiają wykonanie wersji MP z Syrii lub jednostki specnazy z terenu Rosji. Patrząc na ofertę i jakość wykonania to Zvezda dołączyła do światowej czołówki producentów modeli (moim zdaniem :) ) Sklejałem Takoma, spróbuję Zvezdę :). Przy okazji zastanawiające kiedy kolejna odmiana a więc Typhon K z ramką ze zdalnie sterowanym stanowiskiem km z Tigra ... na ten rok szykują też Tor-a, UAZ-a busika, ciężarówkę kamaza 2 osiową i podobno 4 osiową, brdm 2 ( z bocznymi drzwiami ?!) i shermana .... Pozdrawiam wszystkich .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi