Jump to content

Boeing 747-400 Transaero 1:144 Revell

Recommended Posts

Posted (edited)

Dawno temu zacząłem prace nad Boeingiem 747-400 Transaero. Niestety jakość modeli które udało mi się zdobyć trochę mnie załamały i odłożyłem prace nad niewiadomo kiedy, głównym problemem był powichrowany kadłub w modelu Revella. Udało mi się kupić kolejny zestaw w którym kadłub okazał się prosty ale skrzydła dają wiele do życzenia. Ale skrzydła mogę wziąć z poprzednich zestawów więc nie ma problemu. Największym wyzwaniem będzie położenie kalki z głową tygrysa, ponieważ producent kalkomanii zrobił ją jako całość, ale mam drugi zestaw mam w zapasie Mam nadzieję że uda mi się doprowadzić ten projekt do końca, trzymajcie kciuki 😉

transaero-747-400-ei-xln-15-siberian-tigernose-1-vko-transaerolr.jpg

Transaero_Airlines_Boeing_747-400__Amur_Tiger__on_finals_at_VKO.jpg

24bdc8db46a5ba9100876a81ecdf.jpeg.jpg

Edited by Tazman79
  • Like 2
Posted

Na obecną chwilę kadłub sklejony, okna zaszpachlowane i oszlifowane. Na kadłubie położona szpachla schnąc, czeka na szlifowanie. Następnie odtworzenie linii podziału...

20200927_010433.jpg

• Like 1
Posted
57 minut temu, Tazman79 napisał:

trzymajcie kciuki 😉

Ja trzymam bo położenie tej kalki będzie wyzwaniem.

Tygrys od przodu wygląda rewelacyjnie, z boku trochę traci na urodzie.

• Thanks 1
Posted

Zapomniałem zapytać, te blaszki to gdzie nabyłeś, jestem ciekawy tych kalek PAS-decals, miał ktoś z nimi do czynienia??

Posted
6 godzin temu, smialus napisał:

Zapomniałem zapytać, te blaszki to gdzie nabyłeś, jestem ciekawy tych kalek PAS-decals, miał ktoś z nimi do czynienia??

Blaszki na Ebayu...

Posted (edited)
W dniu 30.09.2020 o 11:25, smialus napisał:

jestem ciekawy tych kalek PAS-decals, miał ktoś z nimi do czynienia??

Używałem kalek Pas-Decals do Embraera-170 LOTu z motywem z bajki samoloty i muszę przyznać że są dobre. Dobrze się kładą i reagują na płyny

Edited by Tazman79
  • Like 1