sianko Napisano 23 Września 2020 Share Napisano 23 Września 2020 Witam Pomyślałem, że skupię większość moich modeli ( w zasadzie to fotek) w jednym miejscu. Przy okazji porządkując w głowie niektóre wspomnienia towarzyszące ich budowie ( kilka prezentowanych modeli już nie posiadam, ale chociaż fotki pozostały). Co prawda sporo szmatopłatów przeszło przez moje ręce, to w znacznej mierze nie jestem z nich do końca zadowolony. Głównie skupiam się na aeroplanach z okresu WWI, to również interesuje mnie lotnictwo międzywojenne (głównie polskie). Poniżej pokazuję modele bez jakiejkolwiek kolejności alfabetycznej czy chronologicznej: 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 Świetna galeria - zarówno modele jak i zdjęcia. Może nie do wszystkich dociera, że większość tych modeli ma rozpiętość ok. 10 -11 cm, a te większe - ok . 13-14 cm. A tu jeszcze szprychy, śruby rzymskie i ożebrowanie! Z pewnością będę tu często zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 25 Września 2020 Autor Share Napisano 25 Września 2020 Spotter, Wachmistrz dzięki 7 godzin temu, Wachmistrz napisał: Z pewnością będę tu często zaglądał. A ja z pewnością od czasu do czasu coś dorzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Bardzo ładna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Ale piękne lotnictwo! Co jeden to piękniejszy i bardziej oryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 Genialne prace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 11 Października 2020 A mógłbyś rzucić zdjęcie zbiorowe tej stadniny ? No i drugie pytanie: sklejka na burtach malowana czy jakaś kalka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 13 Października 2020 Autor Share Napisano 13 Października 2020 W dniu 11.10.2020 o 22:05, Marcin Rogoza napisał: A mógłbyś rzucić zdjęcie zbiorowe tej stadniny ? No i drugie pytanie: sklejka na burtach malowana czy jakaś kalka? Proszę bardzo. Sklejka oczywiście malowana 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 13 Października 2020 Share Napisano 13 Października 2020 piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 13 Października 2020 Share Napisano 13 Października 2020 Bardzo ładna kolekcja szmatopłatów p.s. Może kiedyś (jak starczy życia) też się takiej dorobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi