sianko Posted September 23, 2020 Posted September 23, 2020 Witam Pomyślałem, że skupię większość moich modeli ( w zasadzie to fotek) w jednym miejscu. Przy okazji porządkując w głowie niektóre wspomnienia towarzyszące ich budowie ( kilka prezentowanych modeli już nie posiadam, ale chociaż fotki pozostały). Co prawda sporo szmatopłatów przeszło przez moje ręce, to w znacznej mierze nie jestem z nich do końca zadowolony. Głównie skupiam się na aeroplanach z okresu WWI, to również interesuje mnie lotnictwo międzywojenne (głównie polskie). Poniżej pokazuję modele bez jakiejkolwiek kolejności alfabetycznej czy chronologicznej: 12 1 Quote
Wachmistrz Posted September 25, 2020 Posted September 25, 2020 Świetna galeria - zarówno modele jak i zdjęcia. Może nie do wszystkich dociera, że większość tych modeli ma rozpiętość ok. 10 -11 cm, a te większe - ok . 13-14 cm. A tu jeszcze szprychy, śruby rzymskie i ożebrowanie! Z pewnością będę tu często zaglądał. Quote
sianko Posted September 25, 2020 Author Posted September 25, 2020 Spotter, Wachmistrz dzięki 7 godzin temu, Wachmistrz napisał: Z pewnością będę tu często zaglądał. A ja z pewnością od czasu do czasu coś dorzucę Quote
Grzes Posted September 27, 2020 Posted September 27, 2020 Ale piękne lotnictwo! Co jeden to piękniejszy i bardziej oryginalny. Quote
Super Moderator Marcin Rogoza Posted October 11, 2020 Super Moderator Posted October 11, 2020 A mógłbyś rzucić zdjęcie zbiorowe tej stadniny ? No i drugie pytanie: sklejka na burtach malowana czy jakaś kalka? Quote
sianko Posted October 13, 2020 Author Posted October 13, 2020 W dniu 11.10.2020 o 22:05, Marcin Rogoza napisał: A mógłbyś rzucić zdjęcie zbiorowe tej stadniny ? No i drugie pytanie: sklejka na burtach malowana czy jakaś kalka? Proszę bardzo. Sklejka oczywiście malowana 2 1 Quote
Slawek_26869 Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 Bardzo ładna kolekcja szmatopłatów p.s. Może kiedyś (jak starczy życia) też się takiej dorobie Quote
Recommended Posts